Kort uppdatering...

Sitter nu en snabbis hos min mamma, har mailat iväg mitt examensarbete en sista gång för en snabb granskning innan inlämning på fredag. Vi har fortfarande inte fått internet hemma på Frösön, så det går fortfarande lite knackigt med uppdateringarna.

Tänkte iaf bara tacka alla som grattat, det är jättekul att så många blivit engagerad i bebisen... =P Det känns iaf inte som att vi kommer att behöva fundera över barnvakter framöver ;) Nadja har ju redan lovat att flytta in som barnflicka - gratis! =P Nadja, vad gör inte du för att få vara med min bebis!? =)

Nu är det snart dax för mig att åka hemöver igen, mår taskigt i kväll.... Misstänkt förkylning, har haft ont i halsen och kännt mig tussig, fryser som en galning - trots att jag just nu sitter med fleecejacka uppdragen ända upp i halsen... På återläsande en annan dag! (Får förresten tillbaka telefonen på fredag! Skönt!)

Offentligt

Nu känns det lite meningslöst att hymla om det, det syns ju... Men nu kommer sanningen, jag är gravid. Jag ska ha en liten bebis i augusti. Jag går i morgon in i vecka 12, så det har ju börjat på att ha gått 3 månader nu. Har mått illa dygnet runt sedan mellandagarna, så jag har gått på åksjuketabletter för att över huvudtaget kunna jobba. Idag gick jag första dagen utan tabletterna och har mått bra enda till på eftermiddagen! Just i kväll mår jag dåligt igen.

Anledningen till att det varit dåligt med inlägg här har varit dels att jag inte sitter så mycket vid internet just nu, jag har lagt mig grymt tidigt och inte varit sugen på att sitta vid datorn och dels för att så mycket i mitt liv nu kretsar kring bebisen och jag har inte viljat släppa det offentligt ännu.

Varför har jag då varit tyst enda till nu? Jo, de 12 första veckorna är kritiska veckor, det är hög risk för missfall, och skulle för många veta skulle det bli jobbigt om något hände. Nu börjar det synas att man inte bara är pluffsig, utan att det faktiskt är en bebismage...

Jag har tagit kort på magen under de första veckorna nu, det har blivit 4 bilder som visar hur magen växer... Jag tänkte presentera bilderna här och nu! =)

     

Första bilden är från v.7+1 (vecka 7 och en dag)
Andra bilden från v.9+5
Tredje bilden från v.10+5
Och sista bilden är från idag, v.11+6

Det går fort nu! Ultraljud vid påsk och sedan bebis efter yran... Perfekt till OS! =D (Många karlar blir nog avundsjuka på mig... ;P )

Detta är allt för idag, jag ska nu bli lite bättr epå att uppdatera så slipper mamma göra det (även om hon också blivit lite lat på den fronten...) Men just i helgen kan det vara lite lugnt, jag ska ju flytta och internet är ju inte klart där ännu... Men håll ut, nu kommer det bli bättre!!

På återläsande!

Norge

I helgen var jag och Johan till Norge. Vi och 4 pojkar, i handbollslaget Johan tränar, och 3 pappor och en mamma åkte på Handbolls EM i Trondheim. Vi såg 4 matcher;
Island-Slovakien
Sverige-Frankrike
Slovakien-Sverige
Frankrike-Island
Det var en skön helg med hotellvistelse! Riktigt soft!

Jag ska lägga ut bilder på bildagboken när jag får ork till det, det är iaf över 150 bilder att välja ut några ba ur! Det tar sin lilla tid...

I helgen flyttar vi också! Ska bli skönt att få lite större! Det börjar kännas på att bo så trångt. Pappa och Zandras Johan har tapetserat i helgen när vi varit borta, och igår var vi dit och tittade på det färdiga resultatet. Jäklars så bra det blev! Så galet snyggt! Nu saknas bara våranya snygga möbler! =D

Mamma fixar...

Mamma har tydligen börjat uppdatera min blogg i gästboken... Men jag kan ju göra en korrekt uppdatering endå...
Igår var jag och Johan på sista besöket hos mäklaren. Det sista besöket innebar den sista betalningen i köpet av lägenheten och att vi då blev ägare av lägenheten - på riktigt! Vi fick nycklarna och kunde åka till vårt nya hem, vårat egna första gemensamma hem! Kändes kanon!

