Så fel det kan kännas

Så är jag hemma och försöker komma över mig själv... Har varit på min andra filmkväll den här helgen. I kväll kikade jag och Johan på The Guardian. Den filmen är så bra och Ashton Kutsher är så HET! Igår fick jag se Feed, sällskapet var då Markus och Johan. Feed var så grymt äcklig och jag har fortfarande lite jobbigt med att kunna se mat på ett hälsosamt sätt...

Annat som har hänt den här helgen är att Martina och Ronaldo gjorde sin första dresssyrtävling. Dom startade LB:1 och red på typ 65% trots 2 felridningar... Det har jag inte ens uppnått på någon av mina dressyrtävlingar - utan felridningar! Var faktiskt stolt när jag såg deras protokoll!

I övrigt har det faktiskt inte hänt så mycket i helgen. Har varit jättetrött, vilket kan leda till att man funderar på varför jag sitter och skriver blogg mitt i natten... Ser fram emot en sovmorgon i morgon, ska sen till frissan och känns det bra så ska jag ner på vägningen (om dom nu har öppet i morgon..) Sen minns ja ginte om jag har tvättstugan på kvällen, får kolla upp det i morgon!

Vet inte om jag känner ett sting av dåligt samvete... Jag lovade att jag skulle ägna mer tid för mig själv, utanför stallet. Jag skulle hitta på andra saker och varva ner... Men nu i helgen känns det som om det gick fel, jag har ju inte haft tid för den person jag så mycket uppskattar... Tänk att något rätt kan kännas så fel... Men så påminner jag mig om det som nyligen varit... Att inte bli den personen igen, trots att jag så lätt faller dit... Inte för att det känns bättre, men det är ju inget så jag ska inte känna något dåligt samvete överhuvudtaget egentligen!

Nåja, nu får jag väl satsa på att göra mig klar för att sova! Till tonerna av Breath med Breaking Benjamin tassar jag iväg till badrummet för tandborstning :)
Puss på er nyfikna läsare :)

Hjärtesorg

Nä, det var inga önskemål om roliga citat idag, så vi skippar det... Kan berätta om min sista praktikdag istället...

Barnen har verkligen visat hur mycket dom fäst sig vid mig... Idag när jag skulle åka hem så kom en tjej och ville krama hejdå, jag kramar henne och säger att vi kommer att ses igen. nästa gång jag ser henne i ögonen så ser jag hur ögonen fylls med tårar! Sen kastar hon sig kring halsen och kramphåller och sätter igång och toksnyfta! Stackarn... Hon var helt förstörd för att jag skulle sluta hos dom! Hon grät säkert 5 minuter och vägrade släppa taget, höll om henne en stund och berättade att jag kunde komma och hälsa på en sväng nästa vecka. det hjälpte och hon lugnade ner sig... Men gissa om jag kände mig uppgiven när jag gick därifrån och visste att hon var så ledsen!

I övrigt har dagen varit bra, barnen har varit väldigt lugna och över lag väldigt glada!

Jag är jättetrött och planerar att sova innan kl 22!!! Skulle vara underbart att vara pigg och alert i morgon när vi ska på tävling. Ska ju upp tidigt i morgon för att åka upp och göra iordning Ronaldo och få på honom på transporten! Bara lastningen kräver att man är pigg och har lååångt tålamod... Håller bara tummarna att han inte ska få för sig att försöka slita sig som sist jag åkte iväg med honom!

Aja... ska försöka stoppa i mig något i matväg... Har "missat" middagstiden, så det blir väl kvällsfika ist...
Pusshej

Lilla idiotboken

"640K borde vara tillräckligt för vem som helst" Bill Gates 1981 (En mp3 låt får inte ens plats på det!)

"Var kommer Cannes-festivalen hållas i år?" Christina Aguilera (Eh, blond??)

" Allt du behöver göra är att lägga dig på botten av en pool och hålla andran"  David Miller, om hur man skyddar sig mot radioaktiv strålning (Fler bra idéer? Ställ dom då där borta i hörnet...)

"Tv kommer inte att hålla i längden eftersom folk kommer att tröttna på att stirra på en trälåda varenda kväll" Darryl Zanuck, Twentieth Century Fox, 1946 (Nä, jag håller med... Det kommer aldrig att hålla... Eller!?)

"Om folk får en kick av att köra över fotgängare så måste man låta dem göra det"
Paul Jacobs, marknadsföringschef för spelet Death Race (Dig kan jag behöva som försvarsadvokat den dagen det händer en olycka!)

"Folk uppfattar vallöften som löften. Det är ett problem för oss" Lennart Nilsson (Åh nej! Har hela Sverige missuppfattat er!?)

"Svara aldrig på ett anonymt brev" Yogi Berra (Nähe!?)

"Jag tror att incest kan hanteras som en familjefråga, inom familjen" Jay Dickey (Hm, vilka andra sätt kan det ske!?)

"Dåligt ävder är  som våldtäkt. Det är lika oundvikligt, så det bästa är att bara slappna av och njuta av det" Clayton Williams (Är du allvarlig!?)

