Lägenhet!

Nu har jag och Johan hittat Lägenheten! Det är bara så att vi måste ha den! Var och kikade på den igår, men vi hade redan bestämt oss när vi såg bilderna... =P Vi har lagt bud på den, så nu får vi väl vänta och se!

Om vi nu får den så kommer vi flytta någon gång under februari... Hihi, det är snart!

*Hoppas hoppas att vi får den!!!*

Klubbmästerskap i dressyr

Idag gjorde jag min första tävling på riktigt länge! Var galet nervös, det var uppriktigt jättejobbigt innan... Mådde jätteilla och kände mig inte alls pepp... Men jag startade endå! Jag skulle rida Charlie, en häst jag satt på en liten stund igår och dessför innan är det minst 1-2 år sedan jag satt på honom! Igår gick det allt annat än bra (anser jag själv) och det kändes inte så bra inför idag.

Vi gick in i ridhuset och han blev stark och lite spänd, men jag gjorde mitt bästa och det blev inga stora missöden... Jag var inte jättenöjd med ritten, men jag ska nog vara tyst tills jag sett pappas filmning och jag har en möjlighet att subjektivt se på det hela!

Hur som helst var tydligen inte jag och domaren helt överens om hur det ska se ut... Hon bedömde mig till KLUBBMÄSTARE! =D Så nu får jag ha titeln KLUBBMÄSTARE 2007 på lektionshäst! Kändes superskoj att få gå in på prisutdelningen och få den blå-gula rosetten och ett fin liten glaspris.


     
KLUBBMÄSTARE 2007, lektionshäst
Cathrin & Charlie

X - 2 = ?

Lägenhetsuppdatering... Jag och Johala bud på en lägenhet idag, tyvärr gick budet så högt idag att vi hoppade av redan några timmar efter att vi börjat... Så nu står vi på ruta 1 igen... Det är andra lägenheten vi kan tänka oss som vi sedan får räkna bort...

Ekvationen ovanför är symbolisk för vårt lägenhetssökande... Vi vet inte hur många lägenheter vi har framöfr oss, vi har tappat 2, mn vi vet ju inte hur många vi har kvar nu heller! Vi är optimistiska, vi får se vad som dyker upp nästa gång... Vi står på kö till någon hyreslägenhet (som det är liten chans/risk att vi får), vi har en bostadsrätt vi inte pratat så mycket om... Sen kanske det händer mer efter jul och fram över våren! =)

Nu ska jag samla ihop alla grejor som ska med upp till stallet, sen ska jag vandra iväg till bussen!
På återhörande!

Irriterande!

Igår satt jag med en restuppgift jag hade sedan sista inneveckan. Det var en tema dag om SIDA och vi som inte var där skulle göra uppgifter för att endå tillägna oss kunskapen. För någon vecka sedan lades uppgiften ut, och igår satte jag mig för att börja göra den... Men ack vilken irritation som väcktes i mig!

Uppgiften går ut på att kika på diagram om sambandet mellan ekonomi och hälsa. Själva diagrammen var inte så svåra att förstå, men uppgifterna..!?

"Reflektera över samband Inkomst-hälsa generellt. Titta sedan särskilt på följande: Kinas utveckling från 1960 - 2001. Går kurvan att förklara genom Kinas moderna politiska historia? Jämför Kuba och Haiti. Vilka slutsatser drar du om samband mellan inkomst-hälsa? Har du någon synpunkt på de politiska samhällssystemen i dessa länder? Titta sedan särskilt på situationen i Afrika söder om Sahara. Hur förklarar du Botswanas utveckling 1960 - 2001? Jämför din egen bild av befolkningsutveckling och barnadödlighet före och efter att du sett programmet. Vilket land gör dig mest förvånad?"
Tell me again, vad i det här var viktigt för min yrkesroll? och varför? Jag saknar fortfarande en kurs i HLR... "Sorry kids, jag kan inte hjälpa dig som satt en köttbulle i halsen för jag läste om Kinas moderna politiska historia istället!"

