Viktblogg 2 och 3

Först och främst ska jag göra ett nytt försök med klippet med brudklänningen som inte fungerade sist...


Fungerar inte klippet så kan ni kika på den här länken ist; http://tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1085443

Hur som helst... Det var det här med viktnedgången också då...

Min andra vägning och mätning resulterade i följande. Veckans vikt/mått (skillnad från förra vägningen/mätningen)
Vikt: 75,0 kg (+0,4)
Överarm: 30,5 cm (+0,5 cm)
Bröst: 97 cm (+1 cm)
Midja: 99 cm (-1 cm)
Rumpa: 105,5 cm (- 0,5 cm)
Höft: 103,5 cm (+1,5 cm)
Lår: H: 65 cm (+4 cm) V: 63 cm (-0,5 cm)

Har ingen direkt förklaring till varken vikten eller måttökningarna... Den mest logiska förklaringen kan vara att jag just nu sväller lite pga av mens... Men det känns bara som en löjlig bortförklaring... Antagligen så är det slarv, så fy, fy, skäms på mig... Bara att samla ihop mig och rycka upp mig igen... Efter detta väntade en vecka i Umeå, och där vet vi att det är svårt att hålla en bra diet, och framförallt svårt att röra på sig! Man är inte lika fri som hemma. Får se hur det går. Jag väntar mig en viktökning till!

Tredje vägningen gjorde jag fredag morgon, första morgonen hemma efter Umeå. Jag skippade att mäta, det var lite för stressigt här hemma...

Vikt: 74,6 (-0,4 kg)

Sådär ja, då var det som att förra ökningen inte har hänt... Så nu får jag sträva efter att skärpa till mig! Motivationen har fortfarande inte infunnit sig helt och hållet. Kanske kommer snart.... Hoppas!Funderar på vad jag har för framtid med min blogg... Det känns som att det är lite dåligt med uppdateringar här, förutom mina viktbloggar just nu... Kanske ska göra en ny blogg, en som bara koncentrerar sig på hur det går med min vikt. En riktig viktblogg alltså! Ska fundera över dagen... Min vision är isf att jag ska skriva några rader varje dag om hur dagen har gått, och en gång i veckan lägga ut mina värden... Vet inte om det egentligen är så roligt att läsa, kan ju uppfattas som väldigt viktfokuserat och "sjukligt" så jag vet inte om det egentligen är så vettigt... Kanske bara ska ha viktbloggsinlägg i den här bloggen... Får se vad jag kommer fram till... Skulle det bli en ny blogg så ska ju den här kunna överleva med andra inlägg och jag har tidigare testat att föra 2 bloggar och misslyckats! Så jag vet inte... Det visar sig vad jag kommer fram till!

Brudklänning??

Nej, det är inget bröllop på gång så ni kan vara lugna! Däremot sitter jag och kikar på TV4s morgonprogram och där hade dom ett inslag från Modeveckan i Paris. En av modeskaparna, Stephane Rolland, hade designat en vit klänning med släp (brudklänning??), ganska fin faktiskt - men inte min stil. Det fanns dock en liten detalj som gjorde att jag aldrig ens skulle tänka tanken på att ha den på ett bröllop... Den hade fickor!!! Ok, det kan väl vara praktiskt om man är en lättgråten person och behöver en näsduk nära till hands, men jag tycker väl inte att det gör sig så bra med fickor på en brudklänning...

Här är klippet, 2.32 in i klippet så kommer klänningen... Se och bedöm själva vad ni tycker!


Storhandling

Idag fick både jag och Johan ersättning från Försäkringskassan och därmed kunde vi också åka och handla mat! På kvittot står det ett fyrsiffrigt belopp! Det finurliga är att inte en krona och inte ett öre gick till läsk eller godis! Däremot fick vi ihop till några goda och nyttiga middagar! Nu när vi satsar på att gå ner i vikt så ska man ju äta lite myttigare, men ingen av oss är direkt motiverade att äta utifrån en kost. Vi har nu mixat Viktväktarna och LCHF, undrar om det fungerar... Antar att allt handlar om balansen i hur mycket man äter av allt, men dom står ju inte riktigt för samma sak... Aja, går vi ner så fungerar det, annars får vi väl tänka om! Hinner med en vägning till innan nästa Umeåvistelse (som innebär svårigheter i att laga mat och på så sätt äta medvetet nyttigt...).

