Svåra kvällar - igen

Det är så klurigt det här med att lägga Vincent. Han är jättetrött, gnuggar i ögonen, gnäller och somnar mot bröstet när man sitter med honom, men så fort man lägger ner honom på rygg och när kroppskontakten försvinner så är det kört! Ungen skriker till man tar upp honom! Två kvällar nu så har han fått somna i vår säng och att vi ligger bredvid honom. I går fick han ligga kvar, i kväll ska vi försöka lägga över honom i hans egna säng när vi ska sova. Vi har vikt hans täcke dubbelt under honom, så det ska vara lätt att lyfta honom utan att han märker det jättemycket.

Det gör lite ont i hjärtat att se honom bli så ledsen när han ska sova. Tänk om man ändå förstod varför han blir så tvärledsen! Har han ont? Är han otrygg? Är han bara sällskapssjuk? Är det enbart tjurighet? Hur mycket ska man "gå med på"? När sätter man pressen att han ska ge sig? När tvingar man honom att somna själv i sin säng igen? Det är jätteklurigt! Inga lätta svar här inte!

Antar att det, som alla andra gånger det strulat så här på kvällarna, ger med sig såsmåningom. Han har varit sjuk, är fortfarande inte helt ok. Han har fått nya mediciner som vi faktiskt inte har en aning om hur han reagerar på, det kan ju bara ett obehag i kroppen som gör att han är så orolig. Han har ju dessutom sovit med någon av oss hela veckan i Umeå, det är ju inte bara att ställa om bara för att man kommit hem... Han är nästan alltid strulig när man kommer hem därifrån, så det kanske finns en förklaring i det!

Vi får helt enkelt se vad som händer, vi börjar med att i kväll försöka lägga över honom när han verkligen sover!

Kommentarer
Postat av: Magda

Ett förslag är att när han somnat in riktigt så kan han ju ligga kvar i eran säng tills ni ska lägga er (om ni inte lagt er med honom för kvällen) och sedan lyfta över han till sin säng?

Eller så låter ni han bara ligga hos er ändå.

Izolde sover ju i våra sängar nu för tiden. Fast det går upp å ner det med. Oftast ska hon sova i sin säng och det kom automatiskt bara sådär en vacker dag. Då gick hon bara dit och skulle sova där helt plötsligt.

Det är klurigt det där, men gör det som känns bäst. Vill han sova med er nu kanske ni kan låta han göra det ett tag...hoppas ni får till det iaf :)

2009-08-18 @ 16:10:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0