Glömde igår! (skäms lite...)

Glömde berätta en ganska viktig sak igår... Skäms lite för att man faktiskt kan glömma en sån här grej.. men men.. shit happends...

Först ska jag bara hälsa en sak till mamma... Jag trodde du hade slutat läsa bloggen... =)

Hur som helst... Igår var det dax för besök hos MVC igen... Jag trodde mest att det var ett rutinbesök med de vanliga frågorna... "Hur känns det?", "Hur gick ultraljudet?" osv osv... Men förutom dessa standardfrågorna blev det ÄNTLIGEN dax för hjärtljudet!!! Det var HUR HÄFTIGT som helst! bebisen lät som ett ånglok, som rusade fram ganska bra... =P Men det var härligt att höra hur det lilla livet verkligen lever där inne. När barnmorskan letade hjärtljudet så sa hon "Nehe, där knuffades den", "Jasså, du stör ljudet du..." Så bebisen var inte riktigt på hugget att ligga stilla och vara snäll och låta sina föräldrar höra hjärtats slag... Men till slut så fanns dom och bebisen låg stilla en liten stund...

Tog lite prover också. Dels tog jag blodtrycket, vilket var normalt mot lite lågt. Hon sa att jag troligen blev yr emellanåt, vilket stämmer bra. Hon tyckte att det bara var att ta det lite lugnt när man klev upp och så... Sen var det en liten promend ner på lab, dax för blodprover... Tog blodvärde, vilket låg på en bra nivå. Blodsockret däremot var inte lika bra... Vi fick vara kvar och vänta på provsvaret om vi ville, så vi stog kvar en stund. När provsvren var klar så kom hon som tog provet och frågade om jag ätit något än idag... Jag hade ätit frukost strax innan vi åkte, så det var inga tvivel om det... Normalt värde ska ligga kring 3,5... Mitt låg på 2,8! Det är ganska lågt och en diabetiker skulle troligen säga att den mådde konstigt, sedan ta ett sockertest, dextrosol och vila en stund... Jag blev rekomenderad att köpa en godisbit... =) Misstänker att jag nästa gång kommer att få göra om det provet för att se till så att det inte är en vana...

Nu har jag gjort den uppdateringen... I morgon ska jag ner till Sundsvall och Birsta, men på kvällskvisten kommer en liten uppdatering på babyfronten.... Kliver in i v.20 då, så det kommer lite babyinfo och statistik.... Ses igen antar jag! ;)

Vem är skyldig till missen!?

Hua, dagarna springer fram - inte för att man hinner med allt man skulle vilja och det är bara dagarna som rusar, allt annat man vill ska gå fort håller inte alls samma tempo!

Något jag börjat fundera på är varför man inte får utbildning i att bli vuxen! Vem är skyldig till den missen!? Det är så mycket man inte är förberedd på, det är faktiskt svårt att bli vuxen! Kanske är det så att jag blir vuxen snabbt just nu, men det hjälper inte... Det är så viktigt att man går i skolan, men varför lär man sig inte saker man fatiskt har nytta av!? Saker som handlar om lån och sånt är inte saker man faktiskt kan så där helt utan vidare! Nä, jag tror att de som fixar med skolsystemet ska ta en funderare på vad som faktiskt är värdefulla kunskaper!

Var och provkörde bil igår, attans vilken skoj bil vi hittade! Det var en Honda Accord -04... Tyvärr blev det inget köp den här gången, men det är ju lite av intresse att provköra och känna sig för innan det är dax att bestämma sig!

Idag var jag och Johan och beställde barnvagn! =D Det är saker som faktiskt är galet skoj! Jag vill shoppa allt till lilla bebisen nu! Var och kikade på bebiskläder på stan också... Hittade galet mycket underbart gulligt! Shit vad jag vill shoppa! Bebisen kommer att bli den gulligaste ever! ;) Det finns dessutom en liten historia om barnvagnen..!

