Tillväxt och kläder

Min blogg handlar nog mest om mina barn trots allt. De är ju mitt liv, så det är ju ett väldigt aktuellt ämne att ha med! =) Idag har jag mitt första dygn ensam med kidsen. Johan jobbar borta i natt, så jag ska rodda natten och dagislämningen själv. Den största utmaningen är natten, då Vincent kommer över till vår säng. Det är något han gjort länge, sedan han fick eget rum. Vi får se hur natten går! Krisar det för min och Havannas del så lämnar vi Vincent på dagis och sover en stund efter att vi hämtat hem Johan.

Var på BVC idag med Havanna. Ny vägning och mätning. Nu i kväll var jag bara tvungen att kolla hur hennes tillväxt är jämfört med Vincents. Och jag blev faktiskt lite förvånad när jag ser sifrorna. Idag fick Havanna börja använda lite 56-kläder, då vi upplever att många bodys blivit tighta. Vincent hade strl 50 fram till han var 1,5 månad ungefär, Havanna är snart 3 veckor. Och när jag ser siffrorna i deras BVC-böcker blir jag inte mycket klokare!
Vincent, 19 dagar, 3790 g, 53,5 cm
Havanna, 19 dagar, 3750 g, 52,8 cm

Jaja, dom är ungefär lika lång i kroppen, men antagligen är Havannas överkropp längre - eller så hade vi strl 1 på blöjor längre på honom än på henne. Hon lämnar iaf snart strl 50 på allvar. Några bodys, byxor och pyjamasar får vara kvar, men mycket åker i högen som ska ut till försäljning!

Snart ska jag inta lite kvällsfika innan Havanna vaknar och kräve rlite mer käk. Men innan jag fixar det ska jag bjussa på lite bilder som jag lovat!

 Snälla brorsan tyckre att lillasyster behövde lite gosedjur!
 Jag och mina underbara barn!
 Sleeping Beauty!
 Finaste Havanna
 Lilla foten är inte mycket större än min tumme...  
 Mys!
 Lilla fröken med pigga ögon!
 Gosingarna i brorsans säng. Havanna var jätteupprörd ända till hon låg hos Vincent, då blev det knäpp tyst och hon låg bara och tittade på sin fina bror!
 Havanna sitter och tittar på... SPORTNYTT! =P Något hon trivs väldigt bra med tydligen! ;)
 Fina prinsessan!

Ja, nu kallar den fina prinsessan på mig för ett blöjbyte och sedan lite kvällsmat... Mitt kvällsfika fick tydligen vänta lite till! ;)

Träning och motion

Jag har ju lovat mig själv att jag ska ta minst en promenad varje dag nu, eftersom jag är ganska angelägen om att få igång kroppen och få både lite styrka och kondition igen - och såklart gå ner lite i vikt igen. Jag har inte lyckats promenera varje dag, men idag hade jag planen att gå en sväng utan vagnen nu på kvällen. Efter middagen åkte vi förbi hos mamma och pappa och på väg ut till bilen så insåg jag hur oskönt det blåste! Det kändes riktigt KALLT! Därmed blev jag "avskräckt" från att promenera idag... Nytt försök i morgon!

Har rejäla känningar i ryggen också, har haft ett par dagar. Det bränner och gör ruggigt ont i statiska lägen, typiskt för mig eftersom jag är så dåligt musklad i ryggen och magen... Ska försöka styra upp träning framöver. Måste börja leta fram övningar som jag kan utföra redan nu, för träna på riktigt ska jag inte göra förrän magmusklerna har fäst ihop igen och kroppen läkt. Men lite småövningar kan jag göra, så jag ska bara hitta fram övningarna och "få tummen ur" och börja! Sen ska jakten på vilken träningsform jag ska köra och vart jag ska träna startas upp! Ska kolla upp vilka alternativ jag har för att kunna nyttja kommunens friskvårdsbidrag också.

