Andra inlägget idag...

Jag är riktigt pepp på bloggar vissa dagar :P Idag fixade jag med bilder i min mobil och hittade en bild på Vincent från det att han var nyfödd! =) Jag tog det när jag fick honom i famnen första gången...

 Tänk vilken lång väg vi gått från det till det här -->

Underbara lilla barn! Mammas prins!

Bollen är i rullning...

Nu är bollen i rullning... Lägenheten är nu ute på nätet, på tisdag i tidningarna och på torsdag är det visning... Det känns jättemärkligt! Jag känner mig stressad och inte orolig, men något åt det hållet... Det är mycket som ska klaffa och det är otroligt mycket jag inte känneratt jag har kontroll över... Jag litar dock på mäklaren, hon känns toppen!

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/314986

Vincent har precis somnat, så jag ska försöka göra klart så att allt inte är kvar när Johan kommer hem och vi ska försöka ge oss iväg på en gång... Vi ska upp till stugan en sväng! Johan var upp med barnvagnen i går kväll och sa att det var lite kusligt att vara där uppe själv, det var tomt i grannhuset också... Perfekt Halloween-känsla kanske =P

Lättande forskning

Vincent har fått en dille på att titta på TV på förmiddagarna! Just nu sitter han i babysittern och tittar på Smallville och skrattar och pratar... Kanske ska man köpa en jätteenkel barnfilm?

Idag ligger det snö på marken, ska bli skoj att ta med Vincent ut och fota honom med den första snön! :) Hoppas bara att han kan vara vaken och le lite på bilderna...

Blev lite förvånad när jag vaknade i morse, Johan låg inte i sängen... Jag tittade på klockan och insåg att klockan var 9 och Vincent hade inte heller vaknat! Jag blev väckt av att telefonen ringde och när Vincent vaknade i slutet av samtalet var det dax för blöjbyte och mat. När jag stod och bytte på Vincent upptäckte jag att bilen fortfarande var hemma! Johan måste alltså ha gått till jobbet idag... Kändes väl lite märkligt när det var så kallt och snöigt... Igår tjurade den dock lite när vi skulle starta den när Johan hämtade mig på busstorget... Hoppas att den inte tjurade i morse... Vi måste skaffa en fungerande sladd till motorvärmaren! Bilförsäljaren sa att det var samma sladd till både toyotan vi sålde till dom som till volvon, men det är det inte...  Måste fixa en sladd så vi kan ha lite värme på bilen, så kanske den blir lite gladare!

Nä, man kanske ska försöka äta frukost när Vincent endå är upptagen med TVn... Sen blir det ett besök på Jula!

Efterkontrollen

Nu är iaf efterkrontrollen gjort och jag lovar att det inte ska presenteras några detaljer :P

Vi började att prata om graviditeten sen förlossningen och till sist lite om mammaskapet. Sen gjorde hon den undersökning som ska göras med en check så livmodern dragit ihop sig som den ska och blodtryck och sånt... Hur som helst så var allt så bra så. Som avslutning på besöket pratade vi lite om preventivmedel för framtiden, jag frågade om jag fick klartecken att börja rida igen (och fick faktiskt ett JA!) och sen innan jag gick fick jag en uppgift - sjukgymnasterna hade sagt till barnmorskorna att påminna alla nyblivna mammor att knipträna. Så jag fick knip-order! :P

Hur som helst så fick jag klart att jag får börja rida! Hur skönt känns inte det! Äntligen får jag kräla upp på en häst igen! Får se när första passet blir... Snart hoppas jag! :) Men BM sa att jag inte får sitta, utan måste rida lätt i början. Det är inte  att jag ska satsa på dressyr KM direkt... (även om jag gärna skulle vilja fixa det) utan jag ska komma igång lite försiktigt, hade jag tänkt. Fick också en liten förvarning om att jag kan känna av fogarna, men gör jag det så ska jag vila någon vecka till innan jag fortsätter. Inget jag gör ska göra ont! :)

Nu har Johan tagit med sig Vincent på en liten tripp med bilen, så nu ska jag passa på att vika undan lite tvätt, sätta igång tvättmaskin med ljus 60-tvätt (Vincent kom på att ta igen lite bajsande och lyckades skita ner 2 outfits på mindre än 1 timme!) och sedan har dom nog kommit hem igen... Ska slappa lite vid tvn iaf!

Tack Paula för hjälpen idag!