När vi kommer in på babyproffsen så pratar vi med en tjej och frågade om färgen vi från början ville ha, Svart/Green Apple. Hon ringer till Emmaljunga för att kolla de uppgifter vi fått av Barnens Hus - att färgen är slut och inte kommer att komma tillbaka. Dessa uppgifter stämmer och vi får gå på andrahandsvalet - en Svart/Zinnober Red. Det visade sig att när tjejen ringde Emmaljunga så hade dom bara 3 kvar på centrallagret... Vi bestämmer oss för den - efter att ha kollat på två andra färger. Hon ringer tillbaka för att göra beställningen, då har dom bara en, EN, vagn kvar! Färgen ska, precis som Green Apple, utgå till nästa säsong och därför sys det troligen inte upp några fler... Va!? Vi fick SISTA vagnen! =P Flyt eller vad!? =) Nu hämtar vi iaf ut vagnen i Augusti, den får ligga och vänta på lagret tills dess - vilket är bra! En skötväska samma färg och ett parasoll blev det också i beställningen! =) Det kommer bli så fint! Lägger ut en lite kass bild på vagnen vår färg!


Det händer något hela tiden!

Satt precis i soffan, strök lite på magen och sa lite tyst "mamma älskar dig" och vad händer!? Jo, jag får en liten spark! =D Och strax efter en till!!! Det händer något hela tiden! Förra veckan hände det vid två tillfällen och det kändes precis lika! Det är jättehäftigt! Tänk att en sån liten individ, som faktiskt inte skulle klara sig utanför magen än, kan göra saker som faktiskt jag kan känna! Längtar jättemycket tills jag får det lilla livet i min famn, istället för som nu - i magen... *Lycklig*

Hade stallet idag... Det var kallt som attans i morse, och det har varit kyligt hela dagen... Men mitt på dagen, när vi skulle äta lunch låg solen på och värme upp på verandan på sevicedelen - det var underbart! Solen värmer verkligen nu! När vi var på väg hem så gick vi på ett ställe intill väggen - och där var marken och sanden mjuk! Nu är det snrt vår på riktigt! Vädret håller vårvintern vid liv!

Ny babyblogg

Tiden går fort, dagarna bara rusar fram, snart är det sommar - sol, värme och ledigheter! Jag är i v.18+0, men första dagen i v.19, det är inte allt kvar till halvtid nu!

Veckans statistik ser ut så här;
Du har gått 18 fullgångna veckor och 0 dagar.
Men du är i 19:e veckan.
Du har klarat av 45% av graviditeten
Du är i 5:e lunarmånaden av 10.
Du är i 5:e graviditetsmånaden av 9.
Du har gått 126 dagar av 280.
Och har ca 154 dagar kvar till förlossningsdagen

Graviditetsinfo;
Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar.Kanske drömmer du mer livligt nu för tiden? Det är också vanligt att man blir mer emotionell ungefär nu vilket kan få oväntade känslor att komma upp till ytan.
Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 250-280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.


(bilden är tagen idag på morgonen)

Igår kväll var jag och festade med mina vänner... Shit vad skoj det var... Har saknat alla så mycket, har inte festat med dom på det här sättet sedan yran i somras och sen träffades vi en stund när Jenny fyllde år i oktober... Men sedan dess har jag inte träffat någon av dom (förutom Jenny tidigare i år...) Jag insåg att jag saknat allt jättemycket, eftersom jag var nykter hela kvällen så kunde jag sitta på en pall och titta på alla, reflektera och le... Alla var precis som dom alltid varit och allt var precis som man minns det... Det var helt klart en flashback till det som varit och det var en underbar känsla! Tack alla för en kanonskojig kväll!

Snart är det dax att göra sig klar för att åka upp till mamma och pappa på påskmiddag. Vädret är kanonfint, strålande sol omkring 6-7 grader kallt i skuggan - på balkongen har jag 8 grader varmt! =D
GLAD PÅSK på er alla!!

Efterlysningen har fått napp

Filem har hittats och är nu på hemgång... =) Snart kan jag se min älsklingsfim igen! =D Så nu är det problemet ur vägen...

I kväll ska jag på fest...  Ska bli skoj att träffa alla igen! Det är ju sedan i somras sedan sist! Men den här festen kommer att skilja sig från de tidigare... Jag har inte riktigt samma förutsättningar... ;P Men som sagt det ska bli skoj att träffa alla igen!

Middag snart, sen dax att göra sig i ordning för fest! =)

Efterlysning

Min DVD-film Fantomen på operan är på vift... Är det någon som känner med sig att den ligger hemma hos någon så skulle jag bli galet glad om den kom till rätta! Trist när saker hamnar på villovägar!

