Intensiv höst

Ja, vad ska man säga... Den senaste tiden har det varit lite mycket i omlopp här i Östersund. För ungefär 1 månad sedan hade vi Hepatit A på Vincents förskola, efter det fick Vincent vattkoppor och nu har vi fått ett parasitutbrott i vattnet... Ja det är som att vara i utlandet, fast hemma!

Just nu kokas vattnet för fulla muggar. Dricker kokat vatten gör vi kanske inte så gärna, men det är ju matlagning, välling, tandborstning osv... Flaskvattnet tar i princip slut på affärerna, det var slutsålt på en affär i lördags... Och inte nog med det stöket så blir man magsjuk av det vatten man drack innan dom kom fram till vad man skulle göra... Så här står vi - Vincent bajsar vatten och jag har olustighetskänsla i magen och mår illa.

Jag vet att jag själv har en viss benägenhet att bli inbillningssjuk, men det känns inte riktigt så den här gången... Hur som helst så har jag inte blivit sjuk än, så vi får väl se vart det tar vägen... Jag är hemma och vabbar med Vincent idag, och jag tvivlar på att vi kommer att ge oss iväg någonstans!

Lite otur med att vi skulle bli sjuka precis nu, vi hade kunnat spara det till helgen - om vi promt skulle behöva bli sjuka... I morgon är det tänkt att Vincent ska på sin magnetröntgenundersökning. Vi får se om det blir av eller om vi måste skjuta fram det. Dom skulle ringa idag med information.

Jag för min del får fundera över helgen. Tanken var att jag skulle starta KlubbMästerskapet i Dressyr på lördag. Men helt ärligt, skulle jag bli sämre än så här så är det faktiskt inte ens möjligt! Så trist eftersom jag tycker att det är så kul att tävla. Men men, håller jag mig på mattan och Vincent blir lite stabilare i magen så kan jag helt klart tänka mig att starta men åka hem direkt när jag är klar med min prestation. Vi får se helt enkelt!

För stunden sitter Vincent och tittar på Playhouse Disney. Det är Små Einsteins, ett av hans absoluta favoritprogram! Jag ska stoppa i mig lite frukost, och efter det får vi nog ge oss in på lite lek och bus! Får se vad vi ska hitta på idag! Något skoj ska vi nog kunna prestera!

Klara med kopporna

Nu börjar de flesta skorporna ha trillat av. Det tog ungefär 1,5 vecka innan kopporna torkat, men nu är allt snart ett minne blott. Jag tror inte ens att han kommer att få så mycket ärr, han har ju inte varit o klöst på några koppor eller skorpor.

För ungefär två veckor sedan upptäcktes ett fall med Hepatit A på hans förskola. Det har han också klarat sig från! Han testades och fick vaccin, och nu i veckan kom vårt riktiga provsvar, han var ren! =)

Vi klarar oss ganska bra med andra ord! Allt rullar på i full fart. Känns som att man mest jobbar, kommer hem, fixar middag, leker en timme med Vincent, lägger skrutt och sedan självdör man i soffan innan det börjar om... Vissa dagar hinner man inte ens med leken, för att det är kvällsmöte. Känner mig ganska sliten efter snart 1 års arbete utan någon större semesterledighet. Ska vara ledig några dagar i jul, men annars känns det ganska bra att spara dagar så man kan ta lite mer ledigt med Vincent till sommaren om vi vill hitta på något! =)

Ute har det kommit en hel del snö, vi ska försöka ta oss ut en liten stund snart. Vincent är lite loj idag, men att gå ut och skotta lite och åka lite pulka borde han orka med iaf! Vi glömde lekhjälmen på dagis i fredags, då det blir bara åkt på gångvägarna, men det ska gå bra ändå!

Nu ska vi leta fram lite kläder, så vi kan ta oss an minusgraderna ute... Tänk att människan inte ska kunna vara skapt för att gå i ide...

     
GOASTE LILLFISEN! =)


Vattkoppor

Igår och idag är jag hemma och "vabbar". Vincent har åkt på vattkoppor. Det är hittills ganska lindrigt, få prickar, knappt någon feber och inget kliande. Å andra sidan så är det ju bara början än, de första prickarna upptäckte jag i onsdags kväll och de första blåsorna uppenbarade sig igår.

Hade han fått vattkopporna för ett år sedan skulle vi bli inlagd på sjukan för att han var för låg i blodvärdena och infektionen skulle bli så kraftig att han skulle behöva antikroppar. Det känns ganska fantastiskt att inte behöva göra något särkilt nu, han får bli sjuk - som alla andra friska barn!

Skruttens matlust har fått sig en liten törn, han vill inte just äta något (vem vill det när man är sjuk egentligen...) och idag på morgonen drack han juice och hostade till och kräktes upp den. Vet inte om det var någon tillfällighet eller om det blir ett faktum nu. Får undersöka det under dagen. Han drack lite mjölk lite senare och det gick helbra. Vi får väl pröva lite glass, det brukar ju vara en hit när man är sjuk! :) Tror att Vincent skulle vägra att kräkas om han får glass, det är för gott för att göra sig av med..... ;)

Han vandrar runt lite här hemma, verkar lite rastlös. Nu tog han på sig mössan och tog jackan som låg i soffan efter gårdagens sovvila i vagnen, sen vandrar han ut i hallen och tar på sig mina gympaskor och vinkar och säger "hej hej, mamma", ja hej då skrutten.... ;)

RSS 2.0