Flytt

Så, nu så har vi börjat flytta! Idag har vi hämtat ut nycklarna, satt upp gardiner (som mamma hjälpte mig att stryka) och flyttat upp stora delar av köket främst porslinet. I morgon ska möblerna och förrådet flyttas upp. Pappa, Ajje och Kalle ska hjälpa till och mamma ska ta hand om Vincent medan vi bär och kör. Hopps att allt går snabbt och smidigt!

Ida ghar det jobbigaste varit det dåliga samvetet över Vincent... Stackarn har fått alla sina rutiner uppdragna med rötterna idag... Ska bli bra att komma i ordning och landa i nya lägenheten så vi kan ta upp Vincents vanliga rutiner. När jag kom hem nu i kväll så fick jag en pussglad Vincent. Jag höll honom mot mig i famnen och då tog han tag i mina kinder och siktade mot min mun. Tänk er att någon lägger händerna på era kinder och der er en puss på munnen, grejen är att Vincents pussar innebär att han "duttar" tungan. Så jag fick en slickpuss! =) Söta bebis! Johan fick med en sån puss på kort, men nu är sladden nerpackad, så bilderna får vänta tills vi har internet uppe på Körfältet! Så håll till godo!

Nu ska vi inte göra så mycket mer i kväll. Mest bara varva ner lite just nu och sedan gå och sova. Tidig morgon i morgon och sedan fullt ös mest hela dagen!

Eftersom vi nu inte kommer att ha internet förrän tidigast till veckan så komer det inga uppdateringar i helgen. Men jag lovar att återkomma så fort vi kommit i ordning med datorvärlden i det nya hemmet! Ha det så bra så skrivs vi efter virret!

5 månader

OJ! Tiden går så fort! För 5 månader sedan kom Vincent - för 5 månader sedan! Det är inte klokt! Vad hände med all tid!? Tänk att jag för 5 månader sedan var på BB med ett litet knyte som inte ville göra annat än att äta och skrika... Nu har jag en liten kille som har mycket egen vilja, äter mer än gärna saker som jag och Johan äter, och som sover bra på nätterna... Det är häftigt vad mycket som kan hända på bara 5 månader!

Vincent är min lilla ängel, älskar honom över allt annat på jorden. Underbart att man fått en sån underbar liten filur i sitt liv! Han betyder allt för mig! Snart har det gått ett halvår, bara ett halvår kvar till 1årskalas... Läskigt men underbart!

Jag och Johan packar och står i, snart är nog allt packat. Jag har sparat mina blå IKEA-kassar för alla dom där sakerna som man inser att man har kvar - trots att man packat allt. I morgon ska vi hämta ut nycklarna till lägenheten och börja flytta lite saker, porslin och förrådet är väl målet tror jag... Snart är det dax att sova, Vincent somnade alldeles nyss, lite kvällsfika på det här kanske?

I morgon är det föräldragrupp igen. Ska faktiskt bli ganska skoj. Vi får se vad vi kommer fram till att diskutera den här gången. BVCsköterskan har oftast en plan, men att vi väldigt ofta kommer fram till egna områden också... Ska dessutom bli skoj att se Harry! Har inte sett honom sedan innan jul, ska bli skoj att se hur mycket han växt! :)


Lägenheten

 Stora sovrummet (mitt och Johans)
 Vincents rum
 Garderoberna i hallen in mot Vincents rum
 Matplatsen i köket
 Köket
 Vardagsrummets ena vägg

Som ni ser är det lite att göra i lägenheten, och det är väl ungefär vad våren kommer få innehålla - renovering av lägenheten. Det som är lite skönt är att nästan alla fonderna är fulla, så det är bara att leta någon som vill ta på sig jobbet! Vi ska undersöka vad som blev kvar i tapetväg när vi tapetserade Bergsgatan, kanske det kan räcka till ett rum iaf! Även om det är en del som måste åtgärdas så kommer det bli fint när vi fått ordning där, och då kommer det bli jättehärligt att bo där! Det är min magkänsla - och jag är ju lite för uttrycket "Gå på magkänslan" så jag litar på det och ska ta tag i packningen i morgon igen!

Nu ska jag snart gå o sova. jag klev upp 5.40 i morse, så jag är lite trött för stunden. Vincent sover sedan en timme tillbaka, så jag kan lägga mig med gott samvete! :) Lite kvällsfika bara så känns det bra i magen också!

För tidigt!

Klockan är 6 och jag och Vincent sitter snällt i vardagsrummet och väntar på att klockan ska bli halv 7 då Johan kliver upp. Tanken är att vi ska få ha bilen idag eftersom vi ska upp på Körfältet och vara med på besiktningen av lägenheten och det känns taskigt att Johan ska kliva upp tidigare för att behöva gå till Jobbet så här tidigt på morgonen. Kanske ska jag upp leva att det är taskigt att jag och Vincent ska behöva kliva upp så här tidigt, men går vi och lägger oss igen nu så somnar båda om och båda måste väckas när vi ska kliva upp och åka iväg...

Trötta är vi iaf, så nu är det väl bara att leka lite med Vincent så vi håller oss vakna...