Nyaste Babybloggen

Ultraljud idag... Det var nog i särklass det häftigaste jag varit med om! Skulle kunnat ligga där hela dagen och kikat på hur bebisens hjärta slog, hur den rörde sig, gapade, sög på tummen och joxade på! Det var hur häftigt som helst, inget man kan föreställa sig innan man varit med om det... Hur som helst så är bebisen utan anmärkning, finns inget som helst som tyder på att något ska vara fel... Bebisen är helt enkelt perfekt! Var till mamma o pappa och visade 2 av bilderna (de bästa) efter jobbet, pappa hjälpte mig att scanna in bilderna så jag har dom i datorn och att vi kunde skriva ut flera och skicka till Johans föräldrar... Gjorde en A4-kopia på bilden där den suger på tummen... =)

  

Jag blev flyttad i tiden också... Tidigare är det beräknat på att jag i morgon skulle gå in i v.20... Nu idag blev det förändrat genom att mått på huvudet och lårbenen togs... Jag är i dag i v.17+4 och förlossningsdatumet blev justerat till 23 Augusti. Så nu kan vi räkna med att bebisen tittar ut i slutet av augusti... Huvudet mätte 34,9 mm i diameter (tinning till tinning) och lårbenen 17,1 mm respektive 17,2 mm (om det var någon som var nyfiken och intresserad).

Detta medför ju också ny statistik...
Du har gått 17 fullgångna veckor och 4 dagar.
Men du är i 18:e veckan.
Du har klarat av 44% av graviditeten
Du är i 5:e lunarmånaden av 10.
Du är i 4:e graviditetsmånaden av 9.
Du har gått 123 dagar av 280.
Och har ca 157 dagar kvar till förlossningsdagen.

Så nu har ni fått uppdateringen för idag... =) Magbilden får dröja till v.18... Vill ju hålla hela veckorna... Men då blir det en jämförelse med sista kortet... Jag ska försöka ta mig tid och räkna tillbaka så det stämmer med datumen framöver och så de gamla korten också får rätt veckor!

I morgon...

Åh, i morgon ska jag och Johan åka på ultraljud!!! Det är så spännande! Jag kommer nog fatta riktigt då (hoppas jag) att det faktiskt finns en bebis i magen! =) Det är fortfarande overkligt... I morgon kommer vi ta de första bebisbilderna!

Andra saker som kommer hända iomed UL är;
- Förlossningsdatum kommer att fastställas
- Jag får veta lite mer exakt i vilken vecka jag är (dvs. i morgon kan jag gå tillbaka till tex. v.18...)
- Vi kan få veta om det är Vincent eller Thilde som gömmer sig där inne (även om jag är helt säker på att det är Vincent... Ser dom inte så fortsätter jag förutsätta att det är Vincent...)
Ja, det är mer som kommer att göras klart iomed UL, men allt känns inte så viktigt att dra upp här...

Jag ska strax åka tillbaka på jobbet för föräldramöte... Ska bara vara med en timme, men det känns som om jag hellre skulle ligga i soffan... Har ont i magen (inte bebisens fel) så jag vill helst bara ligga stilla... Men plikten kallar och det är bara att infinna sig! Även om jag tycker att punktfördelningen oss kollgor emellan blev kass så tycker jag att det ska bli skoj att träffa alla föräldrarna! Personkontakten är något jag trivs allra bäst med! =)

Uppdatering om ultraljudet kommer i morgon eftermiddag (åker raka vägen därifrån till jobbet...)

All messed up!

Idag fick hela min vardag en spännande twist... Har varit lite i en annan värld mest hela dagen... Jag vet att jag alltid råder alla att inte ge upp, utan kämpa lite - och det är väl kanske vad jag också måste göra nu... Jag har ingen aning om vad som kommer att hända, allt jag vill är att det ska fungera! Det blev inte riktigt som jag tänkt mig, jag hade sett allt det här på ett helt annat sätt... Nu är det ganska ovisst, jag brukar kanske inte vara pessimist - men den här gången tror jag bara att det var en förberedelse till det värsta... Vi får se om två veckor vad som händer! Fram till dess ska jag göra som vanligt - och enligt planen!

