Uttråkad

 
 
Är det något jag är riktigt uttråkad över så är det att titta på hockey! Att det är JuniorVM-final gör inte direkt det hela mer intressant.... Förstöra bra TV-tid, det är vad jag tycker. Men många andra, däribland min sambo, tycker att det är intressant gör att jag inte protesterar alltför mycket. Jag borde helt enkelt bara antingen bara gå och lägga mig eller leta spännande klipp på datorn.
 
Besökte gymmet idag, förresten. Och jag kan bara meddela att det var fler som tyckte att just den tiden var en bra träningstid. Det var mycket folk överallt! Då jag inte kunde göra det jag egentligen hade lust med så gjorde jag en del av mitt grundträningsprogram. Inga krämpor, som var den anledningen att jag avbröt det programmet, så jag antar att det igen är dags att gå tillbaka och köra dessa betydligt tyngre övningar.
 
I morgon är det nog dags för att köra igenom ett yoga-pass, kanske blir det 60-minuterspasset i morgon när barnen sover. Halva grejen är ju att varva ner, andra halvan är att träna långa muskler.
 
Mest av allt skulle jag bara vilja komma igång med ridningen igen... Red en privatlektion i fredags. Ett sitspass. Givetvis gav det passet massor med härlig träningsvärk! Har fortfarande ont i muskler i rumpa, rygg och mage. Helt underbart kan jag tycka, den här träningsvärken har jag verkligen saknat! Jag saknar den rogivande och avslappnande stunden i stallet. Jag saknar att ha den naturliga platsen för att vara "här och nu", som ridningen kräver för att man ska vara med OM något händer. Jag saknar min gamla grupp (även om jag vet att många av oss inte längre är kvar i gruppen) och den gemenskap vi hade. Jag saknar att träna på lektionstid. Jag saknar tävlingarna. Typiskt att det är dyrare än vad vår ekonomi kan tillåta... Tur att jag har två privatlektioner kvar på min 30årspresent av min kära vän och hennes mor och fd sambo.
 
 Benito, min fyrfoting i fredags!
 
Nej, nu har jag vältrat mig klart för i kväll. Nu blir det nog att runda av ändå. Ska göra ett nytt försök med det varma fotbadet. Hjälpte föga i natt då jag ändå vaknade flera gånger, men jag har två nätter kvar innan det blir samtal till sjukvård!
 
 
 

Ledproblem, del 1

Det senaste halvåret har jag haft påtagliga problem med leder (handleder, fotleder samt en tåled) och i somras/höstas sökte jag hjälp på hälsocentralen. Jag träffade en trevlig, men lite avfärdande, läkare dom kände igenom de problematiska lederna och konstaterade att hon inte kunde provocera fram smärtan och att det inte fanns någon tendens till svullnad (vilket är vanligt vid reumatiska problem). 
 
Jag blev ordinerad nya inneskor på jobbet (stabila skor som sitter bra på foten) istället för foppatofflorna, kontakta sjukgymnast gör att få ett program för att stärka muskulaturen i hand- och fotleder då det mest troligt rörde dig om en överansträngning.
 
Jag valde i det läget att prata med min PT istället och fick ett rehabprogram av honom. Jag upplevde mindre problem i fotleder och ena handleden, men andra handleden och tåleden fortsatte att krångla.
 
Handleden gör ont i perioder, stortån ganska ofta. I natt väcktes jag några gånger av att tåleden "hakade" och började värka. Första gången det väcker mig. Jag beslöt mig för att ringa 1177 och få hjälp. 
 
Efter er att ha gått igenom skador, förfrysningar, att det inte gjorts någon utredning av reumatism samt övrigt samtal med tidigare läkare så konstaterar denna sjuksköterska att det inte var så lätt att hitta på något. Det hon kunde komma på att jag skulle testa var att ta ett varmt fotbad och massera leden med vanlig hudlotion för att mjuka upp. Första förslaget var att massera in voltaren gel, men det ströks pga astma.
 