Hästköp

Satt o kikade på Blocket för en liten stund sedan och såg att Inca är till salu igen... Åh, jag tycker om den hästen - trots att hon är lite tuff... Himla synd att jag inte har råd att köpa häst nu! Hon skulle kunna bli perfekt för mig, hon kan massor och jag har ridit till mig en 3e plats i en dressyrtävling på henne... Jag skulle med andra ord kunna lära mig massor på henne... Hon har gått ner från 15 000 kr till 8 000, så hon är ju inte direkt dyr heller...

Jag skulle gärna ha en häst som jag kunde rida typ 1 dag i veckan och träna lite med just nu. Jag har pratat med Malin om att få tillbaka tid med Cornelia, men hon är för stunden lite för pigg för mig skulle jag tro... Jag har ju inte riktigt ridit igång mig, men samtidigt - hur ska jag kunna rida igång mig utan att ha en häst att rida!? Skulle behöva rida en snäll häst som jag kan komma igång med för att sen kunna börja rida Cornelia... Lite frustrerad är jag nog när det gäller ridningen. Innan jul red jag en dag i veckan ungefär, nu i januari har ja ridit 2 gånger och det var under första veckan... Dvs jag har inte ridit på 3 veckor! Tänk om jag ändå kunde rida igång mig snart... Vill ha tillbaka min ända riktiga hobby igen! Vill rida, träna och såsmåningom tävla lite!

 Jag och Inca

 Jag och Cornelia

 Jag och Ronaldo

Saknar hästarna och ridningen... Massor!

Rutin eller slump (Samt packning, kapitel 4)

Jag vet inte om det är slumpen eller att det redan blivit en rutin med Vincents sömn. Igår kväll la vi honom vid halv 9 och kvart i 9 sov han! Sen sov han till halv 7 i morse då han ville ha mat. Han har vaknat till och velat ha nappen någon gång i natt, men somnat direkt när han fått den! Det gick så fort att han blev trött och somnade vid amningen, så vi hann inte ens byta om till pyjamas! Det var 3e natten nu som han somnat en bra stund innan vi gått o lagt oss och att det fungerat bra.

Det blir till att hålla honom vaken efter 6 framöver nu tror jag! Så kan han somna vid maten vid 9-tiden! :) Perfekt! Det som är lite jobbigt är att han är pigg vid 6-7 på morgonen när han lägger sig så tidigt, men det är inte jag! Klurigt att få ordning på det här med sin egen dygnsrytm så den passar ihop med både Vincents och Johans...

När det gäller packningen händer det saker... Det börjar bli fullt med kartonger överallt! Vi har börjat på köket lite idag och i förrådet är de lösa småsakerna nerstoppade i kartonger (som vid ett senare tillfälle ska fördelas om). Snart är det bara allt det där småplocket kvar, allt det där som är opackat när man anser sig klar... Det där som brukar fylla upp 1-3 flyttkartonger trots att "allt är packat"

Johan har fått klart med ledigt torsdag, fredag måndag och tisdag. Perfekt eftersom vi då packar färdigt på torsdag, hämtar ut nyckeln på fredag, flyttar lördag och sedan ska det städas också! Det känns bra att han fick några dagar ledigt så inte Vincent blir alltför lidande av att man inte har riktigt tid med både honom och packning/städning... Tack och lov ska mamma försöka ha honom på flyttdagen, då kan jag vara lite mer effektiv!

Nu ska det börja förberedas middag och sedan ska vi ut på en liten promenad (Johan ska in till en kompis och titta på handboll och jag och Vincent tar en promenad så han får sin eftermiddagssömn. Därefter blir det bad för Vincent och sedan ska han och jag kika på Are you smarter than a fifth grader? och Körslaget innan han ska däcka! :)

Mer uppdateringar kommer!

Bebissömn

WOW! Något har plötsligt hänt! Igår kväll var Vincent trött och gnussade ögonen vid kvart i 9, jag bytte på honom och vid 9 gick jag in i sovrummet och satte mig och ammade. Han somnade till men vaknade och grät 5 minuter senare... Vid 20 i 10 somnade han och vaknade inte förrän vid 20 över 12 då han ville ha mat. Sen åt han vid 3 och sedan vid halv 7 i morse. Men det kändes helt fantastiskt att han kunde somna innan jag och Johan gick o la oss! Sen var Vincent jättepigg vid 8... Inte lika kul när jag varit uppe var tredje timme i natt...

Iallafall bestämde jag och Johan att nu framöver får inte Vincent sova efter 18. Så långt vi kan styra över det iallafall! Är man ute och åker för att man varit och handlat eller liknande så må det vara hänt, men då ska han väckas direkt när man kommer hem. Och så gjorde jag även idag. Efter 18 har Vincent inte fått sova, vi var ute och gick vid 6 i kväll, men han vaknade strax innan och jag lyckades hålla honom vaken sen. Vid halv 9 i kväll började Vincent gnälla och gnussa i ögonen. Och vid 9 satte jag mig och ammade i sovrummet. Han somnar vid bröstet och jag kan lägga över honom i sängen. Nu har han sovit i ungefär 10 minuter, så vi får ju givetvis se hur länge det fungerar men troligen kommer det räcka med att gå och peta in nappen om han börjar gråta... :)

Underbart om man börjar få honom att sova tidigare på kvällen! Men det kommer ju också innebära att det är kört för aktiviteter på kvällarna, iallafall aktiviteter som innebär att både jag och Johan är ute på vift... Dumt att frångå de rutiner som man kanske börjar få igång... Skönt! :)

Packning, del 3

Johan tog med sig Vincent på pappaträffen nu i kväll. Jag har packat 4 kartonger innan jag körde fast... Nu känns det som att det mest är saker kvar som fortfarande används eller som ska ner i sopsäckar... Sen känns det lite dumt att packa i säckar redan nu, det börjar sina på ställen att förvara lådor på och att då börja ha säckar med saker känns också lite opraktiskt...

