Det var det värsta!

Från det att internet inte vill fungera alls, till att routern inte vill fungera, till att routern fungerade och just nu fungerar plötsligt det trådlösa också! Jag fattar ingenting! Nu tar jag inte ut någon seger i förskott. Det trådlösa har fungerat några timmar för mig tidigare också, men lagt av sen igen, men nu fungerar det iaf och det är ju tacksamt! :)

Vincent har varit ledsen mest hela eftermiddagen. Skulle gissa att det är magen som bråka rmed honom... Han bajsade inte igår och i morse var det hårt som tusan... Köpte och gav honom lite katrinplommonpuré, men det verkar inte ha gett någon vidare effekt... Just nu är han nöjd, han fick sova en stund medan vi åt och nyss fick han äta lite, så nu satsar vi på att kräkas till Disneydax på SVT1! :)

Vad hände!?

Ok, vår router fungerar plötsligt! Som vi jävlades när vi flyttade hit! Vi stoppade i och ur den där jäkla elsladden för att starta om både modem och router, men det fungerade inte... Nu i kväll försökte jag igen och till en början fungerade det inte, men så plötsligt valde det att fungera igen! Otroligt skönt att inte behöva köa på att få använda sladden hela tiden... Det trådlösa fungerar fortfarande inte i min dator iaf... Men fungerar det med tråd så må det väl vara!

På fredag åker jag, Maria och våra söner till Sundsvall en sväng! Var till henne och provade att lasta båda vagnarna och med lite justering så gick båda vagnarna in! Är det när man får in 2 fullstora barnvagnar man har en stor bil?? ;) Skönt att det fungerade iallafall. Vi har pratat ett tag om att åka, men med två liggvagnar så har vi insett att det inte går... Nu har vi bytt till sittvagn båda två och då går dom faktiskt in! :) Skönt att få se något annat än Östersund en dag!

Vi har provat att lägga Vincent ett tag men han bara skriker just nu. Han somnade till, men började skrika helt galet igen... Magen skulle jag tro... Ska se om vi kan få honom att kräkas nu, rapar och pruttar verkar inte fungera iaf... Sist när han höll på så här så behövdes en jättekräk, hoppas att det släpper lika snabbt den här gången!

Aja, nu när vi kan sitta med varsin tråd så ska vi nog försöka utnyttja möjligheten! :P

Efter en dag i stallet

Idag väckte jag Vincent vid kvart i 7 för att vi skulle åka upp till stallet och ha stalltjänst! Vincent var hur duktig som helst i stallet. Nog för att han gnällde en del och grät någon sväng, men för det mesta sov han eller var på bra humör! VI åkte hem lite efter 2 i eftermiddags, jag tyckte att det räckte för idag. Vincent sov lite oroligt, så jag kunde inte hjälpa till att ta in hästar iallafall...

Vid ett tillfälle satte jag Vincent framför Luzifer, för att kunna få sopa stallgången! :P Vincent hade vaknat och var lite ledsen och för att jag skulle få gå ifrån honom en sväng så var jag tvungen att ge honom något att titta på! Luzifer hade fått låna en box och stod och tittade ut i stallgången och då ställde jag vagnen i stallgången, vänd så att Vincent såg Luzifer! Vincent grät inte en gång och Luzifer fick miljöträna med en vagn och en bebis! :) Perfekt!

Hade tänkt att Vincent skulle få provsitta på Brunte, vår trähäst, men det blev aldrig av idag. Får ta det en annan dag! Han sov, jag jobbade eller så var vi upp och åt i cafeterian... Den dagen han får sitta på Brunte ska det iaf fotograferas! ;)

Efter en heldag i stallet så hade jag lite dåligt samvete för att Vincent fått tillbringa hela dagen i vagnen. Jag vet att det gått bra och han varit på bra humör mest hela dagen, men jag tror inte att jag ska ha med mig honom en heldag nästa gång. Några timmar är inga som helst problem, men det känns inte helt rätt att ha honom där en heldag.

Nu när lilleman ligger och sover gott i sängen så lyckades jag leta upp en sita på internet där man kunde lägga in längd och vikt för sin bebis och få det utritat på ett diagram där det också syns vad genomsnittsvärdena är! Jag har sökt det här och försökt fått till det i mitt egna hemtillverkade diagram, men har misslyckats fram till idag! Om ni vill få se hur Vincent ligger i förhållande till genomsnittet kan ni gå in på antingen hans eller min bilddagbok! (jag fick inte till att lägga upp dom här...)

