Första advent

Och så plötsligt så var det första advent. Igår gick större delen av dagen till att adventsfixa hemma. Vincent vaknade tidigt och eftersom Johan varit på personalfest så skulle han få sova och därför gick jag upp med skrutten. Vi började med att fixa med lite gröt till skrutten innan jag började riva ner gardinerna. Johan låg på soffan, så innan vi börjde med gröten så fick han gå in och lägga sig i sängen ist. Han kunde dock inte somna, så det dröjde inte länge innan han var uppe igen. Innan 12 hade jag haft alla gardinen under stykjärnet och hunnit putsa alla fönster! :) Och eftersom våra fönster inte blivit omhändertagna på hela sommaren kändes det som att jag verkligen behövde ta både insida och utsida... Mellan får faktiskt vänta till våren!

Efter lunch sen åkte gardinerna upp, ljusstakarna ställdes på plats, stjärnorna hängdes upp, dammsugaren motionerades och vips så var det lite adventsfint i vår bostad! :)

Vid 5 var det middag hos mamma och pappa. Minsta systern och hennes sambo ställde iordning lite födelsedagsfirande. Nathalie har precis fyllt 20 och Klas fyller 20 till veckan! Det blev grillat och till efterrätt blev det tårta. Nathalie debuterade med en fin gräddtårta med gelehallon och smarties. Smaskigt var det! :9

Idag så vaknade skrutten lika tidigt... Någon som kan lära honom att det ÄR skönt med sovmorgon!? Vi når som inte riktigt fram med det budskapet själva... Johan gick upp med honom och jag fick sova en stund till. Vid halv 10 (tror jag) insåg jag att klockan gått fort på förmiddagen och jag gick upp. 11.20 la vi ut skrutten i vagnen och nu 12 sover han fortfarande gott där ute! (och Johan sover gott i soffan) Jag har tittat på ridsport och nu är det idaol-reprisen som står på.

Apropå ridsport så är jag väldigt glad över att dom sänder från Stockholm International Horse Show. Dom visar inte bara sammandrag från dagens största klass, utan igår visade dom lite av showen också! Jätteskoj! Jag ser alldeles för lite på ridsport just nu! Jag ser alldeles för lite hästar över huvudtaget! 12 december ska jag dock starta KM i dressyr igen! Nu är det två år sedan jag startade en tävling sist, då var det också KM i dressyr och jag och Charlie blev klubbmästare för lektionsekipage! I år ska jag hålla tummarna att Salvador blir frisk (han skadade sig i veckan) så han och jag kan göra ett försök att se fina ut på banan. Annars får vi se vem jag ska kompanjera (är det ens ett ord!?) med! Tror inte att det blir Molly iaf... Kanske att hon och jag kan ge oss in på en ridskoledressyr framöver, men KM känns lite övermäktigt för henne och mig!

Nu ska jag nog försöka mig på att göra lite trolldeg igen... Dags för ett nytt försök med hand och fotavtryck i gips... Förra försöket gick ju åt skogen. För lite trolldeg och feldoserad gipsblandning... Idag ska det bli rätt! Sen ska julkorten göras klara, ska försöka få iväg dom på måndag, eller onsdag. Sen ska jag nog försöka börja med att slå in julklapparna någon dag, dom bara ligger och väntar på papper, tejp och snören!

Idag är det julskyltning också. Så efter att vi gjort gipsavtrycken så beger vi oss troligen ner till stan för att kika lite! Jag ska införskaffa nya lampor till min stora ljusstake. Den lyser inte över huvudtaget... Hoppas att det bara är att byta alla ljusen! :S

Nej, nu är det dax att göra något åt sig... Har btw ont i halsen igen och överväger att slurpa på muccoangin idag!
Over and out

Kommentarer
Postat av: nathalie

somnade virre gott igårkväll eller? :P efter allt bus tänkte jag.

halsont, promenad i fara imorgon?

2009-11-29 @ 18:40:24
Postat av: Cathrin

Jodå, sprätten somnade gott efter en stund. Han låg mest och var ledsen på promenaden hem, men det tog inte jättelänge innan han sov här hemma sen! Promenaden ska inte behöva vara hotad, är det inte värre än så här i morgon så är det lugnt.

2009-11-29 @ 19:01:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0