Jag vet hur det brukar vara när man tycker att man nästan är klar, då är det MASSOR kvar! Just nuvet jag att det är köket, badrummet, Vincents skötbord, kläderna och "fin glasen". Sen blir det alltid 2-4 kartonger som det står ÖVRIGT på... Köket går ju inte att packa ihop direkt, det måste ju användas en vecka till.
Badrummet är också svårt att packa ner. Visserligen är mycket redan packat, men i en plastback. Det ska packas om till en kartong, men jag vill packa allt i en kartong då och det är lite för tidigt att ha en kartong i badrummet just nu...
Vincents skötbord går ju logiskt nog inte heller att packa ihop. Han behöver ju några nya blöjor innan vi flyttar... ;)
Kläderna är ju också tidigt att packa ner. Vi måste ju fortfarande kunna byta kläder... (dessutom hamnar dom troligen i säckar...)
Och glasen ska i backar på flyttdagen...

Därmed så känns det som att jag kört fast lite... Tror att jag börjar lägga ner för idag, det kommer en dag i morgon också. (Även om jag ska dejta Therese en sväng och ta en liten tripp tills tallet på kvällen) Sen kommer torsdagen! Så tillvidare blir det att invänta en ny uppdatering för er del! ;)

Packning, kapitel 2

Det blir några fler kartonger varje dag, jag försöker packa så gott det går så fort Vincent är nöjd. På dagtid så är det svårt att hinna göra något. Vincent somnar och då passar jag på att äta frukost och göra mig i ordning. Iomed att jag är klar så larmar babyvakten att Vincent vaknat genom att man hör ett bekant skrik... Idag försökte jag vagga vagnen lite så han skulle somna om,gick inte särskilt bra... Han fortsatte skrika som en stucken gris och ville inte alls ta nappen. Jag bestämde mig för att sticka ut en sväng, men hade inte hunnit göra mig helt i ordning. Jag drar in vagnen och på den lilla tid det tar att dra in vagnen till köket så har Vincent somnat... Jag skyndar mig att göra mig klar det sista och sticker sedan ut. Med andra ord, det är svårt att få något gjort när Vincent inte sover så bra som han brukar...  Han sover bäst när man är ute och går, så det gungar och hoppar bra i vagnen...

Idag när jag påbörjade middagen så var Vincent grinig. Jag visste att han var trött, han sov 1,5 timme mitt på dagen och hade inte sovit sedan dess! Jag klädde på honom och la ner honom i vagnen. Hinner inte ens dra ut honom förrän han sov! Tänk att han ska tjura på och vägra somna i sängen! Hur som helst så sov han nästan 3 timmar innan jag bestämde mig för att jag var tvungen att väcka honom! Tyvärr borde jag kommit på det lite tidigare... Hur som helst, medan han sov fick jag packat 3 flyttkartonger och en banankartong! Kändes bra!

I morgon ska vi på öppna förskolan en sväng! Ska bli skoj att träffa de andra mammorna och bebisarna! Har inte träffat dom sedan innan jul, elle rjag och Mari träffades förra veckan en sväng. Det ska också bli skoj att se hur mycket de andra bebisarna växt och hur mycket som hänt med dom! :)

Nu blir det en sväng på affären! Lite pålägg till frukostmackorna ska det införskaffas! :) Undrar vad det blir för gott den här gången!?

Packning

Om 2 veckor flyttar vi troligen... 2 veckor är, av egna erfarenheter, ganska lite för att packa ner ett bohag! Idag var det läge att börja... Jag har börjat att packa linneskåpet och Johan började på skrivbordet... Det här kommer att ta tid, för mitt i det vi gör får Vincent ett utbrott av tristess/trötthet. Bara det blir lite varmare ute igen så kan man lgga ut Vincent och samtidigt få lite gjort på dagtid!

Fortsättning följer om flyttpackningen....

Resumé

Ja, så här på kvällkvisten kan jag resumera dagen och Vincents sömn...

Visst, han somnade i sängen idag på dan men vaknade efter 20 minuters sömn. Det förstår vilken barnmänniska som helst att ett litet barn inte klarar sig på bara 20 minuters sömn! Så det var bara att byta strategi. Jag la då över honom i vagnen och körde honom över en tröskel i 20 min tills han somnade där. Då sov han en kvart och vaknade sedan igen... Meningsfullt! Klädde på mig och Vincent och tog en liten promenad... Vincent sov gott i vagnen hela promenaden och vaknade iomed att jag tog in vagnen... Då var det bara att plocka upp honom!