I kväll ska pappa och Zandras Johan påbörja tapetseringen, grundarbetet som stavas S P A C K E L.... Tyvärr blev det ganska mycket i det ena rummet... Men ack så fint det kommer att bli! Nästa fredag ska vi åka och hämta möbler vi beställt och ett besök på IKEA kommer det också bli! Vi ska bland annat ha en ny säng! Jag ser fram emot det jättemycket!

Så nu har ni fått en kortare resumé av vad som händer i mitt liv! Det kommer mer framöver!
På återläsande! (och följ mammas uppdateringar om ni tycker att det dröjer)

Långsamt men endå snabbt

Det går väldigt långsamt med mina blogginlägg, men dagarna går så snabbt att jag knappt hinner vakna förräet är dax att sova!

Jobbar heltid för fulla muggar, innan jul gjorde jag min sista dag för veckan idag - dvs på onsdagar. Så jag har min första stängning i morgon! Känns lite jobbigt, men jag hade inga jättesena barn i morgon, så det är lugnt!

Idag var jag och Johan och beställde tapeterna till lägenheten! Det kommer att bli så bra! (men dyrt..... =S ) Men jag kan inte hjälpa att jag har lite dyr smak.... =D (det kom precis lite kommentarer från herrn bredvid mig ;P )

Nu är det bara att få upp dom där jäkla tapeterna och ställa in våra möbler, den nya tvn och den nya sängen!!!

Jaja, nu har jag inte så mycket mer att rapportera om idag.... På återläsande!

Nyårskrönika 2007

Nu har jag äntligen kommit hem och landat... Eftersom ytterligare ett år har gått så är det väl läge för en liten årskrönika... Det känns som om den kommer bli något kortare än tidigare års, men vi får väl se hur mycket jag kommer på under skrivandets gång...

Förra nyåret tillbringade jag med ett gäng bekantskaper i en lägenhet/"kollektiv" ovanför News. Jag och Anna hade ganska skoj och självklart blev det onyktert... En och annan fin kille var det där också, men inget som var pojkvänsmaterial, enbart ögongodis... =)

Några helger senare var det dax för mitt första one night stand... som till slut blev ett two night stand... Inget jag ångrar, men det var lite onödigt kanske... Har iaf ingen kontakt med killen i dag. Har också haft ett KK ett tag under året, det har varit med blandade känslor. Jag trodde att jag blev kär, men det var en längtan efter att vara kär... Så när det avslutades så var det inte så jobbigt... En kul erfarenhet kan jag sumera det som! =)

Ronaldo hade ju gjort sig illa under December, så i Januari var vi på kliniken för behandling av frambenen. I Februari var vi in på återbesök och han blev då friskförklarad. När han sedan skulle sättas igång var Martina borta en hel del och det resulterade i att jag började rida honom. Det är en ponny som är något utöver det vanliga och det var riktigt häftigt att rida honom! I slutet av ridskoleterminen red jag honom på storhästlektionen... Han gick perfekt i det sällskapet, kanske i galoppen att jag inte gick på samma spår som de stora hästarna, men i övrigt så var det inga problem! Han hade ett helt annat register än ridskolehästarna, så det var grymt att sitta på honom och rida travökningar från en öppna... Martina och Ronaldo gjorde en dressyrstart i April och vann... Midsommarhelgen gjorde vi en sista tävling i Timrå innan han såldes. Det var det svåraste jag gjort när jag körde från Sundsvall utan honom! Har nog inte varit så ledsen så länge jag kan minnas! Det var hårt... Saknar honom fortfarande hur mycket som helst!

Hela sommaren var jag hästvakt åt ridskolans Pacharan. Han magrade fruktansvärt förra sommaren då han inte hade ro i kroppen kring insekterna... I år skulle han få stå inne på natten så han hade en chans att behålla lite hull. Jag hade vakten hela sommaren, förutom några dagar som jag och Sofie hjälptes åt med. Jag tog "hennes" häst när hon var borta och hon tog "min" när jag var borta.

Efter att jag mist Ronaldo så fick jag bli medryttare till Malins häst Cornelia. En söt liten tjej på 6 år. Henne började jag rida i mitten av Juli, men tog up det på riktigt under Augusti. Unger hela hösten har jag ridit henne och jag började också rida henne på lektion. Hon är en trevlig häst, även om det fortfarande är lite unghästfasoner på henne... Men hon är ung och det är klart att det ska vara lite bus. Synd bara att jag är så kass på att sitta kvar under lite bus...