Många av mina vänner får alltid ett speciellt råd när saker går åt helvete och allt känns vidrigt och meningslöst... Fokusera på det som faktiskt gått/varit bra under dagen... Idag tror jag att jag kände den första riktiga sparken! =D Den kom långt ner på vnster sida, den var liten men distinkt... Nu är det bara att vänta på nästa, så det blir bekräftat =) På onsdag morgon ska jag och Johan äntligen få se det lilla underverket! Det är jättespännande! Och jag antar att vi inte kommer att vara ensam att se den... Vi ska köpa loss bilder och jag vill nog visa hela världen! =P

Nu blir det lite godis och One Tree Hill....

Tävlingshelg

Fick tidigare idag en rapport om resultat i helgen... Malin och Christer har varit i Sundsvall med Cornelia, Linda var ner med Akrobat och Paula och Asta var också där...

Fick resultatrapport redan igår, Malin och Cornelia hade gått nolla i meterklassen på fredagen och dubbelnolla med placering i går... Idag hade dom också fått placering! Jättekul att det går så bra! För mig känns det bara så tråkigt att jag inte var med! Jag saknar att åka iväg på tävlingar och hjälpa till och heja... Dessutom är det alltid så mysigt när vi varit ute... Kvällarna brkar innehålla massor med skratt och skoj! Tappade mycket av det där när Ronaldo försvann... storhästtävlingar (i hoppning) har jag varit iväg på en gång, till Kramfors, med Sofie H och Zymbal... Den helgen var så galet rolig! Vi bodde hos en tjej som bodde i Östersund förut, men som flyttat ner till Kramfors... Vi lekte lite halvtramsiga lekar på kvällen och stämningen var på topp!

Sen har jag ju varit iväg till Ås med Nadja och Zeleia... Men det är ju inte riktigt samma sak när man är borta bara över dagen och nästan på hemmaplan!

Jaja, man kan väl inte få allt här i livet... Men det livet jag haft är något jag ibland saknar hur mycket som helst... Jag inser att jag inte kan få tillbaka det exakt som det varit, men jag vill nog ha tillbaka delar av det iallafall...

Melodifestivalen

Jag hade tippat Charlotte Perrelli som vinnare i år... Kändes inte helt oväntat att hon skulle vinna... Men jag höll en tumme för Rongedal, dom har en riktigt trallvänlig låt! Nu blir det ändå Perrelli som åker ner till Belgrad 24 maj...

Saken är den att hon kan ha en riktigt bra chans där nere, hennes låt är i samma stuk som sist hon var ner... Men den som ändå alltid är bäst är Björn Gustafsson! Han lyckas varje gång! Han har verkligen tagit Sverige med storm!

Hur som helst så är årets upplaga av Svenska uttagningen till Eurovision Song Contest avslutad... Nu väntar bara Europa finalen! Vad tror ni, mina stalltjejer, ska vi ta en busig Eurovision-fest hos mig!? Vi kan bädda upp bäddsoffan och gosa ner oss med massor av kuddar osv! =D

Babyblogg

Veckorna går galet fort, megen växer galet snabbt! Hur hinner man med!? Jag tror inte att jag förstår riktigt hur snabbt det faktiskt går, och alla tycker att jag börjar få en riktig mage, medan jag själv tycker att det ser ut som förra veckan... Men idag på kortet så ser jag hur galen skillnad från förra veckan! =)

Det är iallafall jätteskönt att vara jag just nu. Jag mår jättebra, är bara trött tidgit på kvällarna, men det är allt lättare att orka med att vara trevlig även på kvällarna (är dock lite halvseg halva dagen om det blir tidiga mornar). Summa sumarum så trivs jag ganska bra att vara gravid nu! =) Jag tycker att det är mysigt trots att jag inte sover helt perfekt...

Så här ser veckans status ut!
Du har gått 18 fullgångna veckor och 0 dagar.
Men du är i 19:e veckan.
Du har klarat av 45% av graviditeten
Du är i 5:e lunarmånaden av 10.
Du är i 5:e graviditetsmånaden av 9.
Du har gått 126 dagar av 280.
Och har ca 154 dagar kvar till förlossningsdagen.