Efter det har han bara sovit ströstunder under eftermiddagen och kvällen. Nu verkar han somnat, men attans så gnällig han varit den sista timmen! Inte lätt att vara 4,5 månad och inte sova så mycket som behövs!

Strömavbrott blev det idag på eftermiddagen! Jag som i normala fall bara brukar svära lite över att internet och TV inte funkar insåg snabbt att strömavbrott i skymningstid är allt annat än praktiskt när man har småbarn! Jag gjorde ett blöjbyte och efteråt tackar jag för att jag slapp en bajsblöja under den mörka stunden medan ljuset var borta! Det hade varit allt annat än praktiskt att ge sig på en bajsblöja utan riktigt ljus! Jag hade två IKEA-spöken som Vincent fick leka med. Han brydde sig föga om att det inte var lampor på, spökena lös ju och han fick den uppmärksamhet han ville ha...

    

Är för den delen inte helt frisk ännu heller... Hostan har stillat sig rejält, men inte gått över helt och hållet. Jag är däremot tät i näsan mest hela tiden... Jobbigt när man inte kan andas riktigt... Hoppas att jag vaknar i morgon och är helt frisk, tittar på termometern och den visar -6 grader, att solen skiner och att energin för flyttpackning infunnit sig! Det skulle vara hur bra som helst för mig! Nu vet jag att jag fortfarande kommer att snora, att termometern kommer att visa minst -16 och att energin för flyttpackning fortfarande lyser med sin frånvaro... Känns som att det bara är solen som kommer att kunna slå in!

Nä, om man skulle ha fikat lite innan det är dax att krypa ner i sängen...

Se på tusan!

Japp, lillkillen somnade gott, återstår bara att se hur länge! Ute brukar han sova omkring 3 timmar. Håller tummarna att det fungerar lika bra inne nu då! Skulle vara jobbigt om han vaknar om en halvtimme! Då åker jag på promenaden! Lite jobbigt är det ändå när han sover inne, det är svårt att göra saker... Även om han inte är jättelättväckt, kommer det plötsliga ljud så vaknar han och blir jätteledsen! Ute låter det mer eller mindre hela tiden vilket gör att om det passerar en bil så vaknar han inte av det. Ringer telefonen inne så kan han flyga rakt upp och bli jätteledsen! Åh på tal om telefon, min mobiltelefon ligger inne i sovrummet på sängbordet (bredvid Vincent)... Aj då... Får nog smyga in och hämta den innan någon kommer på att SMSa eller ringa på den!

Måste dra igång en maskin ljus 60 också... Vincent har slut på pyjamasar... Igår var det lite mycket kräkande igen, så det gick 2 pyjamasar igår och den 3e han har hade han natten innan... Han brukar få ha en body på sig om det är slut på pyjamasar, men just nu har vi inget överflöd på dom heller - allt är i tvätten! Så nu får jag nog styra mina fötter mot badrummet och mina fingrar får knappa på tvättmaskinen istället för på datorn (en liten stund iaf!)

Jobbigt när det är kallt

-16,4 grader visar termometern på balkongen... Ska jag eller ska jag inte lägga ut Vincent i vagnen för att sova? Ringde och frågade mamma hur hon gjorde med mig. Rådet jag fick av henne var att gå efter mig själv. Kan jag tänka mig att gå ut och gå, ja då kan jag ju ställa ut Vincent, annars borde jag låta bli... Jaha, då var det bara att försöka lägga monstret inne! Det visar sig vara lättare sagt än gjort! Håller på samtidigt som jag skriker och får ideligen lyfta på rumpan och gå och stoppa in nappen och lägga snuttefilten på plats... Bestämmer här och nu att om han inte somnat innan kvart över 12 så klär jag på oss och går ut och går ändå - fastän det är svinkallt! Han sover ju inte bra inne på dagarna, har han inte gjort de senaste 2 månaderna. Hur kan barn vara så kräsna, sängen fungerar ju utmärkt på nätterna!

Antar att jag ska leta fram lite kläder och fixa ordning mig nu, vem vet när man ska ut och röra på sig!?

Vilken natt...

Jisses, är uppe och är knappt vaken och har ont i huvudet... Den här natten fick en riktigt urusel start! Vi gick o la oss typ kvart över 11 i går kväll. Vincent somnade 10 över. Jag tassade in i gästrummet, troligen för sista natten. Innan jag flyttade tillbaka tänkte jag se en natt till om jag klarade mig utan hosta. Jag somnade till och vaknade plötsligt av att vincent gallskrek. Gick upp för att se om Johan behövde hjälp, klockan var då 10 i 12. Johan tog gladeligen emot hjälp, och jag tog upp honom la honom på skötbordet och gav lite magmassage - hjäplte föga.... Vi bestämde att Johan skulle lägga sig i gästrummet så han fick sova som skulle upp och jobba, eftersom det var helt oklart när Vincent skulle lugna ner sig! Vid 1 låg Vincent på sin bädd på Johan säng och hade precis somnat och jag kunde försöka somna till...

Efter detta sov han iallafall till kvart i 7, då ville han ha mat och sedan piggnade han till lite och låg och pratade en stund... Nu sover han fortfarande och jag passar på att äta frukost innan jag måste väcka honom för att vi ska in och lunchdejta Paula...