Det som blev ännu mer irriterande var att de som varit på föreläsningen inte hade behövt tänka själv, de hade fått allting serverat av föreläsaren! Vilket straff för oss som inte var där! Jag känner inte att jag kan få ut något av uppgiften... Men för all del, jag ska vara en duktig student och lmna in endå - när Johan har hjälpt mig med Kinas moderna politiska historia och Botswanas utveckling....

Nu ska jag iaf sätta mig och plita på en annan restuppgift innan jag ska börja förbereda mig för att hämta Johan och åka på lägenhetsvisning igen! =)

*Grr*


Motgångar? Blicka framåt

Bryt ihop och gå vidare! Det testade jag igår. Efter samtalet med min handledare satt jag och mådde illa mest hela eftermiddagen. Fick en planering klar, men jag kom aldrig igång med att arbeta av punkter på den... Allt jag gjorde var att ha ökad puls, blev skakis och mådde illa. Ångest kan det tydligen heta... Beslutade sent igår eftermiddag att det inte skulle bli något gjort igår, så jag packade mina saker och gick iväg på Johans handbollsträning och sedan åkte vi hem till honom. Min tanke var att ägna tiden till något annat under kvällen och ta nya tag idag.

Kom precis hem, Johan åkte på jobbet. Nu ska jag börja ta tag i arbetet, så kanske jag hinner arbeta bort en punkt från planeringen under dagen!

Hostan sitter kvar och i dag har jag lite ont i halsen igen... Aja, det ger sig väl om en stund antar jag! Hugg i nu!

Ledsen

Fan att den här hösten ska ta emot... Min handledare ringde nyss och meddelade att jag inte får gå upp på examination innan jul... Jag har väl bara mig själv att skylla, men jag hade riktat in mig på att fixa detta innan jul... Så just nu är jag så sjukt besviken på mig själv, att jag inte kan fixa sånt här innan det är för sent! Nog för att jag inte tänker kasta in handduken, men jag tappade den lilla gnista jag fortfarande hade... Jag vill nu bara kasta allt skolarbete jag har och sätta mig och gråta! Orkar inte dra på det längre!

Fan.......

På resande fot

Idag har jag bokat in två resor! Så nu ska jag röra på mig lite, men ingen av resorna är ensamma... Eller, jo... Första resan gör jag själv, men jag åker till mitt sällskap, så det är bara en nattågsresa på egen hand...

Mina två inbokade resor är;
26 december - 2 januari Göteborg
19 januari - 20 januari Trondheim

Sällskapet? Gissa! Johan så klart!

Göteborgsresan har vi pratat om för ett tag sedan, så det var bara att boka... Men Trondheim kom på tal i helgen och idag blev det klart...
"Älskling.... Du ska nog sitta en minut när jag säger det här..." En aning oroligt sätter jag mig på en köksstol, han sog ju glad ut så det kan ju knappast vara tråkiga nyheter, men om jag måste sitta... "Nu är Trondheimsresan bokad och klar. Vi åker med två bilar och ser på 4 matcher och kvällen blir fri. Det är bokat ett dubbelrum på Best Western Hotel till oss." Hihi, det kommer att bli toppen!

Aja, plugg, disk och tvätt tills Johan kommer hem igen!


Framtiden är framför oss

Fortfarande går jag och är lyckligast i världen. Johan är nog det bästa som hänt mig! =) Jag är fortfarande kass på uppdateringar, men samtidigt finns det alltid lite nytt att skvallra om... För min del vankas det förändringar, kanske inte just nu, men i en överskådande framtid. Den framtid som ligger framför mig... =) Idag togs det första steget mot dessa planer och bredvid mig fanns den underbaraste mannen i mitt liv! =) Detaljerna kommer framöver, dom är ännu inte helt officiella ;)

I dag firar jag och Johan 1 månad. Det låter inte så mycket, men det känns längre... Ingen av oss tycker att det känns som att det bara gått 1 månad, men vem bryr sig om dagar?? Vi har varandra och det känns så himla rätt!

