Sjuk...

Idag är det ont i halsen och har varit nästan hela natten. Kikade i halsen när jag klev upp och jag ska avlägga ett besök på HC i morgon. Vimse ska också få avlägga ett nytt besök där. Hans ögoninflammation har fortfarande inte gått över, och vi misstänker att han också har ont i halsen. Får se vad dom kan komma fram till! Muccoanging får hjälpa mig idag, och alvedon för skrutten om det blir för jobbigt för honom!

Efter lunch ska skrutten få gå på sin första konsert! Han ska få gå på Mora Träsk. Vi bokade biljetter förra veckan och det var en himla tur, för det är utsålt! :) Hopaps att skrutten kommer att gilla det! Ska fota lite, så det blir väl lite bilder senare! :)

Viktblogg 10 och tävling

Igår var det dax för vägning igen... Det har gått ont två veckor nu, men den här veckan hade jag tappat 0,8 kg. Det kan ha berott på att jag inte ätit mellis på jobbet... Motionen har i princip uteblivit, jag har varit sjuk och kännt mig lite för risig... Men -0,8 kg känns ju toppen. Nästan ett kilo på en vecka, är nästan ett kilo i rätt riktning! :)

Idag då så var det dax för dressyrtävling igen. Lektionen i torsdags gick tokbra. Fick rida Salvador som ett genrep och WOW vilken känsla! :) Han berättade då för mig hur det ska kännas när han går och det gav mig en känsla om vad jag skulle leta efter idag.

Ridningen idag kändes jättebra. Framridningen var enligt mina planeringar förutom att jag tycker att det är svårt att sitta som jag ska när ridbyxorna inte är helskodda utan bara knäskodda... Jag halkar ju bara omkring i sadeln... Men men, det är bara att försöka komma ner och hitta hästens rytm och göra det bästa av situationen. Vi gick in på banan och han blev spänd för domaren - precis som vanligt, men han släppte det ganska snabbt. Programmet sen gick HUR BRA SOM HELST! Jag gjorde det bästa jag kunde och Salle svarade bra för det. Jag visste att jag ridit riktigt skapligt, men jag tvivlade lite på att det skulle räcka till placering. Jag var näst sist i klassen, så jag tänkte att jag skrittade av riktigt innan jag gick in i stallet igen. På så sätt så skulle jag vara beredd om jag skulle placera mig. Och när resultatlistan var klar så stod det klart att jag placerat mig på en ANDRAPLATS! :D Jag var 1 ynka poäng bakom segraren. Gissa om jag var stolt! Så här bra har jag aldrig ridit, så givetvis så brast det lite och en liten gråt var tvungen att krypa fram... ;) Självklart finns det ju saker i min ridning som var lite mindre bra, men det är saker jag redan jobbar på.

Nu ska jag fira med en härligt varm dusch, sen ska jag bege mig till en affär. Jag ska kanske få lite sällskap i kväll, ja förutom Vincent då. Nadja skulle eventuellt komma upp och äta med mig. Men först ska jag alltså duscha, handla och hämta sonen när han kommer hem från Sundsvall.

Nöjd jag är idag! :D

Sista dagen den här veckan

Det är kallt och jäkligt ute, så dagen har spenderats inomhus så när på en tripp på affären... Det är faktiskt riktigt tråkigt att vara inne hela dagar, tro det eller ej! Jag är till stor del en riktig latmask, men dom här dagarna när det är -18 och kallare så saknar jag faktiskt att kunna klä på mig och skrutten och gå ut! Och det märks på skrutten att han också blir uttråkad...

Tyvärr har skrutten idag fått ögoninflamation. Första gången, men antagligen inte sista... Det är som att ögat snorar, det slutar aldrig att rinna gult klet! Man torkar med 5 minuter senare så är det kletigt igen. Det har tilltagit under dagen, så vi får väl se hur det ser ut i morgon, om vi blir tvungna att åka på Hälsocentralen eller om vi kan vara hemma som vanligt...

Igår var jag på lite fest. Jenny bjöd in mig på en fest och jag tänkte, varför inte!? En stund kan man ju gå iväg, mest för att träffa vännerna igen! Det blev iaf "bara" jag, Jenny och Stina. Men vad gjorde väl det!? Vi hade ju riktigt trevligt ändå! Skönt att "skola in sig" i det normala livet igen!