Jag hoppas verkligen att Vincent inte får en sån här attack i kväll också! Då vet jag inte vart jag ska ta vägen! Jag som skulle sova själv en natt till, jag och Johan bytte plats! :P I natt ska vi sova som vanligt igen om inget oförutsett händer!

Sova eller inte sova

Åh jag är så trött! Jag ställde klockan på 9 idag och tänkte att det kan vara läge att kliva upp i vettigare tid än igår. går väckte Vincent mig vid halv 12! Jag hade varit upp och gett honom mat vid halv 8, då somnade både han och jag om och sen vaknade jag av att han larmade på mig. (Jag sover i gästrummet och har babyvakten på sängbordet.) Jag var trött igår kväll också, men kom iallafall inte i säng förrän efter 23 och somnade inte förrän vid 12... Så idag var då min plan att kliva upp i vettigare tid! Vincent sover fortfarande, han har inte ätit sedan 23 i går kväll...

Han är ganska duktig att sova på mornarna. På gott och på ont. Eftersom jag också är morgontrött så blir det ju ett bra samarbete, men det går ju inte att göra som igår! Men han blir ju inte heller glad när man väcker honom! Jag har ingen aning om varför jag sover så galet mycket igen... Jag tycker också att det är svårt att veta om man ska tillåta sig att sova, eller om man ska vara fast på att lägga sig 22.30 och gå upp 8.30. Vincent tror jag har svårt att ta dessa tider eftersom han äter en gång till efter den tiden och absolut inte går upp före 8.30!

Hur hård ska man vara mot både honom och mig!? Han sover ju dessutom middag, ska jag också göra det...? Fy fan för mornar!

Min hosta och Vincent

Jag håller på att bli galen på min hosta! Jag sover fortfarande i eget rum eftersom jag väcker Vincent med mitt hostande... Han blir så otroligt ledsen när han väcks av att man hostar eller nyser, så det är inte riktigt värt det! Nu har Johan börjat jobba och vi får tills vidare använda babyvakten när han åker på jobbet. Jättebra att den kommer till användning oftare!

Idag tänkte jag att jag skulle ringa HC och be om råd med hostmedicin. Jag tycker inte att jag får effekt av varken Bisolvon eller Noskapin. Sköterskan jag pratade med kunde inte rekomendera något annat utan hoppades att jag skulle bli frisk snart om det inte hjälpte. Cocilliana kunde hon ju inte rekomendera (inte för att jag frågade heller!) eftersom det är ett morfinpreparat... Så här sitter jag nu - fortfarande hostande och inte ett dugg klokare! Jäkla sjukvård... *grr*

Men så har jag ju min solstråle Vincent! Han förgyller varje dag, även om man ibland river sitt hår när han skriker längre stunder utan att man förstår varför... Idag visade han mig sin nyaste kunskap! Jag la honom på filten på golvet och efter bara en liten stundbörjade han vända på sig från rygg till mage! Det är först i helgen som han har har fått kläm på hur man gör det på egen hand! Så idag flippade han över från rygg till mage och sedan vidare till rygg igen! Duktiga lilla bebis! =D Och jag har faktiskt fått en vändning från rygg till mage på film! Från mage till rygg finns ju redan på film! =) Varsågoda här är veckans nyhet!
 

Bildinventering

Orken räcker inte till så många seriösa saker idag... Passade på att inventera hur mycket bilder vi har på Vincent och OJ! säger jag bara!

Från förlossningen till nyårsnatten så hade vi tagit 1818 bilder (inkl några tagna med min mobilkamera Johans mobil är inte inräknad...) Och fram till idag mtt på dagen så är det taget 1945 bilder! och då har jag också fått 195 bilder av Andreas (som inte är inräknade!) Hoppsan! Kameran har helt klart blivit utnyttjad! Jag hoppas att kommande syskon också får bli fotad på iaf nästan samma sätt som Vincent!

Besök på HC

Idag på förmiddagen har jag gjort ett besök på hälsocentralen... Eftersom jag går in på 4 dagen sjuk med feber och ont i halsenså blev dom lite orolig där för om det kunde vara halsfluss. Jag träffade en jättetrevlig läkare som först konstaterade att det inte är lunginflamation iaf för lungorna lät rena. Hon kikade den i halsen och menade på att jag inte var så väldigt irriterad i halsen, men eftersom jag är lite hes så sitter irritationen lite längre ner, kring stämbanden. Men jag skulle iafgå och ta halsodling för att se så det inte är streptokocker i halsen.

Efter att ha tagit halsprovet så satt jag och väntade några minuter, sen kom sköterskan som tagit provet ut och sa att jag fick åka hem för att provt inte visade något. Så, summa sumarum, allt jag lider av är en kraftig förkylning... (Är inte ett dugg förvånad...)

Lite jobbigt känns det ändå att det inte var något. Jag orkar ju inte ens ta hand om Vincent själv! Att gå med 39 graders feber gör att man är lite utslagen hela tiden... Vincent vill leka, ut o gå med vagnen osv... Allt jag orkar är att ge honom mat och möjligen att byta någon blöja...Eftersom Johan måste vara hemma så var det bara att sjukanmäla sig till Försäkringskassan så att Johan kan vara hemma med föräldrapenning... Typiskt... Läkaren föreslog en annan värktablett som jag kan kombinera med Alvedon, för att få bort smärtan. När smärtan är som den är så är det svårt att svälja både vätska och mat, men får man koll på smärtan så kan man ju dricka som folk också och då kanske jag blir frisk lite snabbt! Kanske att vi kan återgå till normal vardag på fredag, Johan får vara hemma i morgon också!