Min BDB finns på adressen cathrinlarsson.bilddagboken.se
Vincents BDB finns på vincentzl.bilddagboken.se

Nu ska jag ta en liten kvällsfika innan det är dax att krypa ner i sängen! Morgondagen har en saker på agendan och det är ett besök på BVC och ett besök på en affär innan Johan ska hämtas efter att ha spenderat större delen av helgen i Stockholm!

Ny uppdatering som synes

Jaha, dax för en liten uppdatering igen!

Overall-dilemmat har fått en ny vändning... Overallen vi köpte på tradera var inte den storleken vi behövde... I annonsen stod det storlek 74 och när vi fick den så var det 68! Den är med andra ord ganska precis just nu och det innebär att vi isf behöver köpa ytterligare en i slutet av vintern för att den här också skulle vara för liten! Vi skickar tillbaka och återgår till de där overallerna som vi tittat på redan... Vad vi kommit fram till är att vi ska köpa den blå med stjärnor!

Johan åkte till Stockholm i eftermiddags, passande med tanke på min kväll... *ironisk* När Vincent blev gnällig och gnuggade sig i ögonen, skyndade jag mig att göra gröt. Kvart i 8 la jag Vincent och under en timme så har han skrikit och pruttat som en galning och jag har försökt rapa honom, tröstat och gett nappen... Tillslut bestämde jag mig för att ta upp honom och gå och ge honom lite magmassage och se om det onda skulle släppa... Inga pruttar hon men den största bebiskräk jag sett!!! Efter kräken verkade han dock ganska nöjd, så efter att ha fått av pyjamasen, städat bort kräkset och dragit på en ny natt-outfit så la jag honom igen. När han började gnälla gav jag honom nappen och på första försöket tog han nappen vred på huvudet och somnade! Den kräken måste ha varit riktigt jobbig med tanke på att han tvärslocknade när den var undandstökad!

Sneglar för stunden lite på Melodifestivalen och blir inte klok på BWO... Kan någon förklara för mig varför Alexander Bard har en ridhjälm på sig!? Kan man inte låta ridkläderna stanna i stallmiljön?? Damstövlar ser ut som ridstövlar och ridhjälmen har debuterat som huvudbonad i melodifestivalen... Ja, jag blir inte klok på hur folk tänker... Jag har alltid trott att rutiga knästrumpor (utanpå byxorna) bara är ett accepterat mode i stallet - ska jag förbereda mig på att det kommer att bli ett mode snart!? *brr*, ryser av själva tanken! (Ok, jag såg precis att han hade ridstövlar och ridspö också... GAH!)

Pyret

Vincent växer och frodas... Och idag, när jag har lite idétorka, så kan jag passa på att lägga ut han uppdaterade kurvor! :)

 Vincents senaste längdkurva

 Vincents senaste viktkurva

Och nej, han krypte inte där i början, en felmätning när Vincent inte var nöjd på bordet resulterade i det där skuttet.... Men som ni kan se så stiger kurvorna fint! Jag ska försöka få en journalkopia så jag kan få tag på normkurvan också, så ni får se hur han ligger jämfört med normkurvan! Det kan vara skoj att jämföra lite, även om man inte behöver följa den linjen utan att det är huvudsaken att man ligger på en fin egen kurva!

Nu blir det kvällsfika i vårt hem! God natt med er!

Dagens bestyr

Idag har det varit lite allt möjligt på dagens agenda!

Jag har lämnat tillbaka flyttkartongerna vi hyrde, jag har besiktat bilen, vikt tvätt och varit upp till stallet. Kanske inte låter så mycket, men att göra allt detta och samtidigt passa ihop det med Vincent är inte alltid så lätt!

Sen måste jag säga att jag är lite glad och lite ledsen nu i kväll. Efter dagens besök i stallet så blev jag lite ledsen, framför allt på mig själv. Varför gör jag en repris av det som tidigare hänt, jag upptäckte det lite tidigare den här gången men jag förstår inte varför jag sätter upp förhoppningen. Jag blir också lite besviken på varför man inte kan säga nej från början om man vet hur det ser ut... Det blir ju väldigt fel om man säger ja bara för att vara snäll...