Nu ska jag luta mig tillbaka lite och bara vila. Är supertrött i kväll. Fenomenet har pågått i snart 2 veckor - någon gång mellan klockan 16 och 17 är det som att bli slagen i huvudet med en stekpanna, jag blir jättetrött! Och allt kommer nog av att nattvilan blir avbruten och att det går lite energi på att producera mjölk till tösen. Åter igen har jag så mycket mat så jag ska kunna pumpa ur och sälja till neonatal på sjukhuset! Mina barn är så givmilda, får igång så stor produktion att det räcker till både dem och andra! Fina egenskaper redan vid födseln! ;)

Nä, lite glass kanske det blir i kväll också! :9

Mycket man hade glömt

Oj vad man glömt mycket om hur det var under spädis-tiden! Hur många blöjor man ska byta tillexempel! Ett spädbarn har verkligen INGEN som helst koll på blöjkontot! Senast idag bytte jag en bajsblöja, och jag hinner inte ens knäppa bodyn innan det spakar till igen!

Igår när vi satt och åt middag hos mamma och pappa läckte det lite väl kraftigt av Havannas mat. Och givetvis inser jag inte detta förrän efter maten... Yes, det var bar att ta bilen hem och byta lite outfit...

Vagnen tar verkligen upp hela bagageutrymmet. Det är verkligen inte läge att åka på semester medan hon ligger i liggvagnen.

Men trots dessa mindre roliga delarna så är det helt underbart att ha den här lilla fröken i familjen. Vincent är superfin med sin lillasyster. Sitter gärna med henne i famnen, stryker henne på kinderna, pussar på henne och för hennes talan. Idag var han villig att bjuda på sitt lördagsgodis! Han har bott i stugan med sin farmor och farfar, och när Johan pratade i telefon med honom så hörde han att Havanna skrek. Direkt undrar han varför hon är ledsen och skulle åka hem och kolla hur det var med henne. Han är jättemån om henne och att hon har det bra. Hittills inte någon direkt svartsjuka, även om han kräver lite mer uppmärksamhet bitvis.

Havanna i sin tur sover mest hela tiden. Hon har en stunds vakentid tidigt, tidigt på morgonen. Men det är oftast i samband med att hon nyss ätit, så då är hon tyst och nöjd. Sen har hon de senaste 3 dagarna haft en vakentid på ungefär 2 timmar på förmiddagen (mellan 10 och 12 ungefär) och idag hade hon ett långt pass vakentid på eftermiddagen också. Nu ligger hon i dubbelsängen och sover sedan ungefär 2 timmar!

Hon hade tappat i vikt, nästan 10% av födselvikten, 2,5 dag efter förlossningen. Antagligen för att hon sov så mycket och vi väckte henne inte mellan de relativt glesa måltiderna. Så det blev schemalagd amning ett par dygn för att se till att hon återhämtade sig viktmässigt. Dagen efter hade hon gått upp 150 g, och till första BVC-besöket ytterligare 2 dagar senare hade hon gått upp ytterligare. Dom ville att hon skulle gå upp ungefär 150 g i veckan, så det var en bra uppgång! Nu är det inte schemalagd amning på samma sätt, men jag ställer fortfarande klocka på natten för säkerhets skull - trots att jag nu VET att hon vaknar och kräver käk. Vid BVC-besöket hade hon 50 g kvar till utgångsvikten, vilket vi nu borde ha passerat med marginal! Till veckan har vi hembesöket från BVC, får se vad vår BVC-sköterska säger om henne då!

Foglossningarna besvärar mindre och mindre för varje dag. Jag kan röra mig näst intill obehindrat, och kan gå utan att det smärtar. Nu är det bröstryggen som ställer till det desto mer... Det är en brännande smärta som kommer av att jag är brutalt omusklad i ryggen och bär omkring det här lilla knytet. Antagligen spänner jag mig fortfarande när jag ammar också, så jag får helt enkelt börja träna lite snart. Ska leta fram lite bra hemmaträning för svaga ryggar. Kan absolut inte börja alltför hårt eftersom det inte finns just något att utgå med. Sen ska jag väl börja fundera lite mer seriöst på träning på något av våra gym i stan. Nu handlar inte OM jag ska träna, utan VAR och möjligen NÄR. När är en lite lättare fråga än var... Sen ska jag också besluta i huruvida jag ska gå på pass eller "bara" gymträna... Det är lite av en ekonomisk fråga, har nog inte riktigt råd med ett helår på både och. Men det kanske egentligen är lättast att gymträna på Golds nere vid BlåCenter... Nära och dessutom lätt att bara gå iväg när man har en "lucka i schemat". Samtidigt ska Reacting öppna på andra sidan Körfältet, inne i Reveljenhuset... Ja, vi får väl se. Gymträna ska jag iaf inte göra förrän efter efterkontrollen! Den blir av 6-8 veckor efter förlossningen och har det har bara gått 1 vecka och 2 dagar! Fram till det är dax att börja träna ska jag försöka ta mig ut på någon promenad om dagen.