Fy fan för att vara sjuk... :(


Mediciner för amande?

Sitter precis och luskar i vad jag kan ta för tabletter för hostan, och ev till o med för att få ordning på slemmet som börjat samlas. Det visade sig att vara ganska difust vad jag får ta och inte...

Bafucin
Amning
Okänt om Bafucin/Bafucin mint går över i modersmjölken.


Strepsils
Amning
Okänt om Strepsils Honung & Citron går över i modersmjölk.

Muccoangin
Amning
Läkemedlet utsöndras i bröstmjölk, men även om barnet troligen inte påverkas vid normala doser, rekommenderas inte Mucoangin under amning.


Zyx
Amning
Rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du tar något läkemedel.
Zyx sugtabletter ska inte användas under amning, eftersom erfarenhet från ammande kvinnor saknas.
Var särskilt försiktig om du har eller har haft astma, eftersom Zyx sugtabletter då kan ge upphov till kramper i luftrören.

Noskapin
Amning
Går över i modersmjölk men påverkar troligen inte barn som ammas. Rådgör dock med läkare vid mer än tillfälligt bruk av Noskapin ACO under amning.

Resyl S
Amning
Okänt om Resyl S överförs i modersmjölk. Rådgör därför med läkare före regelbunden användning under amning.

Bisolvon
Amning
Går över i modersmjölk men påverkar troligen inte barn som ammas. Rådgör därför med läkare vid mer än tillfälligt bruk av Bisolvon under amning.

Bromhexin
Amning
Går över i modersmjölk men påverkar troligen inte barn som ammas. Rådgör dock med läkare vid mer än tillfälligt bruk av Bromhexin ACO under amning.


Beslutade mig för att ta en omgång Bisolvon, eftersom det bara är tillfälligt. I morgon tänker jag ringa HC och se om jag kan få en konkret rådgivning! Pratar man med apotekets personal eller med sjukvårts rådgivningen får man lika svävande svar som innehållsförteckningarna i medicinförpackningarna... Hur kommer det sig att ingen kommit på mediciner som man kan ta när man ammar!? Det måste väl vara ganska stor del kvinnor som blir sjuka under den tid de ammar, eller!?

Ok, mycket kan man nog ta med en nypa salt, allt man stoppar i sig går ju över i modersmjölken... Men mediciner känns som att man har lite dålig koll på hur det kan påverka barnet. Äter man mat som bebisen reagerar på så är det oftast genom dåliga magar och en massa skrik...

Hur som helst så är jag sjukt less nu... (fyndigt va!? ;P)

Reklam stämmer ibland

Kommer ni ihåg reklamen med en karl som sitter med en handduk över huvudet och ångar ansiktet över en skål med varmt vatten? Han som säger "Ni kvinnor snackar om att föda barn, ni skulle bara känns hur det kännsnär en karl är riktigt förkyld!"

Precis så känner jag mig just nu! Jag skulle kunna föda ett barn till när som helst - bara jag får bli kvitt förkylningen omedelbart! Ögonen rinner, näsan både rinner och är täppt, sår i mungiporna, ont i halsen, hosta, huvudvärk och feber... Någon som vill byta!?

Inatt vaknade jag av att det var alldeles fuktigt i sängen... Har jag täcket på mig svettas jag och tar jag av det så fryser jag... Oh vilken lätt balans... Tack gode god för alvedon! Sen kan jag lova att jag snart struntar i rekomendationen på Muccoangin! Jag vet att man inte ska ta sånt när man ammar, men jag gör snart vad som helst för att bli kvitt halsontet! Varken Strepsils eller Alvedon biter på det!

Johan och Vincent gick ut på en promenad, när dom kommer hem ska jag skicka ner Johan i förrådet och leta fram Noskapin. Kanske kan jag hämma hostan lite iaf! Det gör ju, om det nu är möjligt, ännu ondare i halsen när man hostar! Antar att Cociliana är lika uteslutet som Muccoangin! ;) Aja, jag ska inte klaga alltför mycket... Även om det inte känns riktigt så, så kunde det ju varit ännu värre!

Phu, lite vatten på det här och en halstablett så kanske man kan koppla av en stund...

Riktigt sjuk!

Igår kväll klagade jag över ont i halsen, det har jag fortfarande... Jag har riktigt svårt att svälja, svårt att dricka vatten till o med (dvs att alvedon blir ganska tufft att ta!) Har sovit jättekasst i natt, frusit som en galning... Vid kvart över 5 gick jag upp och tog tempen. Jag kände hur varm jag var i skinnet, men jag frös, så jag konstaterade att jag troligen har feber. Tempen visade 38,7... nice... 2 alvedon och sedan tillbaka till sängen! Tog en hel timme innan jag upplevde skillnad, och sedan var det uppstigning halv 7 för att skjutsa Johan till jobbet...