Dåligt med uppdateringar

Jag är dålig på att uppdatera just nu... Jag är hemma så pass lite att jag inte hinner sitta lugnt vid datorn... Just nu sitter jag för att jag fick tid över när Johan är hos Janne och planerar morgondagen... Hoppas att dom hittar en lokal nu! =S

Jag kan iallafall bara meddela att i princip allt är jättebra, jag är jättelycklig med Johan och allt känns hur bra som helst med honom! Vi har nästan redan flyttat ihop! =P Vi trivs så galet bra tillsammans och det finns hittills inget vi stött på som gjort att vi inte haft nära till skratt, bus och trams. VI har så himla kul hela tiden och överallt. Våra kollegor på jobbet verkar tycka att det är jättekul med oss två. Mia strök både mig och Johan på armen idag och sa "ni är så gulliga!" Dom verkar uppskatta att vi går och sprider lite kärlek omkring oss! =) Min arbetsgivare kom idag när jag och Johan stod och pratade och pussades lite; "Pussa inte på mina anställda" sa han (fast med glimten i ögat)

Jag är jättelycklig och allt är toppen!
Så till nästa gång jag uppdaterar får ni väl hålla tillgodo med detta!

(Mamma; Nä, jag harinte varit hemma så jag kunnat lägga mer på pusslet... Det kommer väl kanske en liten bilduppdatering i helgen...)

Pussel

Igår påbörjade jag mitt nya projekt, jag har återupptagit min pusselhobby! =) Det kanske inte går lika fort som tidigare, då jag suttit varje kväll och vissa dagar... Men nu har jag ju Johan också! =) Hur som helst så påbörjade jag pusslet i går kväll, här kommer två bilder som visar motivet och hur långt jag kommit för stunden! =)

  

Minnen

Idag har jag putsat mina vardagsrumsfönster och satt upp 3 av 4 gardiner. Två av gardinlängderna var jag tvungen att sy på kirshband på, och medan jag satt och nålade och sydde kom jag att tänka på att jag i vanliga fall brukar be mamma eller mormor om hjälp med det. Mormor köpte symaskinen till mig i julklapp förra året och jag tyckte då att det var en ganska kass julklapp, men jag var innerst inne ganska nöjd endå.

Och idag när jag satt och sydde längdst ut på kanten och aktade mig för att missa det jag försökte sy fast så kom jag att tänka på julgardinerna mormor sydde åt mig när jag bodde i Umeå. Hon hade missat fållen helt och hållet på några ftällen och sytt i enkelt tyg... Tyckte att hon var klumpig när hon gjort det, men det gav mig ett leende idag. =)

Nu i kväll ska jag titta på film, äta godis och lägga pussel! Köpte två nya pussel idag, ska bli hur skoj som helst! =D

Tentaresultat

HAHA! Jag fick ett tentaresultat med posten idag. Det var från omtentan jag skrev för någon vecka sedan... För att få godkänt behövdes hälten av poängen godkänd, maxpoängen var 23... Förra gången trodde jag att jag skulle få typ max 7 poäng, jag fick 10!!! Jag fick 1,5 poäng från godkänt utan att ha läst på alls =P

Den gången jag skrev tentan hade jag faktiskt läst på, men när jag satte mig och tittade på tentan så vlle jag abra skratta högt! Jag fattade typ ingenting!!! Jag försökte iaf skriva så gott jag kunde, och kände att det blev ett rejält misslyckande! Började ladda inför nytt försök 1 december... Kriterierna var desamma, hälften av 23 för godkänt...

När jag gick från tentan pratade jag med en klasskompis som läst på bättre än mig, och jag konstateade då att jag var helt fel ute på ena frågan som var i 3 delar... Japp, där försvann 6 poäng... Jag visste då att jag hade en lördag till framför mig!

Hur som helst så kom då resultatet med posten idag... Jag har lyckats skriva ihop 14 poäng!!! =O Hur gick det till!? Dom MÅSTE ha skrivit fel!!! Fick dock inte tentan medskickad, utan den finns i Härnösand... Måste försöka få den hemsickad också, för det kan bli intressant att se vad dom bedömt!

I kväll ska jag följa med Jenny ut på 100% Östersunds 2årsfest!

RSS 2.0