Tillbaka på sjukhuset

Sådär ja... Då var man tillbaka i Umeå och på sjukhuset igen. 3 veckor har gått sedan sist och nu var det inte alls högt tryck på avdelningen! När vi kom var vi tilldelade ett rum, nr 6, men vi bad om ett större. Det är svårt att få plats med min säng, själsängen och vagnen i det rummet, för det är ett skötbord i det rummet också. Sköterskorna förstod vad vi menade och skrev in oss på sal 12 ist. Det är ett stort rum med massor av utrymme. Grejen var att det inte var städat där, så vi fick välja mellan sal 20 eller sal 22... 22an var inte bäddad, så det blev sal 20 tillslut. Det är ett halvstort rum där vi gott och väl får plats. Dock är det inget skötbord inne på rummet, men det finns i badrummet direkt utanför dörren!

Rummet har fina panelgardiner i vitt, svart och lila. Det finns en golvlampa med en arm med läslampa och en fin fönsterlapa på fot. Båda lamporna har lika skärmar. Det finns en stor fotölj, en bäddfotölj och en lite halvläcker stol. Förutom det så får min säng, Vincent spjälsäng och vagn plats utan att det ens blir trångt. Härligt.

I fredags blev ju vi hintade av en av Östersunds läkare om att vi den här veckan skulle inleda en tuffare behandling. Se bloggen från i förrgår. Och idag när vi då anlände till Umeå så frågade vi ju givetvis om det på ronden. Läkarna var väl inte helt tillfreds med att hon i Östersund kastat ur sig det på telefon. Dom ansåg att sånt här ska tas vid ett möte så det finns möjlighet att få hela informationen och att kunna få ställa frågor om man har funderingar. Men det var inte lika dramatiskt som vi till en början föreställde oss.

Den tuffare behandlingen innebär att Vincent nu ska börja på en ny medicinering, istället för de 2 medicinerna han haft hittills (Etoposid och Karboplatin) så ska han nu få 3 mediciner (Cyclophosphamide, Doxorubicin och Vincristine). Dessutom ska Vincent nu få mediciner i 5 dagar istället för de tidigare 3. Anledningen är så enkel att cancercellerna inte ska bli resistenta mot den medicin han hittills gått på.

Eftersom han nu får nya mediciner får vi ju givetvis se hur han svarar på medicinerna och framförallt se vad han får för biverkningar på medicinen. Det han hittills haft har han ju inte varit påverkad av, nu får vi se hur kroppen reagerar på den här medicineringen. Vet hur några andra barn reagerat, framförallt ett barn som reagerade på Vincristine, så vi är ju lite förberedda på hur det kan bli.

Nu sitter jag i bäddfotöljen och tar det lugnt en stund. Vincent ligger i vagnen med droppställningen droppande framför sig. Han har fått ett förberedelsedropp som ska "vätska upp" honom så han lättare kan göra sig av med slaggprodukterna från tumörvittringen. 4 timmar ska det här droppet gå innan första vändan medicin ska sättas igång. Johan gick och vilade lite på hotellet en stund. Själv passar jag på att gå och lägga mig med Vincent i kväll, så får jag också sova ikapp lite... Grejen är bara att vi nu ska byta blöja med jämna mellanrum. Det ska bytas var annan till  var tredje timme...

Det blev lite annorlunda än vi sett framför oss. Vi var förberedda på att bara ta prover idag, biopsi i morgon, cyt ons, tors, fre och sköljdropp lördag. Istället blev det cyt mån-fre, biopsi i morgon, sköljdropp lördag. Vi hade planerat för att åka upp på Mariedal och shoppa lite idag efter proverna var tagna. Istället är vi kvar på sjukan med Vincent kopplad till ett dropp.

Idag får han Cyclophosphamide och Vincristine, i morgon och onsdag är det bara Cyclophosphamide (och biopsin på tisdag då!). På torsdag får han Cyclophosphamide och Doxorubicin och på fredag får han alla 3 mediciner.

Fan vad trött jag är, ögonen går nästan i kors! Sov typ 2 timmar i natt. Blev för sent i går kväll och för tidigt i morse och där i mellan sov jag förbaskat dåligt! Hoppas jag piggnar till snart!

Nu när ni fått er uppdatering så nöjer jag mig där. Vi synes nästa gång jag lägger ut ett inlägg! :)

Kommentarer
Postat av: Paula

men åh vilken idiot till läkare i östersund. blä!

2009-08-10 @ 14:08:56
URL: http://ingridpaula.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0