Nu ska jag finnas till hands om Vincent fårr ett nytt litet utbrott. Han vill inte riktigt sova i kväll, men det är ju som ingen ovanlighet direkt.... Sådär ja, nu komm gapskriket! :P

Svåra kvällar

Sedan vi var upp och satte i nya CVKn i tisdags så har Vincent varit dålig i magen. Innan vi åkte upp kräktes han en hel del istället. Under den här tiden, från att han började kräkas till nu, så har aptiten dessutom lyst med sin frånvaro. Förutom allt detta har han blivit jättesvår att lägga! Han bara gråter och skriker. Något är uppenbart på tok, det är bara så svårt att tolka vad det är! De flesta kvällarna brukar det ge sig efter en stund, men i kväll tillexempel har han skrikit hysteriskt! Jag tog upp honom och gav honom magmassage, hans mage var stenhård! När han lugnat ner sig så la jag ner honom igen och han slumrade till en liten stund innan han återigen gallskrek. Då hade han lyckats bajsa, så ett blöjbyte och sedan kunde jag lägga ner honom igen och han var lugn en liten stund. Nu har han troligen lyckats somna, men det krävdes en stund med honom. Han fick faktiskt somna på mage på min mage i kväll innan jag vände honom och la ner honom i sängen igen...

Han har det lite jobbigt just nu den här lille mannen... Huden under plåstren vid CVKn är irriterad av klistret och kliar, det är varmt, aptiten är väck alt. smaken är inte densamma, ont i magen, bajsar löst, mycket och ofta, kräks och sover dåligt... Jag skulle definitivt inte vara i bättre skick än han är i hans situation.Jag beundrar pyrets styrka med tanke på att han på dagarna oftast kryper omkring och leker och står i!

I fredags lämnade vi in en blöja för avföringsanalys. Hans dåliga mage är ingen självklarhet och därför vill dom göra en analys för att se om dom kan få någon ledtråd på vad det beror på. Jag hoppas att dom faktiskt hittar något och att det går att ge något för det! Tycker så synd om honom! I morgon hoppas jag att vi får provsvar när vi ska in för hans regelbundna blodprover. Då ska han dessutom få CVKn uppcheckad. Får se vad dom säger om hans irriterade hud som finns under plåstrena...

Vad jag längtar tills behandlingen är klar och vi slipper CVKn, mediciner och allt sånt stök! Då han kan få vara en normal bebis med normala besvär! Grejen är att han inte längre är en bebis då, utan han kommer att vara ett litet barn istället. Inte för att dom är besvärsbefriade, men han kommer inte att kunna ha bebisbekymren som de flesta andra bebisarna får ha.

Snart dax för lite kvällsfika och sedan ska jag väl försöka sova tidigt eftersom nätterna också är lite stökiga för sonen... Det är svårt att hela tiden orka tempot. Johan har ju börjat jobba, så det är svårt att kräva av honom att ta delar av natten. Han måste ju få vara utvilad inför jobbet. Hoppas bara att det lugnar ner sig för Vincent så jag också kan få återhämta mig och orka dagarna som jag brukade och gärna skulle vilja!

Viktblogg 1

För en vecka sedan gnällde jag lite om min vikt. Jag vet ju att ingen annan än jag kan göra något åt den, och trots att motivationen inte är skyhög så påbörjades strävan efter målvikten under den här veckan!

27/6 gjorde jag invägningen och inmätningen. Japp jag mäter mig också, det ger en bra bild också om vad som händer i kroppen. Med tanke på att jag inte tränar något är det inte så troligt att jag bygger så mycket muskler, men träna rman samtidigt så kan vikten visa en sak och måttbandet en annan med tanke på att muskler väger mer än fett... Men så är ju då inte fallet, men måttbandet får hänga med ändå - träningslusten kanske infinner sig förr eller senare!