(veckans bild är tagen nu i kväll)

I morgon firar jag och Johan 5 månader, vi konstaterade just att det är liiite komiskt att jag varit gravid 4a av dom! =P Vi ska inte fira på något spciellt sätt, vi ska äta lite gott och sedan slappa i soffan och kika på film. Jag har stängning på dagis, så det blir en lite seg eftermiddag...

Listan...

Sitter nu och har en liten stund till övers mellan uppstigning och frukost... Tänkte då dela med mig av listan jag tog tag i härromdagen... För att den ska vara lätt att följa så är den uppdeld i kategorier...

Vagn+utrustning                                              
Vagn                                                          
Åkpåse                                                           
Skötväska                                                    
Insektsnät                                
Regnskydd                                                                                                                           
Bäddset                                                                           
             
Matsituationer
Amningsinlägg
Bröstvärmare
Mjölkuppsamlingskupa
Bröstpump
Nappflaska
Napp
Parasoll 
Ersättningspulver/tetrapack
Stol till köket      
                                                                      
Resor 
Bilstol + bas
Solskydd
Resesäng
Flaskvärmare/termos
Våtservetter

Skötsel                                                
Skötbord/skötbädd                           
Blöjor                                                   
Blöjhink                                               
Badbalja
Babyolja/mild tvål/shampoo
Inotylsalva
Våtservetter
Tvättlappar
Nagelsax/nagelfil
Borste

Medicinförråd
Febertermometer
Vaselin
Flytande alvedon/suppar

Sovsituation                  
Spjälsäng                       
Madrass                            
Plastad frotté                  
Täcke + kudde               
Sängkläder                     
Spjälskydd
Snuttefilt

Övrig utrustning
Babysitter
Bärsele
Barnvakt (typ walkie-talkie - inte en personlig barnvakt, sånna behöver jag inte köpa!)
Amningskudde
Mobil

Kläder (egen lista utifrån råd från olika källor)
Badrock
5 bodys (nyfödd)
Sparkbyxor/sparkdräkt
Overall
Vantar
Sockar


Som ni ser är det en rejäl lista! Mamma ska köpa spjälsängen och svärmor skulle köpa skötbordet... Men resten ska vi själva införskaffa. Inte för att jag inte ser fram emot det - jag skulle vilja göra iordning barnrummet redan idag... Men det känns som att det inte är läge att vänta med allt till i slutet av juli eller i början av augusti... Lätt att missa ett o annat! Skulle någon se listan och ha åsikter om den så tar jag tacksamt emot, jag vet ju själv att allt inte är jätte-bråd-akut, men listan innehåller allt vi kunde komma på utifrån en ren befintlig lista....

Sen har jag funderat på kläderna... Man behöver ju inte jättemycket till bebisen i början... Dom växer ju ganska snabbt, så det kanske är läge att inte bara köpa allt i nyfödd-storlek... Efter 2 månader så behöver dom ju endå nya kläder! Ser fram emot att börja inhandla lite grejor, men det känns lite tidigt att handla blöjor o sånt redan nu =P Kan ju tänkas vara smidigt atha skötbordet innan man köper alla sånna grejor!

Johan bara tittar på mig och skrattar och tycker att det är lite roligt med mitt "nestande"... Men nu börjar jag förstå vad andra pratar om när dom säger att man blir helt annorlunda när man blir gravid... Nog för att jag var en hyfsat planerad och organiserad person nu innan, men nu är jag helt annorlunda... Men det är en liten förändig att lära sig att hantera och leva med... Jag antar att jag kommer att fortsätta "bygga bo" tills bebisen är född och lär kanske inte bli mindre planerande efteråt heller ;)

Nu är det dax för frukost! Sen ska jag promenera in till stan och ta bussen till jobbet! Ikväll ska jag och Johan iväg och hämta tvättmaskinen och torktumlaren. Pappa ska hjälpa till med frakt och installation. Så snart är vår kalla badrum ett minne blott när man torktumlar! =D

Lista

Kom plötsligt på för en liten stund sedan att jag skulle göra en lista på allt som kan tänkas behövas till bebisen... Jag började lite trevande med sånna där standardsaker som vagn, säng, blöjor osv... Efter bara en liten stund så tog idéerna slut! Johan tittade vad jag gjorde och frågade om jag "nestade" igen... Ja, jag pysslar fortfande med nesting, kan inte hjälpa det!