Nu har jag effekt av alvedonen, så troligen ingen feber för stunden, men ont i halsen och hosta... Kommer nog bli en lite jobbig dag om inte Vincent känner för att ligga och sova större delen av dagen... Han blev nog lite sur på mig när jag väckte honom kvart i 7... Han sov så gott, men det kändes inte som att det fanns några andra alternativ än att väcka honom! Jag kunde inte så gärna lämna honom sovandes och åka iväg med Johan... Man vet ju aldrig vad som kan hända.

Just för stunden så ligger Vincent i sin säng och håller troligen på att somna igen. Jag ska försöka äta något - hur nu det ska gå... Äta och dricka ska man göra för att friskna till, men det är inte så lätt när man knappt kan svälja... Ska försöka iaf. Sen om någon timme ska det bära av till stallet en sväng också, och därefter ska jag förbi apoteket för att skaffa mer alvedon... På återläsande!

Sjuk

Jaha... 2009 hinner bara börja innan jag är sjuk! Jag har fått grymt ont i halsen... Jag vet precis vad det är och precis vad jag ska göra för att få bort det, problemet är att jag inte får! Jag har garanterat förkylningsblsor på gång i halsen, och jag vet att det bara kräver typ 3 Muccoangin... Nu är det ju bara den lilla haken att jag inte får äta Muccoangin så länge jag ammar... Så nu får jag väl försöka få ordning på det med Strepsils... Går sådär!

Vincent hinner inte mer än bli frisk förrän det är min tur... Hoppas bara att han inte är så jobbig medan jag är sjuk... =/ Orkar bara inte...

Nyårskrönika 2008

Så var det dax att summera 2008. Det har varit ett omtumlande år - minst sagt! Det är lätt att få ett lite enkelriktat fokus, men sånt är livet.

Jag inledde året hemligt gravid... Ville vänta till den mest kritiska perioden på 3 månader passerat innan jag gick ut med det offentligt.

I mitten av Januari åkte jag med Johan och lite handbollsfolk till Trondheim på Handbolls EM. En mysig, men illamående drabbad, helg på hotell och i en sporthall för att kika på när Sverige spelade 2 matcher. Även om jag kanske inte är mest intresserad av handboll så var det helt ok! En skön helg på hotell är ju aldrig fel - synd bara på kass hotellfrukost! =(

Jag började också jobba heltid på en förskola i januari, men pga att jag inte hade min examen klar så gjorde vi ett tillsvidare vikariat. När jag blev fruktansvärt trött av graviditeten och sjukskriven på halvtid så började min anställning svaja. 27 juni jobbade jag sista dagen innan jag påbörjade en sommar med förberedelser för det kommande lilla barnet.

I slutet av Januari flyttade vi in i lägenheten vi köpte på Bergsgatan. När jag och Johan var i Norge så var pappa och svåger Johan snälla och tapetserade nästan hela lägenheten! När vi kom hem var det så fint!

19 mars var vi på ultraljud. Det var hur häftigt som helst att se bebisen! Att se fingrar, fötter och tår. Alla detaljer som mun, ögonhålor och näsa... Vi frågade om barnmorskan kunde se vilket kön bebisen var och det kunde hon, vi ville veta så hon sa att det var en pojke. Åh, tyckte jag, lilla Vincent! Då riktar barnmorskan in bilden, fryser den och pekar mellan benen på bebisen som då låg som en groda redo för att dissikeras.

20 maj var jag till Härnösand på examinering av mitt examensarbete. Jag fick lite väl mycket komplatteringar i januari och orkade inte slita på med dom när jag inte mådde så bra i början av graviditeten, i maj fick jag lite kompletteringar och på 10 arbetsdagar skulle jag fixa de kompletteringar som blev kvar. I juni tog jag ut min examen! Jag kunde därmed titulera mig som Lärare för förskola, förskoleklass och fritidshem med kompetens i grundskolans tidigare år. Ingen kort och enkel titel kanske... ;)

Samtidigt som jag och Johan blev tillsammans köpte Johan en ny bil, en liten grön Toyota Corolla. 9 Juni hämtade jag och Johan ut vår nya bil! En Volvo V70, vinrosa (eller roséröd, vilket man vill...) Kändes ganska vuxet att köpa kombi, men vi hade helt enkelt inget val eftersom barnvagnen vi beställt inte fick plats i en liten bil! Bilen har varit ett bra köp och vi har varit jättenöjda hela vägen! Den är toppen!

16 Juni fick Millan lämna den här världen... Hon fick fortsätta till hundhimlen, till Bella... Att mista Millan var hårt, men hon mådde verkligen inte bra och det bästa för henne var att få somna in. Hon kommer, precis som alla andra älsklingar i mitt liv, ha en egen liten plats i mitt hjärta. Jag kommer nog aldrig glömma henne!

I Juli åkte vi till Göteborg på en kort semester. En av Johans kompisar skulle gifta sig och vi var bjudna! Det var ett fint bröllop på en ö i skärgården. Jag var då i 34e veckan, bara 6 veckor kvar till beräknad förlossning. Magen var relativt stor och bebisen var i toppform, men jag var med och dansade och gjorde faktiskt en liten löptur mellan festlokalen och toaletten en bit ner på ön... Det var iallafall några härliga dagar i Göteborg, fint väder och fina tuer. Vi var bland annat ut till Marsstrand en dag! Där är det riktigt fint! Synd att man var osmidig och blev trött av väldigt lite aktivitet... Kanske blir en tripp ut dit även sommaren som kommer... Vem vet!?