2 månader

Wow! Tiden går så fort, idag är Vincent 2 månader! Den lilla skrutten som mest var skinn o ben har växt på både längden och bredden och nu en ganska stor kille! Underbart. Han mår iofs inte helt bra just nu, kräks otroligt mycket och gråter också jättemycket... Men vi ska in till BVC på måndag för en extravägning, för att se att kräkningarna inte gör att han tappar i vikt... Vi får se vad dom säger om kräkningarna då. Jag och en BVC-sköterska pratade lite igår på telefonen, men man kan ju inte säga så mycket utan att se bebisen!

Idag ska jag också på efterkontroll. Har tid hos barnmorskan 14.00. Hoppas att hon säger att allt är precis som det ska och att jag nu kan börja leva precis som innan! Isf ska jag försöka ta min första ridtur ganska snart! :) Jag håller ju på att längta ihjäl mig! Man hör vännerna som det går så jäkla bra för och jag kan inte låta bli att bli avundsjuk! Sen har dom lagt ut en proposition för en klubbdressyr... Och lagt ut datum för klubbmästerskapen... Jag vill ju också tävla! Men det antar jag får vänta till våren...

Nu ska jag se om lille sonen somnade om eller om han bara slutade skrika... Kanske blir en liten rapport om hur efterkontrollen gick senare idag...

Här var det grinigt

Jisses, Vincent har nog haft en av de sämsta kvällarna på länge! Han har gråtit o gråtit, och rapat och kräkts. Han har aldrig kräkts så mycket som han gjort i kväll! (Han har gjort två klädbyten och Johan ett...Tack och lov för tvättmaskin och torktumlare) Nästan på gränsen att man började fundera på vart man kan vända sig och få hjälp att hejda kräkningarna... Stackarn... Nu ligger han iaf i sin säng, har sovit någon timme... Tror inte att jag kommer att få sova förrän det blivit ett blöjbyte och matning... Igår kväll åt han vid 20 över 8 på kvällen och jag fick lov att väcka honom lite efter 5 i morse för att jag hade väldigt mjölkstinna bröst! Detta kommer troligen inte att upprepa sig... Jag hoppas bara att han kan få så pass mycket ro i kroppen att han sover en större del av natten - både för hans skull och för min och Johans!

Snart dax att försöka sova... Först ett besök i badrummet för att borsta tänder och fixa frizzen... Gäsparna är täta och ögonen gör ont... Det är säkra tecken på att det är dax att dejta kudden!

Handfatshistorian

Igår kväll utlovades handfatshistorian... För er med lite småbarnshumor så kan detta vara lite humoristiskt, för er andra kan det bara verka äckligt... Så på egen risk kan ni fortsätta läsa!

Igår var vi då på IKEA och Birsta City. Vi börjad epå IKEA och sedan en sväng på Barnens Hus. Därefter gick jag, mamma och Vincent till Birsta City och Johan gick till OnOff och Media Markt. Vincent började gnälla lite så vi styrde kosan mot toaletter på Birsta City och hittade på ett "familjerum" där det fanns bekväma fotöljer och 3 skötplatser med rinnande vatten! Perfekt! Jag satte mig och gav Vincent Minifom (motverkar kolik) och skulle sedan amma. Jag hinner dock inte få en handduk under innan han kräks. Givetvis hamnar det på mina byxor! Torkar av lite snabbt och ammar sedan.

När han ätit klart så tar jag upp honom, han rapar och sen sätter jag honom på mina ben och lutar honom i minahänder så han sitter och tittar på mig. Den positionen brukar resultera i att Vincent bajsar. Han hade inte bajsat under fredagen (mäjligen en gång tidigt på morgonen), så det kändes lite angeläget att han skulle få igång maskineriet. När han sitter dä så kommer en liten "bajs-prutt" som brukar följas av en större i normala fall. Mamma tyckte det lät som om han bajsat rejält, men jag förväntade mig lite mer... Det kom iaf ingen flerpå en liten stund så jag tog upp honom och mamma hjälpte mig att plocka fram grejor för blöjbytet. Jag lägger Vincent på skötbordet och tar tag i byxorna för att dra av dom.

Iochmed att byxorna passerar rumpan så sprutar också bajset ut på ena sidan och det hamnar i hela byxan, på halva skötbordsunderlägget och på bodyn... Jippi... Den lilla prutten resulterade i ett ÄKTA bajskalas! Jag försökte ta av bodyn så smidigt det gick, trots att det var en sån man drar över huvudet. Tyvärr var det lite för mycket på bodyn, så det hamnade efter ryggen på honom. Nu kom handduscharna på handfaten lagom till användning... När kläderna var väck så var det bara att sätta ner honom i ett handfat och bada av honom! När vi precis fått honom ren så passar han på att kräkas också! (det spolades iaf smidigt bort med duschen!) Jag och mamma stod bara och skrattade åt katastrofen. Jag har ingen aning om hur de ammande mammorna uppfattade mig och min mor... Vi båda garvade högt och upplevdes nog hyfsat förvirrade!