Men när jag var på väg hem så kom jag på en sak och det hela vände lite. Jag pratade med Erika om att jag ska försöka kunna hjälpa till med Toppen! På lördag morgon/förmiddag ska vi försöka dejta och så ska jag få provrida honom en sväng! Ska bli jätteskoj! Jag blir så glad att jag ska få rida igen! Det är ju snart 2 månader sedan sist! Saknar Ted lite faktiskt, han och jag började ju faktiskt lära känna varandra innan han åkte. Han var en liten häst i min smak! Toppen är ju några storlekar större, jag hoppas att jag orkar rida hästen... ;) Glad blev jag iaf! :)

Nu ska jag koppla av lite, se till att ta en dusch! Vi har förresten taklampa ovanför bordet i köket nu! Härligt!

Overall-dilemmat är löst!

Tro det eller ej, dilemmat med overallen löste sig i går kväll. Och tro det eller ej - det blir ingen av de tidigare nämnda overallerna! Och tro det eller ej - det blir en begagnad overall! :P Vi var faktiskt in på Tradera igår kväll och kikade om det fanns något där, utan avsikt att köpa, och hittade en fin Disney-overall med Nalle Phu på! Hur perfekt blev inte det eftersom vi kört på Nalle Phu sedan pyret låg i magen! Vi får ju givetvis se skicket när den kommer, men den såg fräsch ut på bilden! Jag tror att det blev hela 67 kr inklusive frakt.... ;) Lagom eller hur!? De andra gick ju på 199-249 kr!

Nu ska jag fixa en napp till Vincent som gråter och äta lite frukost innan vi ska bege oss ut i kylan! Det är -18 grader ute.... Vi ska försöka ta oss ut till Öppna Förskolan idag... Får se om vi fryser fast på vägen... ;P

Overall-dilemma

Jisses vad problemen blivit annorlunda det senaste 1,5 åren! Idag tillexempel hade jag lite svårt med att välja vilken overall som ska införskaffas till Vincent!

Jag valde idag bara på overaller som fanns i Vincents storlek. De andra fina som inte fanns i rätt storlek skippade jag... Vincent har växt ur sin grå härliga fleece-overall. Den är perfekt att ha på sig i vagnen i sovsäcken. Är det riktigt kallt så lägger vi till en filt, annars räcker overallen bra som den är. Nu när overallen är för liten (jag trycker ner honom i den ändå just nu, men hur skönt kan det vara!?) är det väl dax att skaffa en ny som går att använda resten av våren! Vad jag därmed är ute efter är en fleeceoverall som fyller funktionen att vara lagom varm i sovsäcken... De alternativ jag hade var följande...

        

Den vita är en fodrad overall i fleece med bomullsfoder.
Den blå med stjärnor och den bruna med blommor är lika som den vita men den blå och den bruna känns lite tjockare
Den blå FIX-overallen med reflexpasspoaler påminner om en skaljacka, dvs i vindtät fleece, men är relativt ofodrad...

Den vita overallen har en diagonal knäppning, den blå och den bruna med dragkedja i benet upp till midjan och sedan diagonalen med knappar och FIX-overallen har lite halvdiagonal dragkedja. Ingen av dom är jättesmidig, skulle helst vilja ha en overall med två parallella dragkedjor (som den grå han har nu) och en sån overall hittade jag på KappAhl. Den på KappAhl var ljusgrå med en stjärna på bröstet, men fanns inte i 74 eller 80. Den fanns i brunt och i rosa också, men bara i rosa i större storlek... Jag själv har väl inga större problem med att köpa en rosa overall nu, jag menar han har den ju när han ligger i vagnen! Dessvärre har andra problem med att man klär en pojke i rosa... (samma sak gäller väl egentligen den blommiga overallen också...) Så jag antar att den overallen inte är så aktuell just nu... Jag kan ju iofs höra med personalen om dom får in några nya ljusgrå eller bruna....

Overallen på KappAhl känns precis lagom tjock, De vita, blå och bruna fleece-overallerna känns lite varma att ha i sovsäcken medan FIX-overallen istället känns lite tunn... Vad tycker ni? Jag har som synes ett litet dilemma, ge mig gärna råd så ska jag klura vidare!

En del är tillbaka

Jag gör en liten uppföljning på förra bloggen om mina mammaproblem.