Min målvikt är 61 kg (den vikt jag hade när jag blev gravid)

Min utgångspunkt är;

Vikt: 75,4 kg (har aldrig vägt så mycket!)
Överarm: 31 cm
Bröst: 97 cm
Midja: 98 cm (maxmått för kvinna är 88 cm)
Rumpa: 106 cm
Höft: 104 cm
Lår: H: 62,5 cm V: 64,5 cm


Nu en vecka senare ser det ut så här;

Vikt: 74,6 kg (-0,8 kg)
Överarm: 30 cm (-1 cm)
Bröst: 96 cm (-1 cm)
Midja: 100 cm (+2 cm)
Rumpa: 106 cm (+- 0 cm)
Höft: 102 cm (-2 cm)
Lår: H: 61 cm (-1,5 cm) V: 63,5 cm (-1 cm)

Vad har jag då gjort den här veckan?
Egentligen inte så mycket som jag faktiskt skulle kunna! Vi fick en blixtvisit till Umeå, vilket innebär färdigmat ist för hemlagat. Men framförallt har jag försökt byta bort en hel del cola på vardagarna och dragit ner godisintaget rejält! Idag satte jag och Johan oss med varsina kokböcker från Viktväktarna och LCHF för att söka inspiration. Nu ska vi gå in för att förbättra kosten en del. Viktväktarna har en del recept som är goda och som är nyttiga och med låg points. LCHF har mat som är god och som inte innehåller just några kolhydrater och istället föreslår helt andra tillbehör till maten! Får se hur det kommer att gå framöver. Varje dag kommer inte att vara så bra, men ambitionen är att gå ner ganska snabbt iaf. Förhoppningsvis infinner sig motivationen i tankt med viktnergången! Jag vill ju kunna ta mig ner i mina kläder igen - och slippa få frågan om man är gravid igen så klart (även om jag kanske inte tar åt mig så himla mycket av just det - kläderna är det huvudsakliga just nu)

Nu ska jag väcka Johan som sover en stund. Jag fick min sovmorgon i morse, fick sova till halv 10! :) Vincent stökar en hel del på nätterna så man blir helt färdig på dagarna! Skulle gissa att det bland annat är fler tänder på gång... På återläsande! :)

Hemma igen

Sådär ja... Dax för att avlägga en liten rapport för de senaste händelserna...

Vi kom hem från Umeå idag på tidig eftermiddag. Vi åkte upp i måndags kväll för att Vincent skulle få en ny CVK, efter att ha dragit ur den sista. Resan upp gick bra, vi anlände precis när därrarna var på väg att låsas (22.00). Vi gjorde kväll ganska direkt. Vincent fick fasta från 4 på tisdag morgon och 8 gick vi ner på operation. Vi fick gå ner på uppvaket redan vid 10.45, vi hade räknat med att gå ner närmare 12.

Operationen hade gått bra, den nya CVKn hade satts fast med enabrt stygn (vilket fortfarande känns lite jobbigt att den inte sitter bättre!) men läkaren som satt dit den sa att den inte ska kunna lossna i första taget. Eftersom Vincents hud är så grymt känslig så satte dom inte den där fjärilen den här gången utan tanken är att huden ska få återhämta sig. Jag vill nog få dit en fjäril ändå inom en snar framtid, det känns som en extra trygghet om den sitter fast på flera ställen. Vi får se hur det känns framöver nu. Helt klart är att vi vakar över hans händer så mycket vi bara kan! Det går ju naturligtvis inte att sitta och vakta dygnet runt, men vi lämnar inte händerna fria många sekunder när vi byter blöja eller lägger om såret...

Tyvärr började det blöda lite mer på tisdag eftermiddag. Hade det inte börjat blöda var vi på väg hemöver. Läkaren som satte CVKn var upp och kollade och sa att vi bara skulle lägga om den så var det lugnt, men vår barnläkare på avdelningen ville ha kvar skrutten ett par timmar för att ha honom under observation så det inte började blöda ännu mer. Det skulle innebära att vi fick rulla hemöver först vid 19-20tiden! Det kändes alldeles för sent att åka då, så vi blev kvar till i morse.