Får se hur jag gör när det blir -18, som nästa vecka... Då kanske jag promenixar utan Havanna iaf... Men vi får se! :) Just idag har det blivit en sväng på stan. På tisdag ska vi fotografera hela lilla familjen, och för att vara tydlig med att det är en liten tjej vi fått så ville vi köpa något tjejigare plagg än brorsans ärvda kläder. Vi hittade 3 plagg på rean (halva reapriset btw!), en body, en dress med jacka och byxa och en sparkbyxa. Alla dessa plagg för 150 kr! :) Gillar billiga kläder! :) Men nu får hon vara lite tjejigt rosa på fotograferingen iaf! ;)

Nu ska jag strax lägga mig och läsa för storebrorsan! Nu när magen är borta så kan jag ju åter igen ligga hos honom i sängen och läsa! Mysstund á la bigtime! Det är en riktig kvalitetstid, att ligganerbäddad i sängen och läsa godnattsaga. Och jag kan intyga att Vincent uppskattar att jag inte längre sitter bredvid. "Mamma, nu har du ingen bebis i magen. NU kan du ligga i sängen och läsa!" kom en smart liten tänkare på dagarna efter förlossningen! Ser fram emot den dagen då vi kan ligga tillsammans i dbbelsängen och läsa sagor som både Havanna och Vincent gillar... Mys med mina gosingar!

Några fler bilder bjuder jag på framöver. Måste ladda över lite bilder från kameran först! :)

Havanna Rozita Linnea Zetterlund Larsson

Här är hon, vår lilla prinsessa! Storebror är superstolt och det är deras föräldrar också - över båda två! Lilla Havanna kom till världen 12 januari, på utsatt datum, efter att vi var in på förlossningen för att göra en igångsättningsbedömning. Det visade sig att jag redan var öppen 3 cm och vips var vi inskrivna, det togs hål på hinnorna och sedan var det igång. Ganska precis 7 timmar från att vattnet gick riktigt så var hon ute! Det tog bara 8 timmar och 51 minuter från att vi klev in på förlossningen till att vi hade henne i vår famn. Det var förberett för att sätta värkstimulerande dropp, men det behövdes inte. Och vad beträffar smärtlindring så blev jag för sen med ryggbedövningen (igen) och enbart lustgas fick räcka fram till att vi stod för det oundvikliga. :)

Ut kom iallafall en helt perfekt tjej. Hon var 49 cm lång och vägde 3380 g.

Självklart bjuder jag på bild på vår sessa. Och självklart bjuder jag på någon bild på den stolta storebrorsan också! :)

   

Förövrigt kan jag ju fixa det här med tippningen nu också! :)

1. När kommer bebis (datum och ev. tid)?
2. Hur stor är bebis (längd och vikt)?
3. Vilket kön är bebis?

1. Rätt gissat av; Mamma, Linda (FL) och jag själv (datum), klockslag var Johan närmast.
2. Rätt gissat av; Nadja (längd), Johan var närmast på vikten.
3. Rätt gissat av; Erika, Nadja, Anneli, Mamma, Linda (FL), Sarah, Linda och jag själv.

Sådär, klappa er för bröstet att ni gissat så bra!
Facit är ju här, så nu behöver vi inte fundera mera!