Igår var vi på BVC för vägning, mätning och vaccination. Jag presenterade då också mina problemområden och fick lite svar på mina funderingar...

Efter dagen utan mjölk så sa både läkaren och BVC-sköterskan att så kan det bli. Men fortsätter man amma som vanligt så kommer produktionen igång igen. Eftersom man inte producerar mer mjölk än vad som behövs så kommer det ju i lite ofas om bebisen äter mer under en viss tid på dygnet. Så efter natten då han åt var 3e timme så var min mjölkproduktion i lite ofas, men det rättade till sig! :)

Natten till igår inledde vi med att ge Vincent en potion gröt innan jag satte mig och ammade som vanligt. Efter den omgången gröt så ammade han inte fullt lika mycket som han brukar, men somnade gott utan trassel och vaknade till vid 12 och ville ha nappen - sen sov han till 6.20! Han somnade om efter lite mat och sov till kvart över 8, då jag väckte honom för att vi behövde göra oss klar för att gå till bussen. Han var vaken från kvart över 8 till fram mot halv 12, då han blev för trött och gnällig. Han somnade i min famn i väntan på att få komma in på BVC, och när vi gick från HC så somnade han jättegott! Han sov tillomed under tiden då jag satt på Subway och lunchade med Katarina och Wilma!

Bara han är mätt och utvilad så är inte gnälligheten ett problem tydligen! Jag känner därmed igen min lilla bebis! Han har ju allitd varit en glad liten kis, så gnälligheten som varit några dagar nu har gjort mig lite konfunderad... Men nu med gröten så har han sovit bättre på nätterna och det har också gjort att han är på bättre humör på dagarna! BVC-sköterskan sa att det är helt ok att byta något mål mat (amning) på förmiddagen till gröt och om vi vill kan vi ge välling på kvällen och då så mycket som han vill ha. Jag vill ju fortfarande amma, så vi bestämde att jag kunde amma som vanligt och sedan fylla på med välling eller gröt tills han blir helt nöjd! :) Han är ju betydligt mer aktiv nu än han tidigare varit, så det är ju klart att han behöver mer mat!

I princip allt har ju en logisk förklaring! :)

Kan ju nämna lite om vägningen och mätningen också! :)
Vincent är nu 68 cm lång och väger 7720 gram!
Han har alltså växt 17 cm sedan han föddes och gått upp 4550 gram (4,5 kg!!!) sedan han föddes! Han är verkligen ingen liten spädis inte! ;) Det är härligt att se att han växer och gror precis som han ska, men jag trodde nog att jag skulle ha en liten bebis lite längre... Men det är underbart att umgås med honom varje dag! Jag har ju en glad och busig liten grabb här hemma, en liten kille som är nyfiken på livet och tar för sig så gott han kan! Jag hoppas att han kommer att vara så här resten av sitt liv, då kommer han leva ett underbart liv! En person som ler i nästan alla situationer och tycker om människor och trivs med att få upptäcka nya saker har mycket att leva för och många äventyr framför sig! Vincent är i särklass det bästa som hänt mig! :) Och då har det hänt mycket bra saker i mitt liv! :)

Idag ska vi luffsa in till stan och träffa Arthur och Maria. Just för stunden ligger Vincent ute på balkongen och sover, man blir lätt trött när man vaknar halv 8 på morgonen... Jag ska äta lite frukost och ta en snabbdusch! Sen hoppas jag att jag når till disken en sväng... Jag ska fixa middagen i kväll och just nu går det INTE att laga mat där inne! :( Fattar itne varför det ine funkar att diska på en gång... Det var vad vi bestämde och det resulterar alltid i att jag försöker diska undan så mycket som möjligt om Vincent sover ute en stund... Jag blir lite tjurig över hur illa det fungerar med disken just nu... Med tanke på att vi inte fått ordning än så är det inte så mycket plats på diskbänken heller, så det är verkligen PINFULLT där! Dessutom känns det inte så bra att Johan förberedde disken igår genom att spola upp vatten och lägga llt i blöt, men orkade tillsist inte diska och där är nu det äckliga vattet fortfarande med den smutsiga disken... Blä.... :( Får styra upp det iaf med tanke på att jag ska laga maten i eftermiddag...


Mammaproblem

Ni som inte är intresserad av mina mammaproblem kan skippa den här bloggen, den kommer bara hadla om dagens mammaproblem...