I kväll ska jag och sambon försöka oss på en liten filmkväll (eller om det blir OS). I morgon är jag ledig, men det lär nog inte bli så mycket utflyktande pga ögoninflamationen. Får se vad jag och sonen hittar på!

Brand och Viktblogg 9

Igår brann det i en hel byggnad här på vår gård! Riktigt obehagligt egentligen, iaf fram till att jag fick se vår lägenhet och se hur påverkad den var av röken. Vi bor ca 35 meter från det brandhärjade huset... Jag fick beskedet när jag precis kom till jobbet, så det var 4 timmars arbete innan jag vände tillbaka hem. Det är från igår.

http://op.se/ostersund/1.1827508-brand-pa-korfaltet

Hur som helst så var det ingen fara med vår lägenhet. Det var lite röklukt, men inte alls farligt! Vi har kunnat bo hemma som vanligt och är inte besvärad i vår lägenhet. Men givetvis tänker jag på alla som miste sitt hem. Och det mest irriterande är att det troligen är en sängrökares och räddningstjänstens fel! Skrämmande att man inte kan lita helt på varken grannar eller räddningstjänsten... Tillsammans med tidigare nyheter om poliser som pysslar med övergrepp på barn osv så börjar jag fundera på om det finns någon man kan lita på över huvudtaget!?

Ang Viktblogg då...
En jäkla skitmorgon får jag väl erkänna... Veckan har gått bra, jag har promenerat delar av vägen till jobbet och gått raska promenader... Antar att det är dom där jäkla mackorna till mellis... Skit! Det var + på bode våg och måttband... (även om det var ganska små +) Nu blir det en tröstkväll i kväll och på måndag ska jag fasen styra upp det här med mat... Nu får det bli ordning på detta om det ska ge något resultat!

Nu blir det frukost!

Förstagånger på jobbet

Det här med nytt jobb ger ett perspektiv på hur små barn har det! Igår stängde jag för första gången på jobbet (utan att gå med någon ordinarie). Eller jag stängde "min" sida av huset samtidigt som en kollega stängde "sin" sida och sedan avslutade vi det med att jag larmade och låste.

I morgon ska jag göra min första öppning! Det srogliga i det hela är att bussen går 6.00 och jag öppnar en halvtimme senare... Det innebär iaf en uppstigning 5.20... Jag ska ju göra mig i ordning och sedan promenixa till bussen också... Jag uppskattar inte så tidiga mornar, jag har ju fullt upp med att kliva upp med sonen när han vaknar mellan halv 7 och 7! Man brukar vara lagom mör på kvällskvisten då - och som grädde på moset så är det kvällsmöte!

Nu är det väl snart dax att göra kväll, så det inte blir ofrivillig sovmorgon i morgon! Det är som aldrig bra! :S


Den fjärde stolen

Barncancerfondens fjärde stol har en ny ägare... Vår fina vän Gustav. Igår vann cancern och den fina killen, inte ens tonåring... Det är ofattbart och orättvist! Det är svårt att finna ord, allt man vill är att krama om familjen, sända över styrka...

Sov Gott Gustav, nu behöver du inte vara sjuk längre! Men vi kommer att sakna dig till nästa gång vi ses!

Viktblogg 8

Även om jag inte skrivit någon viktblogg sedan augusti så har jag fortfarande jobbat lite försiktigt med att uppfylla mitt viktmål. Det pendlar lite, men för det mesta går det åt rätt håll. Nu har jag varit sjuk, lat och gottesugen i ett par veckor...

Sjukperioden gick ändå bra, trots att jag inte just rörde något på mig. Den här latveckan däremot gav resultat... +0,5 kg... Skit... Jag ska inte vara lat och gottesugen samtidigt, det blir alrig bra! Idag straffade jag mig med en skön promenad runt berget med Nadja. Johan tog dessutom med sig Vincent till stan, så jag gick utan vagn och kunde röra på armarna också. Jag har inga problem med att släpa runt på vagnen, men ibland är det skönt att gå utan också! :)

Nu ska jag försöka mig på att motionera 2-3 gånger i veckan igen (inkl ridningen) och dra ner på godiset igen, så kanske det börjar lossa igen! Målet får väl vara 69 kg i Juni... Undrar om det är realistiskt!? Då kanske jag kan vara nere på 61 igen innan jul! :)

Nu blir det lite Vincentfokus en stund. Så sambon hinner få klippa håret o så innan middagen! :)

Dagarna rullar på

Ja, dagarna rullar stadigt framåt. Jag jobba rigen efter en förkylning andra halvan av förra veckan. Vincent går på dagis och mår hur gott som helst! Vincent var också lite förkyld innan helgen, men inte så sjuk att han behövde vara hemma från dagis. Johan låg i helgen, dyngförkyld, och börjar nu återhämta sig igen.