"Det tog 45 minuter innan jag förstod att jag befann mig på en porrklubb" Björn Rosengren, om en nota på 55 000 kronor från ett porrklubbsbesök (Spännande att veta vart du trodde du var....)

"Sex är  en sinnesjukdom och ett slöseri med tid och energi" Proklamation från det kinsesiska kommunistpartiet (JAG HÅLLER INTE MED!!! :D)
Kloka(??) ord av.. eh... hmm... kloka(??) människor...... Men det går inte att sluta skratta åt att man kan vara så... inte så smart.... :D

Har du tur så blir det ett ihopskrap från "Lilla boken med dåliga raggningsrepliker" eller nyinköpet "Lilla boken med elakheter"... Har du något önskemål så är det bara att säga till så ska vi se vad jag kan göra åt det ;)

Jag tycker du ser annorlunda ut sedan du träffade den där killen, rund i ansiktet liksom...

Har nu fått en slags längtan efter att få se en svensk film! Alla som känner mig ganska bra vet att jag inte betalar för att se svenska filmer, men "Nina Frisk" vill jag faktiskt se - inte på bio men kan helt klart tänka mig att hyra den...

Var ju på bio idag förresten... Alla barn på det spåret jag jobbar på hade hållit på med en läsutmaning. Min klass skulle uppnå 3400 lästa minuter under 4 veckor. Klarade dom det skulle dom få gå på bio. Givetvis klarade dom det, och mer därtill, och idag fick de sin belöning! Jag gick med halva "min" klass och såg Bondgården... Är inte säker på om barnen uppfattade allt i den, men jag hade lite svårt att hålla mig för skratt vissa stunder... (ja, jag skrattar åt tecknade filmer....) Men det som var mest läskigt var att i slutet kunde jag helt och hållet känna igen mig i en ko! Hon hette Daisy och försökte nå fram till Otis... :P Gick sisådär, men jag känne rigen mig så väl...

Fick ett illavarslande horoskop i morse... Det varnade mig lite och sa att jag idag skulle förstå att livet är kort... Kändes inte jättebra att läsa det i början av dagen... Hade för mig att horoskop ska förmedla något positivt... Men det var desto roligare att läsa Cosmopolitans horoskop för maj ;) Måste tydligen införskaffa en "mikro-minikjol" snarast ;D Horoskopet uppmanade mig att gå ut och klubba i mikro-minikjol den 5:e, under djärva Venus inflytande... Skulle va spännande att se vad som kommer att hända isf...

Det var för övrigt ett ganska hoppfullt horoskop....
GÖR ALLT. Som den typiska partypingla du är
blir du bjuden på två kalas kring den 24:e. Sociala
Månen råder dig till att klämma in båda två.
Singel? En skämtsam kille fångar din blick på en
sportbar runt den 7:e. Ihop? Luriga Merkurius
skickar en annan kvinna efter din man. Men du
kan koppla av, han är inte intresserad.

Nä, nu är det väl dax att styra upp tvättstugan, har åter igen - 6 gången i rad - glömt bort att börja tvätta när tvättiden börjar! Jag är hopplös med tider nu mera!

Adios amigos!

"Nobody does it better..."

Så lyder en rad i en av låtarna i en av Bridget Jones-filmerna... Just i kväll känner jag mig precis som Bridget Jones... Jag skulle lugnt kunnat ligga i soffan, inrullad i täcket, och sjunga i kapp med Celine Dion i All by myself och samtidigt hålla en flaska med alkoholhaltig dryck... Eller nähe, just ja... Jag hade ju ingen sån flaska kvar eftersom min sista sån flaska (som det var något kvar i) fick fötter förra lördagen... Den hittade vilse tydligen...

Hur som helst så känns det som om jag skulle kunna skriva en dagbok i sann Bridget Jones-anda... Men att sitta och notera ner alla kalorier jag stoppar i mig skulle kunna vara ett evighetsprojekt med tanke på mitt återfall! Måste ta tag i mig själv, Madde har ju lyckats så jäkla bra! Hon får nog bli min nya inspirationskälla just nu!

"...All by myself
Don't wanna be
All by myself
Anymore..."

I morgon blir det bio på arbetstid... Ganska okej om man frågar mig... Ska bara se till att gå och lägga mig i vettig tid så jag inte försover mig eller något annat dumt! Men bio utan godis... Hur gör man då!?!?!?

Om livet inte är galet är det väl inte värt att leva!?

Idag har det varit en relativt bra dag!
-Praktiken gick skitbra!
-Lyckades handla lite mat-material så jag kan äta frukost i morgon och på onsdag!
-Ridningen gick bättre än på riktigt länge!

Angående ridningen så är det idag helt och hållet min och hästens förtjänst att det gick bra... Ridläraren vi hade, en vikarie, sa 3 saker till mig "där börjar hon se riktigt fin ut", "hur känns det" och på slutet "det var jättebra"... Jag vet att jag gör en hel del misstag när jag rider den här hästen... Hon plockar inte fram det bästa med min ridning... Ska klaga lite hos min ordinarie ridlärare, för jag tycker att det känns väldigt kasst att betala för en lektion som inte utmanar min utveckling... Hon har aldrig lyckats undervisa mig särskilt bra...