Jag måste erkänna att det inte alls känns så hoppfullt, men jag blir gärna motbevisad! Därmed tog jag mitt fotbad nu innan sänggående och masserade lite över leden. Fungerade det inte så har jag iaf gett mina vanligtvis kalla fötter en varm behandling...
 
På tisdag har jag för avsikt att kontakta Medicin Direkt för att be om en reumatismutredning, utredning för Reynaulds syndrom samt att rådgöra kring nerver då gymmets sjukgymnast misstänkte nerver i kläm i nacken. Nu ska detta tas tag i! Det funkar inte att testa (med risk att vara fördömande) tramsiga metoder med hudlotion på smärtande leder för mig. Jag behöver bli tagen på allvar! Tredje gången gillt!?
 
 
Fortsättning följer.....

Nyårskrönika

2013 förlöpte, i princip utan blogginlägg. 9 av 12 månader var helt blogglösa. Det mesta berodde på att jag helt enkelt inte hade tid, det var så mycket annat som fick ta platsen. Men plötsligt, i mitten av November, så kom blogglusten tillbaka. Helt oväntat egentligen. Får väl se hur länge den sitter i den här gången!

Nyårskrönika alltså... En sammanfattning av förra årets godbitar... Funderar hur jag ska sammanfatta det hela. Enklast är nog egentligen att ta det månad för månad och sedan sammanfatta övergripande saker på slutet... Så får det bli!
Tyvärr sviker minnet en hel del och det är svårt att fräscha upp minnet när jag inte bloggade och därmed inte har något att läsa tillbaka i. Det jag minns får helt enkelt duga!

Januari
Prinsessan fyllde 1 år. Tiden gick galet fort från det att hon föddes till att hon fyllde 1 år.
Vi fick lägenheten upprenoverad. Nya tapeter och nya golv på övervåningen och i vardagsrummet. Kändes nästan som att få en helt ny lägenhet! Från brunt och mörkt till ljust och luftigt. Själva renoveringen var jobbig då vi inte kunde bo medan de fixade, men efteråt var det värt precis allt!
 
Februari
Skruttan börjar förskola. Tänk att den här lilla tjejen faktiskt är så pass gammal att hon kan få börja förskola! Det har gått alldeles för snabbt! Men som tur är så trivdes hon som fisken i vattnet och både inskolning och tiden efter har gått superbra! 
 
Mars
Havanna knäckte koden med att kunna gå! Så nu är det full fart HELA TIDEN! Tänk vad stor liten blev när hon började gå... Slut på bebistiden på riktigt!
Vi fick nya röntgenresultat för Vincent. Åter igen en godkänd kontroll! Så galet underbart!
 
April
Jag skrev - äntligen - in mig på gym! Måva i Brunflo för enkelheten. Inte nog med att jag faktiskt tog mig i kragen och skrev in mig, tog jag även tag i HUR jag skulle träna också genom att ta hjälp av en personlig tränare. Med hjälp av min PT kom jag igång med både träning och hur jag skulle äta! Och det tog inte lång tid innan jag började nå resultat!
 
Maj
Jag och Nadja tog oss en tripp till Stockholm i samma veva som hon fyllde 25. Vi lyxade med hotellvistelse 2 nätter och en Beyoncékonsert.
 
Juni
Jag, och tydligen över 4000  andra tjejer, deltog i Östersunds Vår Ruset-premiär. Sprang/gick 5 km på 45 minuter blankt. Riktigt nöjd över min prestation och jag satte genast nya målet att göra ett bättre resultat nästa år!
Förutom det tappade jag ganska friskt i vikt tack vare att jag började med att begränsa mitt ätande i maj. Närmade mig målvikten i rasande fart!
Vincent behövde få en ny utmaning med cyklandet. Frustrationen att fastna hängandes på stödhjulen så fort han körde över en brunn eller liknande tog över och vi hjälpte honom att ta av stödhjulen. Det tog inte lång tid innan han körde runt som en fartdåre! Tänk att stödhjulen dessutom agerade broms!? ;)
 