Natten till idag sov Vincent väldigt dåligt. (Han sov iofs inte så bra natten till igår heller...) Han vaknade och var jätteledsen vid halv 12-tiden, då valde jag att ge honom mat, då det var nästan 4 timmar sedan han åt sist. Sen vaknade han och var jätteledsen vid 2, då tog jag upp honom och skulle byta blöja. Då kissade han ner hela skötbordet... Smidigt pyret... Efter blöjbytet fick han lite mat igen. Sen var han upp och åt vid 6 igen...

Vid halv 10 vaknade vi och låg och myste i sängen en stund (han fick komma över till våran säng vid 6, för då orkade jag inte springa upp något mer eftersom det inte bara varit matningarna jag har varit upför utan även för att peta i nappen...) 12.40 somnade han i vagnen ute på balkongen, men sov bara 1 timme!

Just nu har jag 2 problem... Alla matningarna i natt har resulterat i att det känns som att jag inte har någon mjölk till honom! Ammade nyss och jag känns helt tom och han suger lite och blir sedan arg... Efter att ha försökt 10 minuter så gick jag och gjorde gröt istället - fick i honom nästan en hel vanlig potion! Det handlar om gröt gjord på nästan 1 dl vatten! Han brukar som mest äta på 4 matskedar vatten...

Nästa problem är att han/vi sov lite länge i förmiddags ochan sov så sent på dagen, nu är han trött igen men lägger jag ut honom nu så kommer han vakna om typ 1 timme och vid 6 är han trött igen... Måste försöka hålla honom vaken! Just för stunden sitter han och bajsar (för andra gången idag och andra gången på ett dygn - bajsade aldrig igår...) och är ganska nöjd, men ett blöjbyte och sedan är han missnöjd igen skulle jag tro....

Han har sovit dåligt och är fruktansvärt gnällig, visserligen kan det hänga ihop men han brukar inte vara så här... Undrar om han bara har en dålig period eller om det är växtvärk eller tandsprickning... Det är inte så lätt att veta när han inte kan tala om... I morgon har vi tid på BVC för vägning, mätning och vaccination. Vi har läkartid samtidigt så jag tar väl upp det här när vi ändå träffat både BVC-sköterskan och läkaren!

Kräkningarna går oss också på nerverna! Det är jättefrusterande att han kräks o kräks o kräks hela tiden! Sitter för stunden med en nerkräkt tröja, men tycker helt ärligt att det får vara så tills i kväll då jag åker till stallet... Byter jag tröja nu så kommer han garanterat att kräka ner nästa också... Det är svårt att känna att man kan klä upp sig lite när man har med Vincent att göra... Man blir också lite nervig när andra vill hålla honom. Dom sitter i sina fina kläder och vill hålla vår kräk-bebis... "Det gör inget!" säger alla när man säger att det finns en risk att han kräks, men skulle han kräkas så som han gör här hemma skulle nog alla bli besvärade... Inte lätt, inte lätt...

Tro nu inte att jag "vill lämna tillbaka" Vincent! Det vill jag absolut inte! Men jag vill lämna tillbaka kräkningarna! Och få hjälp med varför han sover dåligt och gnället! Om han håller på att bli sjuk får han gärna bli sjuk nu, och om han håller på att få tänder så får den lilla tanden gärna titta fram nu så man vet vad det är för knas! Lite lättare att förstå honom om det finns påtagliga orsaker!

Nu är det färdigbajsat och luktar APA! Så jag antar att det är dax för blöjbytet nu... Sen blir det nog vagnen på en gång... Segar jag med påklädning hinner nog klockan bli 16 innan han kommer ut i vagnen! Och då blir det perfekt att ta in honom 18 (om han inte vaknat innan!), ge honom mat och åka till stallet!

Ja, det blev lite mer problem när det kom till kritan... ;)

Trött bebis idag

Vincent har sina idéer... Idag var jag och Zandra ute och promenerade en stund, ett besök på Barnens Hus blev det och sedan en liten fika på Bilbolaget... Därefter en vända på Lillänge, där det var en rejäl olycka! En krock med två rejält tillknycklade bilar!

Måste bara nämna lite kring olyckan inna jag återgår till Vincent....