Vi lämnade Umeå bakom oss vid 9 och tog faktiskt inga matstopp idag utan bara några kortare blöjbytesstopp, därmed var vi hemma mellan 14 och 15. Det var en varm resa ner... Vår AC verkar ha tagit (permanent?) semester... Kan säga så här - lyckas dom inte hitta platser på flyg upp nästa gång så får dom hitta en taxi med AC som kan köra upp oss och då ska det finnas utrymme för några kortare stopp för blöjbyte så Vincent får sträcka på ryggen... Men vi kör INTE egen bil nästa gång!

Sen kan jag bara meddela att jag uppriktigt H A T A R FörsäkringsKassan! Föräldrapenningen vi hade innan Vincent blev sjuk fungerade jättebra när vi väl hamnade i rullarna. När Vincent blev sjuk så övergick vi till Tillfällig Föräldrapenning (TFP), VAB (Vård Av Barn) För våran del gäller det Vård Av Allvarligt Sjukt Barn. Grejen är att det inte spelar någon roll om det är allvarlig sjukdom eller bara vanlig sjukdom för systemet, man hamnar i samma ärendehög. För våran del ser det ut så här; TFP är den ända inkomst vi har just nu. FK vill att vi ska lämna in papper varje vecka, vilket inte fungerar för oss och därför lämnar vi in för hela månaden på en gång. Systemet gör att dom inte kan betala ut pengar efter det underskrivna datumet och samtidigt är det 7 veckors handläggningstid. Vi hamnar i samma hög som de föräldrar som är hemma några få dagar med ett förkylt barn eller några dagars magsjuka - men som sedan går tillbaka till jobbet och får sin månadslön ändå.

Det finns inget sätt att få TFPn att rulla på, det krävs att vi lämnar in papper hela tiden. Och detta innebär då, med tanke på handläggningstiden, att vi konstant blir sen med räkningarna!!! Hur, utsäkta språket, FAN har politikerna tänkt när dom skapade det här systemet!? TFPn är helt klart inte anpassad för att stötta föräldrar till allvarligt sjuka barn! Det är definitivt inte samma sak att ha ett magsjukt barn som ett barn med cancer! Trots den skillnaden så hamnar man i samma hög hos FK. Hur är det möjligt!? Jag förstår dom som behövt ta banklån för att klara sig när man är beroende av FK, men det är ju inte klokt att man ska behöva göra så! Åter igen, precis som i höstas, får jag och Johan ringa runt till företagen som vi har räkningar till den här månaden och försöka flytta fram räkningarna - bara för att systemet inte fungerar hos FK... Varför ska vi behöva stå med skägget i brevlådan!? Har inte vi tillräckligt med provtagnignar, behandlingar och i vårt fall CVKer?? Ska vi behöva ringa oss blå för att få pengar för att klara räkningarna!? Sanslöst! Det borde finnas ett samordningssystem där läkarna kan meddela genom ett läkarintyg och sedan rullar det automatiskt på... Eller så ska det finnas en särskilld hög för ärenden med allvarligt sjuka barn. Vi är ju helt klart INTE ensamma att hamna mellan stolarna, det är med all säkerhet fler föräldrar i vår situation!

Varför känns det som att politikerna aldrig hamnar i sånna här situationer. Bort med särbehandlingen för politiker - låt dom lida på samma sätt som vi vanliga! Då kanske det kan börja hända något i samhället, något som gynnar de som faktiskt behöver det!

Phu, nu fick jag ur mig en hel del! Men det här med FK stör mig verkligen. Det kommer garanterat att komma mer åsikter om det där bygget... Men nog för i kväll, dax att sova snart! Provtagning för skrutten i morgon, och då ska vi tigga hjälp med en omläggning. Läkaren i Umeå tyckte att det var en bra idé att sjukhuset la om det varje gång vi är ner, så ses huden över och vi kan få hjälp med om Vincent blir röd av klistret på plåstren.

På återläsande! :)

RSS 2.0