Det finns så mycket jag skulle kunna skriva om. Egentligen bara en massa "lull-lull", men det finns så lite tid. Nu när jag börjat jobba igen är energin inte på topp på kvällarna. På dagarna när jag är hemma så är ju Vincent också hemma och då finns det ju som inte heller tid att sitta och skriva... Men får helt enkelt välja vad man bloggar om och motionera fingrarna i hög hastighet på knapparna!

Idag var jag på mitt första kvällsmöte med nya jobbet. Vi hade lite lära känna-tid, och jag trivs riktigt bra med mina nya kollegor! Jättehärliga brudar! :) Jag tror nog att jag kommer att trivas riktigt bra! :)

I morgon ska Vimse in på njurfuntionsundersökning. En avstämning så allt ser bra ut efter att vi avslutade behandlingen. Vi misstänker med andra ord inte att något ska vara på tok, det är bara en rutinundersökning, precis som röntgen osv. Det blir dock heldag för far och son. Jag jobbar eftermiddag så jag får helt enkelt avvika mitt på dagen. Jag ska dessutom vara med på stängningen, så jag blir sen hem. Inte så sen så att Vincent sover när jag kommer hem, men så sent att middagen är överstökad och det börjar närma sig nervarvning.

Nu är det iaf snart dax att blunda för idag. Uppstigning tidigt med skrutten så han är trött när han ska ligga under kamera i 15 minuter... Han ska inte sövas, så han måste vara trött och trivas med att ligga stilla och titta på Bilar... Det innebär för mig och Johan att det är lek från tidig morgon! Uppstigning 6.00! Och, nej, jag är inte helt till freds med det, men det måste göras!

Började uppdatera Vincents bilddagbok i kväll, men Bilddagboken hade fnatt, så jag fick lov att ge upp för stunden... Nytt försök en annan dag! Over & Out! God Natt


Insamling

Jag och Johan satte oss tidigare i kväll och pratade om att vi kanske skulle starta upp en insamling. Vi var ganska överens om att det skulle varit en kul och nyttigt. Vi tänkte då samla in pengar i Vincents namn som ska gå till barn med cancer. Vi tänkte att vi skulle dela de insamlade pengarna på 3 och ge till de instanser som Vincent haft med att göra.
- Bassefonden
- Barncancerfonden
- Barcancerföreningen Norra

Vad vi då började fundera på var huruvida vi skulle ha några som ens skulle sätta in en liten slant på detta. Det känns ju hyfsat meningslöst om ingen skänker pengar till insamlingen! Därför sätter jag ut en liten blänkare här; om vi skulle starta en insamling - skulle du skänka en liten slant till den då?

Vi har fått in ganska många intresserade på Facebook, och ser vi att det lönar sig att starta insamlingen så startar vi upp den ganska snart! Skulle kännas så bra att samla in pengar med tanke på inlägget jag skrev härromdagen!

Vad säger du? Ställer du dig bakom vår hjärtefråga?

Inskolningsveckan är snart slut

Här sitter jag, snorande och snytande, tittar på TV, äter Ben&Jerrys Fish Food och hoppas att förskolan inte ringer om att Vincent inte fixar dagen själv. Jag själv är ledig från jobbet idag, men tvivlar på att jag kan jobba i morgon... Jag mår inte alls särskilt bra, fungerar helt enkelt inte normalt. Jag fick lov att avboka min ridlektion i kväll - och när jag frivilligt avbokar min ridning så är jag verkligen inte frisk!!

Min och Vincents inskolningsvecka är snart slut. Idag lämnades han på förskolan (Nej, nu ger jag upp... När det gäller mitt barn får det faktiskt lov att heta dagis! När jag pratar jobb så får det heta förskola!) och ska vara där helt själv idag! Lämnadet blev givetvis lite gråt, men vi var snabba att smita iväg. Jag såg att dom gick in på avdelningen och skulle gå till lekhallen till de andra barnen, och efter det har vi inte hört något. Antagligen glömde han bort att vi gick när han kom in till de andra barnen.