Juli
Året och månaden då jag avslutade mitt liv som 20åring och faktiskt fyllde 30. Har aldrig varit oroad för att fylla 30. De mål jag haft har jag uppfyllt (fast jobb och barn). Men rackarns, jag fick mig ganska omgående en 30årskris! (En kris jag fortfarande jobbar med). Fick en massa fina presenter! Upplevelser och praktiska material. Köra segway kändes toppen, 3 privata ridlektioner och ansiktsbehandling... Lägg till en ny cykel och en trädgårdsmöbel så känns det riktigt lyxigt att fylla 30!
Vi byggde vår projekterade grind för att hålla obehöriga utanför och Havanna innanför. Superskönt att kunna ha ytterdörren öppen och barnen springandes in och ut precis som de velat! Sann lyx!
Vincent gick igenom en röntgenkontroll till! Så skönt att få det beskedet precis i semestertider!
Vi semestrade bland annat på Kolmårdens djurpark, boendes på Vildmarkshotellet som ligger bredvid djurparken. En supertrevlig semester på många vis, framförallt så njöt båda barnen av vistelsen. Delfinshowen blev den absoluta favoriten för båda!
 
Augusti
Goaste prinsen fyllde hela 5 år. Helt galet att min förstfödde bebis blivit en stor kille. En ny, stor cykel fick han av sin mormor och morfar. Den blev nog en av de absoluta favoritpresenterna.
 
September
Jag skaffade sent omsider en cykelstol till min nya cykel. Den uppskattades inte bara av mig utan även av dottern som varje gång vi trampade iväg utbrast "Wiiie!". Hade för avsikt att cykla till jobbet, men nådde aldrig ända till att förverkliga det målet - tur det kommer en vår igen så jag kan ge mig in på det igen!
 
Oktober
Månaden då jag klippte lugg igen! Jag var skeptisk ganska länge, men tänkte att det var värt att prova. Blev toknöjd och ska nu träna på att hålla efter med frisörbesök!
Jag och Johan åkte till Sollefteå för att gotta oss på Hotell Hallstaberget. God mat, god sömn och en stunds simning och bubbelbad! Riktigt skönt! Det är ett hotell jag kan tänka mig att återvända till för till exempel mys med kärleken eller tjejhelg.
 
November
Jag började följa med Vincent på skridskoskola. Första gången var jag förfärad över hur oorganiserat det var, men allt eftersom blev det bättre. Vad som också blev bättre var sonens åkning. Balansen och viljan var enastående. Han hade alltid mottot "Gör alltid ditt bästa och ge aldrig upp" med sig ut på isen. Det var bara en gång som han gick gråtande av isen. Då hade han inte gjort något mål på minimatchen, och envisades, storgråtandes, med att han faktiskt inte gjort sitt bästa.
Vi köpte nya sängbottnar och svängde förbi IKEA för att köpa en ny sängram. Blev jättebra och jag sover riktigt gott i min nya, lite mer anpassade, säng!  
 
December
Jag blev i mitten av december godkänd på min IT-utbildning jag gått den här hösten. Den gick ut på att öka min it- och mediekompetens. Är nöjd med mina arbeten under kursens gång. En del av kursens innehåll var jag väldigt förtrogen med, andra delar var helt nya.
Vi fick ytterligare ett härligt röntgensvar från Umeå. Inget nytt, och därmed glesas kontrollerna ut igen, nästa kontroll ska bli i maj! Så underbart att kiddot passerat fyra friska år, och går nu in på det femte och sista innan friskförklaring! Perfekt julklapp!
 
Så där ja! Då är jag redo att ta mig an det nya året med allt vad det ska innebära. Ska försöka blogga lite oftare så jag har något att gå tillbaka till vid nästa krönika! ;)

RSS 2.0