Dagarna går

Ja, här går dagarna i sakta mak. Eller egentligen inte så sakta, man hinner ju aldrig med allt man skulle vilja! Vincent har varit lite loj och gnällig efter vaccinationen i onsdags, men ingen feber och bara en alvedondos. Det borde ha gått över till i morgon kan jag tycka.

Pingu tappades bort i onsdags eftermiddag. Kändes lite dumt på onsdagkvällen när han fick lägga sig med bara Ambjörn. Det gick visserligen bra, men han brukar ju ha med sig både Ambjörn och Pingu och hålla om Pingu mer än Ambjörn... Idag hittade vi dock Pingu i kvarglömda grejor-lådan på Coop! Vilken lycka! När kassörskan höll upp honom så sträckte Vincent upp armarna och när han fick sin Pingu fick han en stor kram! :) Nu ska mamma bli duktigare på att hålla rätt på sonens grejor!

Vincent och mat är fortfarande ingen lätt ekvation... Vi har börjat byta ut mycket av sondmaten, men ibland så finns det inget annat alternativ när han vägrar i sten att äta maten som serveras. Gröten på morgonen fungerar hälften av gångerna, Välling går nästan inte alls och han äter en liten bägare med youghurt... Det står man sig inte på så länge! Pratade med dietisten igår och hon sa att vi skulle glesa ut maten lite för att han skulle börja få känna hunger. Så idag testar jag den principen.

8.30 Frukost (Gröt gick bra idag!)
11.30 Lunch
14.30 Mellanmål, antagligen Joggolino-youhurt
17.00 - 17.30 Middag
Innan läggning - Kvällsmål

Hoppas att det kommer att fungera! Risken är att han helt enkelt inte vill äta på kvällen, middagen blir ju vid 17-17.30 någongång, och han har börjat lägga sig vid 19, så det kan bli svårt att passa in kvällsmaten... Vi får se hur det går. Blir han trött tidigt så får vi helt enkelt sonda sista målet. En annan fördel med detta matschema är att det följer förskolornas mattider, då blir det ingen tuff förändring när det är dax för inskolning!

Mora Träsk är fortfarande dagens stora favorit, men bara den DVDn som han fick av Arthur. Den nya vi köpte var en slags komplettering till deras sångbok, så det var inga applåder eller så. Han stod mest bara och tittade på dom... Något som retar mig lite med Mora Träsk är att dom inte verkar kunna höger och vänster! Dom säger "Höger arm fram" och så håller dom fran vänster arm... Vad är pedagogiken i det!? Sen visar dom långfingret i en låt och menar på "Kaxiga fingrar"... Känns väl inte heller riktigt snyggt... Så jag tror nog att Vincent får ha förklarande sällskap i framtiden... Hur son helst så gillar han att hänga med i flera av låtarna och det är det viktigaste! Musik med rörelser är ett bra sätt att lära sig språk och motorik!

Nu ska här busas, sen blir det lunch för Vincent och frukost för mig! Han börjar vara ganska mycket i vågrätt läge nu, så tröttheten är nog nära!

Kommentarer
Postat av: Eva Fbrg

Varma kramar till Er från Falkenberg

2009-11-13 @ 12:24:50
Postat av: sarah

vad roligt att höra att det går framåt och att ni slipper mer behandling. jag åker hem på söndag och blir i ö-sund i 3 veckor. då kanske jag får träffa dig och lilla skrutten:) kramar

2009-11-13 @ 15:41:29
Postat av: Cathrin

Eva - Vi kommer åka till dina trakter framöver, så vi kommer gärna och hälsar på om det passar då! :)



Sarah - Självklar tkan vi träffas något! :) Let me know when it works for you! :)

2009-11-13 @ 18:20:22
Postat av: Eva Fbrg

Ni är ALLTID välkomna

2009-11-14 @ 12:37:36
Postat av: Maria

Jasså, det där med Mora har jag faktiskt inte tänkt på! Även fast jag sett den nåååågra gånger. ;) Ska tänka på det nästa gång!



Hoppas det går bra med maten!

Kram

2009-11-17 @ 13:17:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0