Hans vecka har gått jättebra. det var i tisdags när jag kom dit efter jobbet. Då låg han i vagnen och skulle sova. Han somnade helt enkelt inte utan låg och pratade med mig när jag stod och vaggade vagnen... :P I övrigt så har det gått tokbra! Det är jätteskönt att det fungerar! Det är bara jag som har lite svårt att koppla på verkligheten...

Vart tog min bebistid vägen!? Det känns som att jag blev snuvad på småbarnstiden. Missade babysim, mammaträffar på café, öppna fsk, bebishäng hos varandra osv... Visst hade vi inte samma utgångsläge som andra föräldrar, men jag har lite svårt att bara koppla på att detta är den nya verkligheten. Jag får helt enkelt fortsätta jobba på att acceptera läget. Jag är givetvis jätteglad för att han trivs så bra på förskolan. Det är ju precis vad han behöver!

Min inskolningsvecka kommer att sluta med min första förskolesjuka. Jag har dragit på mig en förkylning som för all del mest sitter i näsan, bara lite hosta. Men det känns lite som bomull i huvudet och ögonen är lite onda och rinniga. Typisk förkylning med andra ord! Tyvärr bröjade Vincent också snora i morse... Kan man smittas över en dag?? Han har ju inte visat på något förrän i morse (eller i natt om man frågar min sambo som fick ta hand om skrutt eftersom jag sov så hårt). Men det kommer väl vara så här nu... Synd att vi i princip bara hinner skola in innan det är dax för att vara sjuka. Då blir det ju som att börja om igen. Tur att han gillar läget hela tiden! :)

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan en stund. Jag kan avsluta med att bjuda på en inskolningsbild på skrutt! :)


Vimse med dagisryggsäcken, på väg in på avdelningen!

Inskolningar

Idag har alltså jag och sonen skolats in på våra förskolor. Min dag hadlade om planering, utvärdering och lite utbildning faktiskt. Vi hade planeringsdag och satt utan barngrupp hela dagen. Kan låta soft, men jag led av korvstoppning när jag åkte hem vid halv 4! Mina kollegor är bra och dom har ett enkelt arbetssätt, så det känns över lag väldigt bra. I morgon ska jag träffa barngruppen för första gången. Det ska bli spännande! Ska jobba 8-12, vilket antagligen kommer att kännas ganska lagom!

Vincent hade sin inskolning med sin pappa. Dom var på hans fsk 9-ca 15. Det hade gått jättebra. Han hade knappt brytt sig om sin pappa, utan lekte med barnen - precis som det ska vara! :) Maten hade gått bra, korv och potatismos brukar ju inte vara några problem. Sovningen hade varit lite knöligare. Vincent hade inte alls ro att sova när de andra barnen också låg i vagnarna runtomkring! Hade tagit en stund innan han kopplade av och somnade! När dom sedan skulle gå hem så var han allt annat än nöjd! Han hade protesterat rejält med ett utbrott och skulle inte alls klä på sig - precis som det ska vara! :) I morgon ska jag åka dit direkt efter jobbet, så jag byter av Johan. Då blev hemgången mitt problem... Men det gör jag så gärna! Det är skönt att dom inte vill gå hem, det är ju ett tecken på att barnen trivs och är trygg! :)

Här hemma är det kaos i varmvattnet. När vi precis kom hem i kväll ringde ena grannen och frågade om vi också hade 90 gradigt vatten... Vi spolade varmvatten några sekunder och det fräste och rök från kranen... Sanslöst! Vi ringde jouren (precis som flera andra grannar) och nu i kväll hade grannen fått svaret att dom inte skulle göra något åt det där förrän i morgon... Hoppas att inte rören spricker i natt då... Skulle vara just typiskt om vi ska behöva flytta pga att dom inte kände för att börja jobba på problemet (som tydligen pågått hela dagen idag...)! Vi håller tummarna att allt håller fram till dom åtgärdat problemet! Men det blir ingen dusch ikväll iaf!

Nu ska jag och min rinniga näsa ta med sambon och gå och sova! Natti!

RSS 2.0