Det är lite märkligt att olyckan idag händer, eller egentligen inte... Det verkar som att Östersundsborna förlorar förmågan att parkera! Beror det på att linjerna försvinner eller blir man bara slarvig!? Hur som helst så platsen där olyckan idag hände är en sån plats där det inte är helt självklart vem som kör först. Vad jag skulle vilja flagga lite för är att bilarna var så tillknycklade att det knappast kan ha hänt i 30 km i timmen... Det är inte första gången jag reagerar på att folk inte verkar ha trafikvett, man blir inte klok på sina medtrafikanter! Vad som också är lite läskigt är att det inte spelar någon roll om det handlar om privatpersoner eller yrkeschaufförer! Det är nästan läskigt hur illa det kan vara...

Aja, nog om det... TIllbaka till Vincent! Under större delen av promenaden så var han vaken! Den lilla krabaten som brukar sova så himla gott när man är ute och går! Det resulterade i att han var väldans trött vid halv 6 och då tog jag och Johan oss en liten tur ner på stan och fikade lite - under den tiden sov Vincent gott! Han somnade vid 18-tiden och nu ligger han och sover i sin säng! Trött kille eller!?

Jag misstänker att det kommer kunna resultera i en grymt tidig morgon... Jag får ta det och låta honom sova gott på dagen, kanske lyckas jag få ordning på sovstunderna, första typ 11-12,30 och den andra 16-17,30 Skulle vara perfekt! Nu ska jag kika på Top Model! =D

Eller inte

Det verkade inte vara magsjuka. Efter förmiddagens kräk sov Vincent 2,5 timme ute i vagnen och var efter det på riktigt lysande humör! Skönt måste jag säga! Hoppas bara att det håller sig så här :) för då kan vi gå på öppna fsk i morgon och bvc på torsdag! Nu sitter jag och Johan och smaskar lite glass innan jag ska ner och hämta den sista tvätten, sen börjar det nog närma sig kvällning!

Sov gott allihop

Magsjuka?

Hm, på förmiddagen idag har jag mått halvilla och Vincent har gjort en jättestor kräk... Jag vet att 3 av 5 familjer i föräldagruppen blivit drabbade efter att vi var på föräldragruppen förra fredagen (30/1)... Vincent kräks ju en hel del i vanliga fall och jag har lätt att bli sympati-sjuk, så det är svårt att veta just nu om det är magsjuka vi drabbats av... Vincent ligger ute i vagnen och sover för stunden, vi får se vad som händer resten av dagen, när han klivit upp...

Har inte riktigt lust med magsjuka... Det är jobbigt utan barn! Jag har inte direkt lust med magsjuka på både mig och Vincent och eventuell Johan också! Det blr slitsamt det.... Vem blir det som lagar middag då? Och hur gör man om man måste kräkas när man sitter och ammar? Hoppas att vi klarar oss utan! =S

Vad var det med helgen väder!?

Fenomenet men Ketchup-effekten känner väl alla till vid det här laget, men helgens väder är ju löjligt! Det har varit en halvkass vinter hela tiden fram till den här helgen och då vips så fullkomligen VRÄKER det ner snö!

Igår kväll var jag upp till stallet, när jag kom hem parkerade jag bilen som vanligt och gick in. Det snöade rejält redan då. I dag skulle Johan åka och handla och vi insåg ganska snabbt att bilen var hyfsat översnöad... Jag och Paula tog med Vincent och Foppa och gick på en liten promenad. Jag gick in på Jula och köpte en skyffel som vi ska ha i bilen och på eftermiddagen gick jag ut föratt skotta fram bilen... Och jag ljuger inte om jag säger att det var 15 cm snö på biltaket! Helt galet! Det tog en rejäl stund innan jag skottat fram och av bilen!

Förhoppningsvis ger vädret med sig till imorgon. Inte för att jag blir drabbad av att skotta fram bilen i morgon bitti, men det är ju synd om Johan ska behöver gå ut 20 minuter tidigare bara för att skotta fram bilen...

Inte nog med översnöad bil... Snöröjningen går inte lika snabbt som snöandet gör... Det är inte det lättaste att gå ut och gå med vagnen när det är sånt här underlag. Vagnen sladdar runt i snön och är tung som ett as! Det är inte lätt att skjuta runt på en 15 kg tung vagn i snön som går halvvägs upp i hjulen! Jag är grymt glad för att jag inte har en vagn med små hjul dagar som dessa! Det hade varit helt omöjligt att gå ut och gå med den!

