Nyårslöfte

Dags igen - årets nyårslöften...
Funderar i år också, vilka löften kan jag ge så att jag faktiskt KAN hålla dem? Men kommer på mig själv - varför ska det vara så enkelt?? Är det saker jag VET att jag kan hålla så är det ju inget direkt nytt. Då är det ju saker jag redan har påbörjat och har fullständig kontroll över.
 
Nej, mina nyårslöften måste vara lite utmaning, något jag får jobba för...
Därför är det nu bestämt;
- Kronans bootcamp - ett program jag och en av mina kollegor hittade på i kväll.
- Yoga minst 2 dagar i veckan!
- Gymmet 2-3 dagar i veckan!
- Tappa minst 8 kg till!
- Hitta tillbaka till mig själv... 
 
Inget som inte kräver arbete, men något som jag kommer att tacka mig själv för i årets slut!
 
Nu ska jag ladda med motivation (finns det att beställa på burk!?) och inspiration! 
Jag SKA lyckas!

Handledssmärtan

Önskar jag fick klart för mig vad min handledssmärta är för något. Jag hör mina egna efterforskningar varje gång det kommer tillbaka, letar förklaringar och samband med andra saker. Men enligt sjukvården är det inte just något fel på mig...
 
Call me crazy - men jag KÄNNER att något är knas. Ena dagen kan jag vara symtomfri, nästa oförmögen att använda handen. 
 
Den här vändan började i förrgår med en diffus känsla av obekvämlighet, igår började det göra ont och idag gör det riktigt, riktigt ont. 
 
Den sista "diagnosen" jag fick var överansträngning. Skaffa handledsstöd och vila. Jag själv frågade om reumatiska problem. "Nej, det finns ingen svullnad i lederna." Jag skaffade ett träningsschema för att rehabträna mina leder, men problemen återkommer.
 
Det jag nu själv misstänker är att jag har Reynaulds syndrom (vit-gula fingrar och fötter vid framförallt kyla) men i kombination med någon typ av ledproblem. ( så här står det på internetmedicin.se 

"UTREDNING 

Primärt Raynaudfenomen 

Vid primärt Raynaudfenomen behövs inga ytterligare undersökningar än de beskrivna under ”Symtom och kliniska fynd”! Diagnosen fås via anamnesen och rör det sig om en yngre kvinna som beskriver vita/blå fingrar vid kyla är diagnosen i princip klar."

Sen är jag övertygad sedan många år tillbaka att det inte är helt ok med cirkulationen på mig. Framförallt på vintern är händer och fötter väldigt kalla och jag får ofta vita fingrar och fotsulor, men när jag motionerar (särskilt när det är varmt) så kan jag bli svullen om händerna. Det blir ett tryck i händerna och även det gör ont. pulsar är kollat i i mina händer, utan anmärkning så klart.

Som sagt, jag får köpa att bli tagen för att vara hypokondrisk, men jag känner att något är fel - så jag ger inte upp! Inte ännu!

 

 


Justin Timberlake

Åh, Jippi! I maj blir det JT-konsert! :) Men inte nog med det - det blir en favorit i repris från förra maj. Det blir jag och Nadja på Stockholmstripp. Hotellfrukost. Skvaller och avkoppling på resan. En massa skratt. En riktig tjejhelg! :)

Nadja frågade ganska spontant idag på SMS och några minuter senare var biljetterna bokade. Nu ska vi bestämma vart vi ska bo och hur vi ska resa framöver och i maj slår vi till! :)

Låtlistan är fixad och nu är det bara att lyssna in sig på gamla godingar och några nya låtar... Så skoj! :D Längtar ju redan, trots att det är 4,5 månad kvar...!

Julmarknad

Idag besökte hela lilla familjen Jamtli julmarknad. Fanns så klar mycket fint. Det är trevligt att slippa se jättemontrar med fabriksgjorda strumpor, allt på denna marknad måste vara handgjort. Tänk vad händiga folk är! :)

Barnen ville åka häst, så de fick åka sulky med ungdomstravets lilla Trolla. Båda kidsen tyckte det var jättemysigt.

Förutom den kostnaden så blev det en varsin fleecefodrad mössa till barnen och 4 förpackningar med hemgjort tunnbröd.

Då det var -10 grader blev det faktiskt lite kyligt efter ett tag. Är lite dålig på det här med kyla. Mycket snö på marken, solen som gassar och - 4-5 grader räcker gott och väl för mig! ;)

Snart ska jag natta sonen sen vila i soffan fram till läggdags....

Tidig julklapp!

Idag fick vi den bästa julklappen, några veckor för tidigt. En av våra läkare på Norrlands universitetssjukhus ringde idag och meddelade resultat av Vincents senaste röntgen. Han fick godkänt på denna!

Känns helt fantastiskt! Ytterligare ett steg mot friskförklaring. Ytterligare en period där vi kan pusta ut. Vi kan fira jul och nyår utan betänkligheter!

Det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva glädjen efter att få dessa besked. Inte tillräckligt tydliga ord för att alla ska förstå den inre känslan. Hjärtat bara svämmar över! Lägger mig och sover med ett leende på läpparna!

RSS 2.0