Nu blir det lite mys för mig och Johan medan vi inväntar att Havanna ska vakna till. Hon har sovit i princip hela eftermiddagen och kvällen... Blir nog en lång natt... Vincent sover gott sedan ett tag tillbaka (smart kille!). I morgon ska vi tillbaka till förlossningen en sväng. Iom att vi gjorde en tidig hemgång så ska vi tillbaka på lite provtagning och vägning och mätning.

Men hur långt ska det behöva ta!?

Var på BM-besök idag. Allt verkade fortfarande finfint, vilket känns jättebra. Men (ja det finns nästan alltid ett men) bebis har fortfarande inte sjunkit ner i bäckenet! Den har legat i kanten flera veckor nu! Hur lång tid ska det behöva ta att sjunka ner några cm, och lägga sig till rätta!? Den verkar inte riktigt sugen på att komma ut i kylan, utan trivs ganska bra där inne i värmen...

Nu är det "bara" 2 dagar kvar till BF, bebis verkar inte vara helt mentalt redo än - men det är ALLA andra! Så liten och så mycket makt! Sanslöst... Men hur som helst så finns det ett talessätt för detta - Den som väntar på något gott, väntar alltid för länge.

Vi städade precis ur lite gosedjur hos Vincent. Han fick vara med och välja ut vilka av alla gosedjur som skulle få gå vidare till bebisen. Givmild som han är så la han i princip allt, som vi inte räddade, i bebishögen... Kan ju påstå att det inte är synd om någon av våra kottar, dom har MÅNGA vänner som kan trösta och gosa.

Johan har precis åkt iväg för två möten innan han komemr ham och sover. Det innebär att jag och Vincent ska försöka peta i oss lite middag på tumanhand. Han är fortfarande mitt i sin matstrejk, så jag har som svårt att tro att han ska äta någon större portion... Det blir bra att han i morgon ska få gå på dagis igen. Där har han lite lättare att äta, när alla andra också gör det. Att jag och Johan sitter med och äter räcker inte som konkurrens...

Sen har jag kvällens utmaning kvar - Vincent ska ha sin medicin... Det var inte så lätt som jag trott, att muta med zoo-godis. Han vill verkligen inte ha någon medicin! Nu när jag också medicinerar med slemlösande så kanske jag kan få honom att tävla med mig om vem som tar medicinen först... Den fungerade idag när Johan testade den!

I väntans tider

Man har väl gått i väntans tider i typ 9 månader nu, men nu är det på allvar känns det som. Vad gör man medan man väntar!? Minns inte hur jag gjorde sist, promenerade massor har jag för mig, det var föräldragrupp osv... Den här graviditeten är ju lite annorlunda, så det går ju inte riktigt lika bra med fysiken. Jag mår ju bättre i huvudet än i kroppen, så det finns en viss rastlöshet och tristess inneboende... Självklart läser jag om massor av igångsättningsmetoder och en riktigt god igångsättningsmetod jag hittat är att äta en korg kiwi! Den känns betydligt trevligare än att äta 8 färska ananas, dricka basilikate eller ricinolja... Även om de här metoderna man läser om på nätet inte fungerar så har man iaf något att göra medan man väntar! =)

I morgon är det söndag, 4 dagar kvar till BF, 2 dagar kvar till BM-besök och förhoppningsvis dax för bebis att bestämma sig för att komma ut och gosa! Hur som helst så ska det tydligen bli kallt, så vi kör nog på soffmys här hemma! ;) Vincent "missade" sitt lördagsgodis idag, så vi ska ta igen det i morgon lovade jag honom.

Han somnade i bilen när vi skjutsade Johan till jobbet vid 18-tiden. Han var näst intill medvetslös när jag lyfte ur honom ur stolen för att sätta honom i baksätet medan jag körde in bilen i garaget och sedan bar in honom. Jag trodde då att det bara skulle vara att lägga honom på vår säng och byte om på honom och sedan ha honom sovande på en gång, men det gick inte... Så vi gick upp, han tog några tuggor på en macka, jag fick i honom hostmedicin och sedan gick vi in och läste två pixieböcker innan han slocknade. Han sov innan halv 8!