Jaja, efter dagens träningspass (promenad och skottning) så ska jag ta en dusch innan jag ska sova! Som slut på dagens blogg så bjuder jag på en vriden son! ;P


Ja men jippi...

Hm, saker löser av varandra... När man precis gjort klart Bergsgatan helt och hållet så dyker nästa sak upp. Jag har haft ont i vänster bröst några dagar nu och inte brytt mig så noga, igår fick jag ont i höger också. Nu misstänker jag att jag åkt på mjölkstockning... Brösten gör ont och är varma... Nu ska jag bara göra hembehandlingar i helgen så jag, om det fortfarande är problem, kan ringa HC på måndag...

Antagligen får jag skylla mig själv lite... Det är myckekallare ute nu och jag går med mina tunna bomullströjor under jackan och är säker på att jackan är tillräckligt varm... Tydligen räckte jackan inte till, så hädan efter så blir det fleece under när det är så här kallt! Ska se till att det här släpper och inte återkommer! Ont ont ont!

Nyklippt

Idag var Zandra barnvakt åt Vincent en stund så jag kunde få gå till frissan en sväng! Det var skönt att få håret fixat! Det är ju underbart att ha någon som fixar med håret, de tär så avslappnande! Jag och frissan kom överens om att ta bort det mest slitna och sedan klippa upp håret lite samt att klippa lite lugg. Lugg är ju inte min starkaste sida men fine, tror hopå det så ok då!

Just nu ligger Vincent i sin säng och ska sova, men skriker för full hals, så ni får ingen mer uppdatering idag, förutom en halvdan bild på mig i den nya frisyren!

 (har nya tröjan också för den delen!)

J*a elektronik! Älskade shopping!

Åh så irriterad jag kan bli! Internet fungerar, men inte vår router! Det innebär att vi bara kan använda en nätverkssladd och därmed också bara en dator i taget (om man ska surfa, blogga osv)... Igår kväll höll jag på att få psykbryt på hela grejen. ComHems support står bara för sustemet fram till modemet, routern är det D-link som står för och det är då dit man ska vända sig vid problem... Jaha och dom råkade då ha telefontider på den supporten och jag var inte längre nöjd...

Nu sitter jag och Johan och skickar sladden mellan varandra när vi vill koppla upp oss, störigt! Får se om vi lyckas få igång det här innan helgen, annars får det väl bli helgnöjet! Det går ju inte att röja i lägenheten när Vincent sover, då blir det mest dator och TV tills det är dax att sova...

Jag måste dock nämna att jag blev på mycket bättre humör idag när jag, efter att ha städat klart på Bergsgatan, åkte in till stan och shoppade loss lite! Jag spenderade nog en timme på HM idag och åkte hem med kläder för 950 kr! Underbart! Jaha, och vart får jag 950 kr från då, kan ni säkert undra... Jo, jag fick ju lite presentkort i julklapp och har varit lite snål/inte hittat vad jag vill ha.. Men idag gick det bra att shoppa!

Sen måste jag nog ta och kommentera Nathalies kommentar på gårdagens blogg... Jag vet att du inte läser utan bara tittar på bilderna, men det skulle bli korta och ganska innehålllösa bloggar om jag bara ska lägga ut bilder! ;P

Men Nathalie, här kommer den positiva delen av min dag!
 Min nya Hood-tröja
 Leggings (ullmix) och Strumpor (ullstrumpor, overknee)
 En fin kjol
 En svart skjorta
 Nya mjukisbyxor


Härlig shopping! =)


Snart klar

Sådär ja... Inkvarterad på Körfältet och fått igång halva internet. Johans dator är fixad, men inte min. Vi fick inte igång internet i dag, så Johan ringde Com Hem och bad om hjälp, dom hjälpte honom med nytt IPnummer. Nu tänkte jag koppla igång min dator, men råkar ut för samma problematik som han. Grejen är att jag klockan 22 inte riktigt orkade med att ringa supporten och fixa det i kväll utan fixar med det i morgon. Därmed lånar jag Johans dator en sväng för att göra en liten uppdatering av bloggen!