Veckorna tickade på och vi nådde fram till Johans födelsedag 23 juli och min födelsedag 29 juli. Jag kände personligen för att skippa min födelsedag. Ok, jag fyllde 25 och det är ju något man i normala fall firar ganska stort... Men i mitt fall var det inte normalt! Jag var gravid i 37e veckan och allt annat än sugen på ett kalas... Johan övertalade mig iaf att bjuda hem lite folk på fika. Jag passade på att bjuda mina vänner på lite fika. Långt ifrån alla kom, men de som kom var jag väldigt glad över att träffa!

Yran 2008 var jag bara med om någon kväll på stråket... Jag kände inte för att trängas med en massa fulla människor när jag hade min stora mage... Trots att Winnerbäck skulle spela och jag gärna ville se, så tog jag mitt förnuft till fånga och stannade hemma. Tror nog att jag gjorde ett bra val och det tycker nog bebisen också!

23 Augusti var bebisen beräknad att komma... Tyvärr envisades det lilla livet att ha en egen liten tidszon, som inte följde våran... 29 Augusti kom tillsist vår son till världen efter att ha hintat om det 2 dagar innan! Vincent Olof Kenneth såg dagens ljus 12.53. Han var 51 cm lång och vägde 3170 gram... Det var en underbar upplevelse att bli mamma och jag kan tänka mig att göra om det inom en överskådlig framtid!

Resten av hösten har mest kretsat kring Vincent. Vi har varit på föräldragrupp, massage, testat öppna förskolan och för att inte prata om alla BVC-besök!

14 Oktober firade jag och Johan 1 år tillsammans. Med tanke på att Vincent då bara var 1,5 månad så blev det inte ett så stort firande. Vi valde ett mysigt sätt att fira. Vi lämnade Vincent hos sin mormor och åkte ner på stan och lite gott på restaurang! När vi ätit och kopplat av en stund åkte vi tillbaka för att fira resten av årsdagen med vår underbara lilla son!

9 November började jag rida också! Jag började lite lätt med att "åka" lite på Ted och ahr sedan byggt på det lite. Jag rider fortfarande inte ett hårt dressyrpass, men detkommer väl det också! Jag är bara lite svag i muskulaturen, det bygger jag upp steg för steg nu! Skönt iaf att vara tillbaka i sadeln! Jag slutade rida i Maj, så det blev ett halvårs uppehåll.

I Oktober besämde vi oss för att sälja lägenheten och 6 november hade vi första visningen. Efter detta har vi haft en hel del små visningar... Många har varit och kollat men ingen har lagt bud... Inte förrän 29 December! 15.00 hade vi visning igen. Några timmar senare kom ett bud, under vårt utgångsbud. Vi tackade nej och la ett motbud dagen efter. Spekulanterna tog vårt motbud och senare samma dag, 30 December, skrev vi under kontrakt och fixade med handpenning! Vilket sätt att avsluta året på! Vi hade ju tidigare fått en hyreslägenhet genom östersundsbostäder, och jag har varit orolig över att inte få sålt... Skönt iaf att det är klart nu! I Februari flyttar vi ut och dom flyttar in!

25 December passade vi på att ha dop! Att vi valde en så udda dag är att det blev ett 25årsjubileum. Jag döptes på juldagen för 25 år sedan! Inte nog med att vi delar den dagen så fick han också ha samma dopklänning som jag hade! Känns otroligt värdefullt och väldigt fantastiskt!

Ja så här har mitt år sett ut, i stora drag... Det har varit ett omtumlande år, men det har trots lite motgångar varit ett riktigt bra år! 2009 kommer att få det tufft att bräcka 2008, Vincents födelse är svårslagen! Nu dröjer det ett år till nästa årskrönika. Jag ska se till att fylla 2009 med massor av händelser, mest bra och underbara händelser, men det kommer även att finnas tråkiga händelser under det kommande året. Inget år kommer att vara helt smärtfritt skulle jag tro, huvudsaken är att man inte låter det negativa ta över! Jag ska se till att jag kommer att ha ett GOTT NYTT ÅR! =)

Det var den återblicken av det gamla året, nu blickar vi framåt in i det nya året! Det närmsta på agendan  är nog flytten till Körfältet! =) Håll er uppdaterade! ;)

Under konstuktion

Ni som varit med ett tag vet att jag varje nyår gör en nyårskrönika där jag sammanfattar året som gått... Jag har jobbat med den ett tag nu men den tar lite tid att få ordning på eftersom man ofta måste göra avbrott, men bara så ni vet är den under konstruktion och kommer att läggas ut inom några dagar!

Såg att det efterlystes bilder från dopet. På både min och Vincents bilddagböcker (framföralt Vincents) finns lite bilder från dopet!
cathrinlarsson.bilddagboken.se
vincentzl.bilddagboken.se

Jag återkommer med nyårskrönikan, håll tillgodo tillsvidare!

RSS 2.0