Egentligen hade jag planerat för att han skulle sova middag på dagen idag. Men just som jag hade fått honom att lägga sig till rätta och försöka koppla av utan att vara arg och hysterisk på mig så ringer det på dörren. Det var Kaj, Vincents bästa kompis, som kom och ville ha med sig Vincent ut och leka... Det var bara att klä på skrutten och de gick ut med Kajs mamma. Efter en stund kom dom in igen och då ville dom gå in hemma hos Kaj, vilket de så klart fick. Men iom att det inte blev någon vila idag för lilleman så var han grymt trött i kväll!

Han fick dispens att sova i vår säng i natt, så vi får väl se hur tidigt det blir. Ibland när han sover hela natten hos oss så vaknar han tidigt just för att sömnen inte blir särskild störd. Men någon gång ibland så sover han länge också bara för att det är just ostörd sömn! Hoppas på det sistnämnda inför morgondagen... ;)

Nu ska jag gå och hänga lite tvätt och sedan plocka bort de sista stjärnorna i fönstren. Julen har flyttat ut för den här gången, lämnat plats för att enbart kunna mysa med den lite utökade familjen framöver! I morgon åker nog gardinerna också, men man kan ju inte alltid hinna med allt i ett svep! =)

V.40

Ojojoj, nu går jag in i den "sista veckan"... Egentligen vet man ju inte om det är sista veckan, det kan ju faktiskt vara ytterligare 2 veckor kvar, MEN det är den fyrtionde veckan nu och målet är grymt nära nu! Snart är denna lilla bebis en officiell person i vår familj, en person med en personlighet, ett namn och en identitet... Det är inte bara en bebis, det är vårt andra barn, Vincents lillebror eller lillasyster, en systerson eller en systerdotter, en brorson eller en brorsdotter, ett barnbarn... Det är ganska fantastiskt att en så liten individ kan vara så mycket!

Men nog om det, den här veckan innehåller ju också lite utveckling och såklart en magbild!

Du är på dag 274 av 280. (97,9%).

Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 12 jan 2012
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.

Graviditetsinfo

Jag

Min vikt: Din vikt planar förmodligen ut nu, vissa kvinnor går till och med ner i vikt den sista veckan. (Vikten står still från förra veckan, inte helt tokigt får jag ju lov att påstå...
Magens mått: Magen är ungefär lika stor som vid förra veckans kontroll men den kan ha sjunkit lite till.

Nu är du inne i den vecka då du förväntas föda, men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra. Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Många funderar över om det är möjligt att sätta igång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns inget sätt att själv tvinga igång förlossningen utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara igång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att man har högt blodtryck eller att barnet av någon orsak behöver komma ut på en gång. (Personligen skulle jag nog kunna föreslå en igångsättning redan den här veckan, det är tungt och ont... Vi får väl se när bebis förstått att den är så galet efterlängtad och väljer att komma ut och gosa med oss!)

Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig. (Känns på sätt och vis långt borta eftersom bebis inte ens sjunkit ner lite i bäckenet i måndags... Men det kan ju ha hänt sedan dess, jag kan ju inte riktigt känna själv hur långt ner den ligger!)

Förvärkarna tilltar nu för många och för en del kan de vara ganska kraftiga. (Har en del förvärkar, vissa lite kraftigare än andra, men det är fortfarande ganska lugnt...)

Du känner dig troligen tung, trött och otålig.. (OJA!)

Det går åt massor av kalorier att föda barn - 500 kalorier i timmen. (Låter bra det! Jag laddar med choklad... ;P)

Har du inte packat BB väskan ännu så är det hög tid att göra det nu. Snart är det ni som åker in till BB. Lycka till! (Jodå, den är packad sånär på några detaljer. Är med andra ord ganska redo att åka in!)

Bebisen
Bebisens längd: Bebien är ungefär 38 cm långt från huvud till stjärt, medelkroppslängden är 51 cm från hjässa till häl.
Bebisens vikt: 3,4-4 kg

Huvudets omkrets är ca 35 cm.

Nu är det riktigt svårt att röra sig i magen. Trots platsbrist i magen kan det dröja två veckor till innan den vill ut. De flesta bebisar föds på natten.

Bebisen är nu redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern och börja sitt nya liv utanför. Den kommer att behöva all din kärlek och omvårdnad.

Nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett.

Bebisen är utrustat med över sjuttio olika reflexer 

Moderkakan lossnar från livmoderväggen vid födseln och navelsträngen slutar fungera samtidigt som bebisen tar sina första andetag. När dessa första andetag tas, utlöser det vissa förändringar i hjärta och artärer som gör att blod leds till lungorna.

Dina graviditetshormoner kan påverka den nyfödda bebisen. Både pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och det kan till och med innehålla små mängder mjölk. Även könsorganen kan vara påverkade - blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normala avvikelser och försvinner efter ett kort tag.

Den lilla bebisen har vid födseln inte mindre än 300 ben i kroppen, medan vuxna har 206. Det beror på att vissa ben växer samman när bebisen blir större.

En del bebisar ökar fortfarande i vikt medan andra magrar.

Normal mängd fostervatten är i slutet av graviditeten ungefär 0,5-1,5 liter. Fostervattnet omsätts snabbt, med ungefär 0,5 liter i timmen, vilket betyder att hela fostervattenmängden i slutet på graviditeten byts ut varannan till var tredje timme.

Det är ont om plats i livmodern och då kan det hända att navelsträngen ligger ett eller flera varv kring halsen eller kroppen på bebisen, och det kan ibland påverka bebisens hjärtljud i slutet av förlossningen. Cirka 20 procent föds med navelsträngen runt halsen och det är oftast inget problem. I de flesta fall behövs ingen annan åtgärd än att barnmorskan för navelsträngen över huvudet på bebisen i samband med födseln.


Och magen såklart! =)


Familjen förkyld

Här hemma har vi nog öppnat sjukstuga till Familjen Förkyld... Johan snorar och hostar, jag sorar och är täppt i näsan och Vincent har idag fått feber...
Vi åkte till Djungelhuset vid 10, och då åkte vi iväg med en liten kille som var pigg och glad. Lite varm, men det är igen fryslort vi har egentligen så vi tänkte inte så mycket på det. Under dagen så såg han lite loj ut och energinivån sjönk ganska snabbt. När vi satt och åt lunch så var aptiten inte på topp hos lilleman och jag tyckte att han var lite blank på ögonen. Vid 1 packade vi oss hem och när vi kom hem tempade jag honom och japp, feber! Det är skönt att inse att man faktiskt känner av sitt barns allmänstatus!

I eftermiddags gick Johan på sitt första skift för den här veckan. Han ska jobba natt och kommer hem i morgon fm igen. Får hoppas att Vincent sover gott i natt och att han piggat på sig lite i morgon. Vi skulle behöva få pigga på oss lite. Inget vidare att bo i en sjukstuga ju! Men å andra sidan brukar varken Johan eller Vincent vara sjuka särskilt länge, så enligt statistiken är det bara jag som ska gå och vara risig ett tag till...

Förövrigt hoppas jag nu att förvärkarna snart övergår i något mer effektivt... Skulle kännas bra om bebis ville komma snart! Men det kanske är bra om vi är lite friska först! ;)

Här händer det saker!

Idag blev vi i det närmaste klar med förberedelserna inför bebisens ankomst. Förlossningsväskan saknar några småsaker, men inget som går att packa i förväg. Skötbordet flyttade in i rätt rum förra veckan, och jag och Vincent plockade iordning blöjor och så.

Idag gjordes sängen i ordning. Nu står den bäddad och bara väntar på att få en liten ägare! Jag hjälpte Johan att montera ihop den idag efter middagen. Kändes skönt att få bädda och ställa i ordning!

Nu är det vagnen som ska "byggas om" och babyskyddets bas som ska monteras fast i bilen - sen är det komplett! NU får bebis gärna komma så fort som möjligt!

Dagens BM-besök skvallrade inte om min känsla. Bebis ligger fortfarande rörlig, men i bäckeningången iaf. Nu är det bara att låta förvärkarna skicka ner den lilla rackaren i rätt läge. Rent tekniskt kan det starta precis vilken minut som helst! Håll tummarna att det inte dröjer alltför länge nu!


RSS 2.0