Hur som helst så började jag kika på gravidsidorna jag har bokmärkta på nätet.... På en av sidorna fick jag ett perfekt uppslag på vad som bör inhandlas! Underbart, det var ju bara att skriva av och lägga till sånt där som jag o johan själva kommit på!

Sen kan jag meddela att det blev en rejäl lista!!!! minst 50 saker står på listan!!! (tänker inte lägga ut den här riktigt än... men det kommer nog ut en lista fram över våren på saker som vi kommer behöva införskaffa...) Det som jag inte riktigt tänkt på med bebiskläderna, är att efter inköp och innan användande ska dom tvättas... Det gör man ju inte själv, men vuxnas hud är ju inte riktigt lika känslig som barns... Så det är iaf viktigt att skaffa kläderna i god tid så de hinner tvättas!

Idag har det inte hänt så mycket hemma, mer än att jag har skrattat gott åt min sambo som festade liiite igår! ;) Det är roligt att höra när det finns diverse luckor under kvällens förlopp... Senare ska jag och Proppen ut och gå en sväng med hennes vilda Hilda! SKa bli lite skönt då jag har lite ont i kroppen idag...

Shopping

Idag har jag shoppat lite... Det blev en ny jacka, en beige lite längre jacka. Billig, men snygg! Det blev fingervantar och solglasögon.... Mitt främsta ärende ner på stan var jackan och solglasögonen... Jag vet att det kan te sig lite märkligt att jag handlar solglasögon när det antingen snöar eller regnar, men efter att mina försvann i veckan så behöver jag desperat ett par nya till nästa fina dag...

Den var jag upp och hämtade t-shirten och linnet från Kyra... Jag bestälde Kyra-kläderna i somras (eller tidigt i höstas) och nu hade dom kommit! Jätteskoj! Och passformen skulle varit perfekt - om jag inte hade varit gravid! Om en månad kommer jag inte att kunna ha dom! Nu är dom tigt över magen och över bysten, men det kommer att bli ännu tightare! Jag hade inte riktigt planerat en graviditet när jag beställde kläderna i storlek S... ;) Hur som helst så är det snygga kläder och jag ser fram emot att kunna använda dom så fort jag kan efter graviditeten!


Hoppsan... (babyblogg)

Hoppsan! Jag har räknat lite fel i graviditetsräkningen... Det handlar bara om en dag, så det var inte så mycket, men istället för att i morgon gå in i v.18 så gör jag det idag! =P Detta innebär att bilderna det stått tex v.17+0, ska det stå v.17+1... Hur som helst så ska jag inte göra om det idag =) Jag gör nog rätt från början idag.... ;)

Du har gått 17 fullgångna veckor och 0 dagar.
Men du är i 18:e veckan.
Du har klarat av 42% av graviditeten
Du är i 5:e lunarmånaden av 10.
Du är i 4:e graviditetsmånaden av 9.
Du har gått 119 dagar av 280.
Och har ca 161 dagar kvar till förlossningsdagen.Jag fick UL-tid idag med posten... Det är 12 dagar kvar innan jag ska iväg... 19 mars, klockan 9.00, är det dax att gelea in magen och få se det lilla underverket! Det är då jag får veta om det är en eller flera bebisar där inne, jag får höra hjärtljud och få reda på fostrets mer exakta ålder och där med också det "exakta" förlossningsdatumet... Det går ju aldrig att säga exakt när man ska kläcka, men man får ju iaf datum för fullgången tid! =) Gissa om jag längtar!?!

Vuxenpoäng!

Mina vuxenpoäng skenar just nu! Idag byggde jag på dom genom att vi köpte tvättmaskin - OCH torktumlare!!! Det ni! Men det är inte bara för att vi ska ha barn, utan för att det tar hur lång tid som helst för att torka kläderna nere i vår tvätstuga i källaren!!! Man lägger in underkläder och några handdukar i torktumlaren och sätter igång den så den ska stänga av när det är torrt... Efter att ha kört programmet två gånger så är det fortfarande fuktigt!!! Torkskåpet är ett skåp av plywoodskivor och en byggfläkt... Känns sådär och det torkar askasst i den!!! Men no more.... Nu ska vi köra på eget framöver! Vi hämtar grejorna på tisdag... så efter det så blir det bara nödfallstvättning där nere i kalla källaren! =D

