Dagsrapport

Den här veckan som Johan och Vincent är borta blir inte riktigt som jag tänkt mig. Jag har har nog sysselsatt mig lite för mycket. Jag tänkte åka upp till stallet och fota i morgon, vi får se hur det blir med det. Jag är grymt trött och har väldans ont i skavsåren just nu. Jag överväger hellre en vilodag hemma i soffan.

Igår kväll var jag i stallet 4 timmar, men hade planerat för hälften... Charlie och jag var inte alls samspelta när jag skulle rida, jag gjorde en hel del fel på en häst som inte är särskillt genomriden - vilket säger ganska mycket... Hur som helst blev han fin efter duschen!

Idag åkte jag upp tidigt, skulle hjälpa till med stalltjänsten. Jag mockade och fixade betfor, det var lite väl lite att göra för att vara extraperson egentligen. Efter mitt "ansvar" satte jag igång och göra iordning Charlie. Tyvärr hade jag lite dålig planering och jag var i ridhuset 10 minuter senare än planerat. Tack och lov gick det bättre idag när jag red än i går, så när jag gick in på banan hade jag en ganska hyfsad känsla.

Programmet kunde ha gått bättre (det kan det ju alltid göra) men när jag skrittade av banan kände jag mig ganska nöjd. Bitvis kändes han jättefin, medan andra bitar inte alls fungerade. Jag hade 3 mål med dagens start.
1. Kom ihåg programmet
2. Rid på minst 53 %
3. Kom inte sist
Och jag lyckades införliva alla 3! :) (dessutom fick jag med mig en gul rosett när laget kom på en tredjeplats)

Jag kom ihåg programmet, och red det helt utan fel vägar! Jag red på 54,67%! Och jag kom på 22 plats av 26! (Det kan ha varit 21a plats, men jag tror det var 22a) Detta kanske inte låter så mycket till världen, men det var min första lokaldressyr, min första utomhusstart och min första lagstart. Nu väntar en lokaldressyr i september som jag också hoppas på att kunna vara med på! Håller bara tummarna att förutsättningarna blir lite bättre då!

I torsdags fick jag beskedet att min häst var halt, att jag fick välja mellan att stryka mig eller göra ett hästbyte. Jag bytte från fina Salle till fina Charlie. Charlie hade jag inte ridit sedan i höstas, och jag skulle bara hinna sitta på honom två gånger innan idag... Det var kanske inte den allra bästa uppladdningen, men det gick ju som synes ganska bra! Jag sitter bara med skavsår på båda fötterna och båda ringfingrarna! Gör förbannat ont (ursäkta att jag svor igen, men så ont GÖR det!) och dom på fingrarna är fruktansvärt opraktiska! Hoppas att jag hinner läka ihop innan torsdag!

Nu blir det lite vila innan jag ska återvända till stallet för att grilla med de andra! :) Jag ska åka upp om ca 1 timme och 45 minuter... Ska försöka koppla av den mesta av tiden, kroppen är ju som sagt ganska trött just nu!

Hur ska tiden räcka till!? Men nu är jag gräsänka en vecka!

Nu är det en hel månad sedan jag bloggade sist... Det var inte riktigt så jag hade tänkt att det skulle vara när jag började blogga! Det jag tycker är svårt är att kombinera jobb, familj och blogg just nu. Tiden och orken räcker inte riktigt till! Men nu ska jag göra ett nytt försök till återuppstart! (men jag kan inte ge några som helst garantier på att det kommer att lyckas....)

Jag kan börja med att uppdatera om Vincent, många som läst min blogg det senaste året har ju framförallt varit intresserad att höra om hur det går för Vincent och hans sjukdomsstatus. Jag kan meddela att skrutten fortfarande mår tokbra, trivs som fisken i vattnet på sin förskola och verkar älska sitt liv. Just idag fick han ge sig iväg på sin första semester på egen hand med pappa. Idag flög dom ner till Göteborg för att hälsa på släkten under en vecka och när jag pratat med honom idag har han varit pigg och glad. Han har dragit på sig en förkylning, men det är väl bara normalt har jag förstått... :P

Eftersom familjen är på vift så passar jag ju på att utnyttja tiden till att vara effektiv (det vore ju som lite synd att ligga på latsidan)! Idag har schemat sett ut så här;
- Jobba (öppning)
- Till skolexpeditionen för att skriva under avtal
- Cykla hem till mamma och pappa för att hämta bilen (som pappa använde för att skjutsa ut Johan och Vimse till flyget.)
- Tanka (vilket låter enklare än det var idag när internetbanken stökade)
- Upp till stugan för att hämta Vincents resesäng, som vi ska låna ut över helgen. (Tog med mig en kär vän på roadtripen)
- Till Nathalie på middag, Zandra dök också upp! :)
- Hem och plocka lite!

Plockningen påbörjades lite efter 18 i kväll. 20.00 bänkade jag mig vid TV och dator och då hade jag;
- Plockat ihop på Vincents rum
- Plockat ihop i vardagsrummet
- Plockat ihop i köket
- Satt igång en disk
- Rensade skafferiet och kastade gammal/fel mat
- Rensade kylskåpet på gammal mat
- Påbörjade en röjning i frysen, och den ska fortsätta under reklampaus nu innan 21! :)

Jag kommer att lägga mig ganska nöjd i kväll. Jag har fått plocka ostört, dvs ingen Vincent som kommer och ska stjälpa till! ;) Och det blir resultat på en gång! :)

Nu är det dax för reklam! Frysen - here I come!


Anna, förlåt att jag inte hälsat Vincents tack för den busiga grodan han fick med posten! :) Jag ska lägga ut bild på deras första möte vid tillfälle! :)

RSS 2.0