Under våren gjorde jag mina första dagar i yrkeslivet som lärare. Jag tog över en klass efter att ha haft praktik. Min handledare blev sjukskriven pga graviditet... Då gick jag in som vikarie och hade en åk. 1-2 helt själv! Det var en utmaning som inte hade de bästa förutsättningarna, men som blev bra endå! Det var jätteskoj och det kändes helt rätt. Förutom skolan så jobbade jag också på fritids. Kändes kanon i sommar att jobba på fritids och kunna utnyttja det fina vädret i slutet av sommaren... Vi åkte och badade, jag solade tre dagar i rad, så jag brände mig...

I mitten av Juli åkte jag ner till Magdalena i Sandviken. I April fick hon en söt liten dotter och i mitten av Juli skulle det vara dop.

Sista helgen i Juli var det dax för StorsjöYran! Sommarens höjdpunkt... I år blev det en 3dagars festivalhelg... De artister jag såg i år var Snook, Calaisa, Podge, Timbuktu, Lasse Lindh, Neverstore och en liten bit av The Ark. Mina favoriter var utan tvekan Snook och Neverstore! Det var en lyckad helg och det var så himla skoj!

I September gick mormor bort efter ett längre tags sjukdom. Det var en lite jobbig period och det var svårt att koncentera sig på rätt saker... Att mista en familjemedlem är aldrig lätt, och det var en lite jobbig begravning.

I Oktobler sedan förändrades i princip hela mitt liv! =) Jag träffade Mannen med stort M... ;) Jag blev tillsammans med Johan. Det räknas nog till en av de bästa dagarna i mitt liv. Han är det bästa för mig och allt känns så himla bra med honom! Inte nog med att vi hittade varandra så passade vi på att köpa lägenhet också! Vi hittade en 3a på Frösön som vi flyttar in i i slutet av Januari 2008.

Jag och Johan sog Winnerbäck-konserten på Sporthallen i November också! Det var en grym spelning och en toppenkväll! Fick veta också att han kommer på Yran 2008, så det var att planera in det på en gång! ;)

I November var det Klubbmästerskap i dressyr på Tanne. Jag hade haft en lite svår period med Cornelia, så jag startade ridskolehäst istället, Charlie! Den mörkbruna, nästan svarta, lilla hästen med enorm mage. Jag var väldigt missnöjd med min runda och mer nervös än någonsin, men min ritt räckte till att vinna KM för lektionsekipage! Det var himla häftigt eftersom jag aldrig vunnit en ridtävling... Att då få gå in först och få den blå-gula rosetten kändes faktiskt ganska stort! =) Får se om det blir att fightas om titeln nästa år också! =P

Jag fick klart med jobb också under hösten! Jag har fått fast anställning, heltid, på den förskola jag vickat på under flera år. Känns toppen och jag har jobbat ca 65% under slutet av November och nästan hela December. I Januari 2008 går jag upp på heltid. Pluggandet gick inte som planerat så det släpar jag på en bit in på 2008 också.

Julen tillbringade jag och Johan på skilda håll, men efter julhelgen åkte jag ner till Göteborg och mötte upp honom och träffade hans familj och vänner. Vi firade nyår där nere också innan vi åkte hem. En av dagarna där nere åkte vi till Ullared, handlade bland annat lite till lägenheten. Jobbigt att kliva upp halv 6, men annars var det skoj att handla! Jag brände pesonligen 1799 kr! =P Det var skoj att träffa alla hans kompisar, nu har jag äntligen ansikten till alla namn... Det är lättare att förstå berättelser om vännerna om man vet vilka det är, så man har en personlighet och ansikte att relatera historierna till...

Detta var ungeför hela året, jag har säkert missat något, men det gör inget. Det som är bortglömt här kommer antingen inte kommas ihåg (och borde inte heller kanske) eller så kommer jag på det i framtida inlägg, så va inte oroliga om ni som läser har ytterligare saker som ni tycker jag missat! =) Allt kan inte inrymmas i samma inlägg, det är tillräckligt att ta in endå! Hoppas att läsningen varit till lite nöje och att du fortsätter följa med mit i mitt liv framöver också, det är ju mindre än ett år kvar till nästa krönika och mycket kommer att fylla det här året också! Det är jag säker på! =)

Kram kram

RSS 2.0