I lördags började vi flytta vid halv 10 på förmiddagen. Mamma tog hand om Vincent och vi möttes upp för att se till att Vincent fick mat. Vid 17 var vi klara och jag åkte hem till mamma för att ge Vincent mat innan jag, Johan, Kalle och hans fru och son skulle mötas uppoch käka pizza. Kalle hjälpte till med flytten. Sammanlagt var det jag, Johan, Kalle och pappa sov fixade med flytten. Ajje slöt upp en liten sväng på dagen och sedan en sväng på kvällen i går. Jag körde våran bil med backar med saker som är lite omtåligare medan karlarna åkte med pappas bil och släpvagnen. Flytten tog väl sin lilla tid, men det gick ändå bra tycker jag. Känns bara lite frustrerande när man vill vara på flera ställen samtidigt... Jag hade Vincent på ett ställe, jag ville fixa allt det där som inte blivit packat än, jag ville fixa de ömtåliga sakerna och jag ville hjälpa karlarna med möblerna - givetvis så krockar ju allt och man får fokusera på en sak i taget...

Lördagkvällen bestod av slapp vid tvn (efter att ha fixat sängarna) med en son som var allt annat än nöjd... Det slutade iaf med att han sov mellan mig och Johan större delen av natten... Kunde lägga över honom i hans egna säng efter halva natten.

Igår, söndag, var det uppstigning och sedan ut på Frösön igen. Dax för städ. Johan fick en heldag med Vincent medan jag och mamma passade på att städa i ett märkligt tempo och ganska ostrukturerat. Vad innebär märkligt tempo undrar ni säkert nu... Jo, jag upplevde att jag mest bara drev omkring och åt bullar och hade en trasa i handen... Jag upplevde inte heller att mamma städade i ett särskilt högt tempo. Trots detta så hann vi långt i städningen. På kvällskvisten körde vi förrådet. Det var allt som orkades med den dagen... Vincent var jätteduktig under dagen och på kvällen lyckades vi faktiskt lägga honom i hans egna säng. Efter att han somnat så blev det faktiskt lite uppackning, så pass mycket att vi hade ett funktionellt kök...

Och så idag... Idag var vi uppe allihop vid kvart i 9. Frukosten fick ta sin lilla tid. Vincent fick sin morgongröt innan jag och Johan satte oss och käkade. Därefter försökte vi hinna med att plocka lite innan Vincent gnällde ihop och medan han sov ute i vagnen så packade jag och Johan upp på olika håll. Johan tömde kartonger i vardagsrummet medan jag fixade i Vincents rum. Sen hann jag i princip göra klart köket och sen fixade jag mina kläder. Även om det fortfarande är kartonger lite överallt så börjar det bli så pass tomt att det går att ta sig runt i lägenheten. Nu i kväll har vi varit ute på Frösön och städat. Det var lite jobbigt att inte veta hur Vincent tänkt att göra - gråta eller vara på bra humör - det är lite svårt att städa med en gråtande bebis på armen. Men vi höll honom uppe ganska länge i eftermiddag, så när vi åkte ut var han trött och sov nästan hela tiden! Perfekt det där med att kunna lägga barnen i vagnen och ställa ut dom när dom sover... Städningen gick bra, vi höll på i ungefär 3 timmar och nu är det golven kvar. Golven får vänta till vi tagit ner taklamporna i alla rummen, men sen är vi faktiskt klara! På fredag lämnar vi bort lägenheten!

Vincent har haft en tuff helg... Han har varit ledsen mest hela sin vakna tid... Det började egentligen i lördags eftermiddag då vi precis flyttat färdigt, då hade han plötsligt börjat storgråta hos mamma. Sen har det bara fortsatt... Tempen har legat mellan 37,8 och 38,0. Han har varit rödblommig om kinderna mest hela tiden, gnällig och klängig som attans! Det är svårt att veta om det är så att han inte mått helt bra, han bajsade i lördags och i dag på eftermiddagen vilket inte är helt vanligt för honom och han har kräkts jättemycket igen, eller om det är stressen och rörigheten kring flytten... Nu börjar det iaf lugna ner sig, så nu börjar hans rutiner på att falla på plats igen! Får se om vi får tillbaka vår glada son snart igen!

Ja, nu har ni fått en ganska uttömmande uppdatering... Hoppas att ni är nöjda! Bilderna kommer en annan dag, håll utkik på min och Vincents bilddagböcker (Vincents är nog lite roligare den här gången) i morgon eller på onsdag så får ni se någon liten bild iaf!

Nä, nu kanske det kan vara välförtjänt av en god natts sömn! Sov gott världen!

RSS 2.0