Det som endå varit dagens höjdpunkt var strax före 6.... Mamma ringde och meddelade att Izolde kommit till världen! Magdalena, min äkta barndomsvän, har nu äntligen blivit mamma! :D Ser fram emot när hon kommer hem och orkar höra av sig och berätta hur allt gått! :) Trots allt kom hon ju till världen några veckor för tidigt... Blir nästan lite avundsjuk, men jag får nog min beskörda del i framtiden :P

Nu ska jag snart lägga mig och slappa i soffan!
Puss

I'm out of bed and dressed - what more do you want!?

Hur bär man sig åt för att bli pigg igen!? Jag börjar känna mig som en zombie! Ska se till att sova gott och lääänge i morgon, det kan jag behöva...

Idag var det praktiken igen, mest ett dis av ungar, ljud och aktivitet... Firade världsbokens dag lite i förskott, i "mitt" klassrum hade vi charader. Barnen skulle gestalta sagofigurer... Roligt! :)

Sen kikade barnen på Micke och Molle och jag satt med matte-pyssel... Tänkte inte berätta hur det gick....

Är bara  trött i kväll... Ska väl snart gå och sova! Skulle ju vara rent fantastiskt om jag vaknade pigg och utvilad!

Sov gott mina vänner!
Puss

Fake it until you make it!

Ett ganska bra uttryck som man kan fundera på hur ofta det egentligen behövs... Jag skulle behöva det ganska ofta just nu... Tänk om man bara kunde fejka att man fixade saker tills man faktiskt gjorde det på riktigt!

Hade en tv-kväll igår. Kikade på hela Girlylicious, alla 3 programmen... Men in trees var inte jättebra, Top model var egentligen ganska kasst och jag blev faktiskt riktigt besviken på Lustgården... Trodde att det skulle bli ett intressant och givande program, allt jag upplever är att det är fjolligt! Fast igår var det två saker som jag reagerade på lite mer...

Det första var en fråga som ställdes till studiopubliken.... Skulle du låna ut din partner för pengar? Hela 60 % (!) i publiken skulle göra det, mendan 40 % sa Nej.... Alltså, VA!? Räknas inte det som att vara hallick?? Mycket märkligt vad folk skulle kunna göra för pengar.... Jag skulle bli förolämpad iaf... Vill inte min pojkvän ha mig för sig själv så kan det nog lika gärna vara....

Den andra saken jag började reflektera över var när de presenterade sin "vått och torrt"-lista. Den torra kaktusen gick till alla företag som gör bantningspiller osv... I snitt går vi 31 år i en diet för att bli smala.... Det är ju helt galet!

Kanske jag skulle göra min egna "vått och torrt"-lista.... Den som gjort något bra för mig i dag får dagens våta, medan den som varit dum får dagens torris...!
Dagens våta: Sängen.... Den bara står där och ser inbjudande ut... Längtar efter att få krypa ner under mina täcken och sluta mina blå...
Dagens torra: Den person som tog på sig ett ansvar och sedan inte har återkopplat till mig... Uppskattar inte att behöva ta diskussioner som jag egentligen inte har med att göra!

Nej, dax att byta batteri i min mp3, så jag inte glömmer det till i morgon... Ska skriva ut ett brev som ska med 4 elever i morgon... Sen blir det nog slapp i soffan! :)

På återseende!

"Gör om, Gör rätt"

Jaha, då var man här då. Jag har härmed gjort som så många andra, börjat blogga - "seriöst" som många säger...

Har varit på min praktik idag. Skulle hålla i ett lektionstillfälle. En av uppgifterna vi ska genomföra till skolan är att hålla ett lektionstillfälle och då planera, genomföra och utvärdera. Jag som sällan gör något halvhjärtat slog till på en hel förmiddag ist för en 45 minuters lektion... och inte nog med det så ska jag ha sista lektionen i morgon också!

Min lärare gav mig ett namn på en pedagogik som jag faktiskt tycker ganska bra om... "Gör om, gör rätt" heter det... Lärarna, i klassen jag gör praktik i, använder den pedagogiken på barnen och Ronaldo får genomstå den av mig och Martina! Pedagogiken innebär att man ger ett kommando och utförs det inte korrekt så får man gå tillbaka till utgångpunkten och börja om. Sedan håller man på så till det blir rätt... Barnen fick gå mellan bänkarna och mattan, där de har samling, 4 gånger innan det blev rätt!

Är galet trött idag! Jobbar på att bara blinka snabbt, för om jag blundar lite så är det inte säkert att jag öppnar mina blå mer idag... Har sovit 1½ timme på eftermiddagen. Inte för att det gjorde mig piggare, utan snarare tvärt om! Men sängen får vänta! Jag ska se Girlylicious på tv3! Inleds just nu av Men in trees, efter följer Top model och det avslutas (om jag fortfarande är vaken) med Lustgården!

Detta får räcka som första inlägg... Hoppas att ni inte är avskräckta, utan kommer att titta in mer!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0