Hemma från semestertrippen

Förra fredagen åkte vi ner till svärföräldrarna i Älvängen. Jag och Vincent var där till på torsdag morgon då jag, Johan och Vincent åkte till Ullred för att göra en liten shoppingstund på GeKå's. När vi åkte därifrån åkte vi till Falkenberg där jag och Vincent gjorde en mellanlandning i några dagar. I går, söndag, åkte vi hem från södern efter en härlig semestervecka!

Vi hade en superhärlig start på vår semester. Förra fredag, mitt på dagen, ringer specialistmödravården till mig. Det är nämligen så att jag är gravid igen och vi fick en remiss, skriven på vår önskan, till specialistmödravården för fosterdiagnostik. Vi ville se om det skulle vara så att detta lillasyskon bär på samma sjukdom som Vincent gjorde. Jag fick iallafall veta att dom inte kunde se något sådant och därmed blåste vi av diagnostiken.

Jag är gravid i v.17 (går in i v.17 idag) och anledningen att det dröjt med dessa glada nyheter är för att vi väntat på fosterdiagnostiken. Nu när den inte blir av så kan jag släppa graviditeten offentlig vilket känns superbra! Vi ska få en till liten underbar gounge och vår underbara Vincent ska bli storebror till en liten syster eller bror. Vi är glada allihop kan jag lova!

När jag väntade Vincent bloggade jag om utvecklingen och det tänker jag nog göra den här gången också! Det är härligt att sätta ord på vad som händer, reflektera över vad som faktiskt händer i magen. På onsdag, 20 juli, ska vi till barnmorskan och få möjlighet att lyssna på hjärtljuden för första gången. Känns rent av underbart! Känner inte av bebisen just något än, men jag ser fram emot att det börjar röra sig på riktigt. Och snart är det dax för ultraljud också, det är underbart att få både höra och se bebisen!

Hur som helst, informationen för den här veckan lyder;

Jag;
Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. (Japp, så är det... Brukar inte ha så stora problem med det i vanliga fall men nu känns det som att jag ska flyta bort lite då och då...)
Många kvinnor blir även täppta i näsan.
Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret.
Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget (Dock inte för mig... Känns som att jag är kissnödig mest hela tiden)

Bebis;
Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g.
Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut.
Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi.
På huvudet växer mer och mer hår.
Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar.
Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn.
Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem.
Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning.
Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan.
Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.

Och självklart ska jag bjuda på en magbild! =) Bilden är tagen idag.


Med Vincent såg jag ut så här i samma period


Det var väl min uppdatering för den här gången. Framöver ska jag bjuda på lite bilder från semestern, men bilderna är inte överförda ännu... På återläsande! =)

Kommentarer
Postat av: Paula

Stort grattis! :)

2011-07-18 @ 22:26:24
Postat av: Carin Umeå

Ett stort Grattis från oss i Umeå :)

2011-07-19 @ 15:25:56
Postat av: Erika

Grattis igen! Så kul.

2011-07-21 @ 21:51:36
URL: http://eriica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0