I övrigt hade jag en blixtkurs upp ei stallet idag... Akut Grönt kort.... Får se om jag lyckas hjälpa tjejerna att få korten innan nästa helg =P Kursen är iaf klar, det är bara provskrivningen kvar... Ska gå Tävlingsarrangörsutbildningen i slutet av månaden, så snart är jag "utbildad" för att vara med och arrangera tävlingar och då också hålla en utbildning för att skapa kunniga tävlingsryttare... Känns jättebra att kunna jobba med tävlingarna trots graviditeten och såsmåningom en liten bebis! I sekretariatet kan jag ha med mig bebisen om det skulle behövas, så jag fortfarande kan vara med på ett litet hörn! =)

Nu är det bara ett par veckor kvar innan jag slutar med lektionsridningen och som det ser ut nu så kommer det inte bli mer ridning alls... Nya system skapas på klubben och jag kan inte köpa ett anläggningsabbonemang för resten av terminen när jag inte vet hur länge jag kan rida eller longera hästen... Så framöver kan jag bara vara skötare på marken, för det kostar fortfarande inte... Kännslite trist eftersom jag beräknar att kunna rida några veckor till... Men sånt är livet och jag får väl ta igen det när jag ska börja igen... (om jag har råd då....) Aja, ska inte bli alltför kritisk innan jag är där, men jag vet att inget kommer att kunna hålla mig borta från stallet - även om jag itne kan jobba hästarna... jag kan iaf pyssla med dom! =)

Nu ska jag kika på Top Model innan jag ska dejta kudden!

Jag är inte...

... "botad"... Klev upp tidigt idag. Skulle på läkarbesök och kika upp mna födelsemärken. Undersökningen gick bra, men attans vad trött jag är nu i kväll! Men det är skönt att man an ligga i soffan och kika på tv tills ögonen går i kors och man byter soffan mot sängen... Jag inser att jag inte är redo att börja jobba heltid den här veckan heller...

Förutom tröttheten mår jag faktiskt riktigt bra nu! Jag har börjat äta riktigt, nästan inget illamående, kroppen känns pigg o fräsh när jag fått min behövliga sömn... 

Johan undrade igår om jag blivit besatt av graviditeten... Jag började tidigt i höst att läsa en bok som heter "Baby sug", den handlar om en tjej som blir fullkomligt besatt över att bli gravid. Den är jätterolig och man ligger och fnissar och skrattar när man läser! I går lunchdejtade jag Nadja och vi hamnade på bokrea... Där hittade Nadja en bok som jag föll lite för. Den är ganska lik Baby sug, den heter Babyfeber... den handlar om 3 vänner, en som verkligen vill bli gravid med sin pojkvän då deras förhållande hamnat på glid, en som är allergisk mot allt vad förhållanden och familjeliv heter och har ett one-night-stand som resulterar i en graviditet. Den sista tjejen lever verkligen in i sin roll som mamma och hennes man undrar vart hans charmerande fru tog vägen och vartifrån den hyperkänsliga vulkanen kommer ifrån... Den verkar också helskön!

Snart ärBaby sug utläst, i slutet av veckan borde jag hunnit påbörja nya boken. Nadja ska få läsa båda framöver! Sen efterlyser jag titel och författare till den hypersköna bok jag läste i midsommar... Den handlar om en karl som skulle in på en operation och vaknar och har varit med om ett könsbyte! Den var så galet rolig!!! Vet någon vilken jag menar så uppskattar jag om jag får titel och författare! Vill läsa igen! =)

Nu är det dax att klippa klorna och sedan söka sig mot sängen! Läsa en liten stund innan jag däckar under! Kanske jag ska lyxa till det med en dusch i kväll så jag slipper det i morgon bitti... Aja, det blev en liten rapport iaf! =)

Babyblogg

Du har gått 16 fullgångna veckor och 2 dagar.
Men du är i 17:e veckan.
Du har klarat av 40% av graviditeten
Du är i 5:e lunarmånaden av 10.
Du är i 4:e graviditetsmånaden av 9.
Du har gått 114 dagar av 280.
Och har ca 166 dagar kvar till förlossningsdagen.


(Bilden från v.17+0)

RSS 2.0