Upp på skötbordet igen, på med ny blöja och nya kläder och sedan ner i vagnen med en skitnöjd (bokstavligen) unge! Han måste upplevt detta kalas som en underbar befrielse för efter detta så fick han sitta i vagnen och han pratade och skrattade och tittade på allt möjligt runt omkring honom! För säkerhets skull, för att inte stå utan kläder om det hände igen, köpte mamma en ny body och 2 strumpbyxor till honom. Sen trillade det med 3 tvättlappar också...

Detta var en dag som innehöll en upplevelse jag aldrig varit med om tidigare på en Birsta-resa, och jag kommer nog sent glömma den här! Har också lärt mig att ha med mig mer än ett klädbyte och att inte lämna handdukarna i bilen utan att dom ska ligga i skötväskan när man ska fixa käk!

Ja, här har ni den storyn! =P

Bröstoperation

I natt gjorde jag tydligen en bröstförstoring! Dom var ganska normalstora i går kväll när jag gick o la mig, men i morse var dom jättestoora! Intressant eftersom jag inte minns något om operationen...

Äh, skämt å sido... Jag ammade och pumpade ut innan vi åkte från mamma i går kväll, sen har jag inte varit upp något i natt, och i morse när jag vaknade hade jag sovit 10 timmar och då hade det samlats ganska bra med mjölk... Så det var bara att kliva upp och börja pumpa!

Nu har vi hämtat sonen som var lite upprörd under morgonen och förmiddagen. Han har ju ätit 3 mål ur flaska, så det var nog lite knipigt i magen, och sen har han ju inte varit borta så hemskt mycket så kanske lite mamma- och pappalängtan "plågade" den lille mannen... Hur som helst så var han nog ganska trött också efter en lång förmiddag, så när vi kom hem gav vi honom mat (han var nöjd att amma, för han skrattade och tog ett riktigt tag och åt tils han somnade) sen gick vi en sväng in till stan så han fick sova i vagnen. Just i skrivande stund sover han fortfarande i vagnen ute, men snart måste han börja på att vakna, för det spänner lite i ena bröstet vilket indikerar på att det är tid för lite mat...

Aja, lite slapp i soffan innan mat-tanken ska kliva fram igen! ;)

1000 tack för hjälpen mamma! Det var underbart att få en hel natts sömn och dessutom en riktig sovmorgon!

Utan barn för en kväll

Jaha, så sitter jag och Johan här hemma nu, utan Vincent... Vi har barnvakt. Mamma tog på sig att ha Vincent i natt, och vi får väl tillbaka honom i morgon under morgonen/förmiddagen om allt går bra. När maten är slut så kommer han iaf hem! :) Känns lite konstigt att kunna sitta och koppla av, inte sitta och vänta på att någon av oss måste gå och stoppa i nappen eller vyssja lite för gråt...

När vi åkte från mamma så sov Vincent gott, för hoppningsvis gör han det till fram mot 3-4 tiden i morgon bitti. Gör han det och äter vr tredje timme efter det så räcker maten till en matning vid 6-7 tiden och 9-10 tiden... Vi får väl se hur det går, vaknar han och bara skriker och inte år att trösta så har vi lovat att vi kommer upp och hämtar honom för allas skull! Men vi håller väl tummarna om att det flyter på bra så jag och Johan kan få en liten sovmorgon! :)

Strax dax för sängen. Det har varit en lång dag på IKEA och Birsta city. En dag innehållande allt från shopping till badande i handfat! Handfatshistorian kan  få i morgon! Sov Gott allihopa!

Fotografering

Idag var mäklaren här och fotade. Efter typ 2 dagars fejande så var det riktigt fint här! Vänta bara till ni får se bilderna på Hemnet! Ni kommer inte att tro era ögon! ;) Hur som helst så har det varit slitsamt att både fixa hemma och underhålla Vincent... Igår blev det sent och han var lite halvstrulig. Nu, vid 21.40 lyckades vi få honom att börja slappna av, men han vaknar ju till igen och gråter... Troligen är det magen som bråkar med honom, han har inte bajsat idag vad jag kan minnas... Hoppas att magen ger med sig så han kan somna snart, jobbigt om man ska passa på honom halva natten... Vi som ska ut på en liten roadtrip i morgon...

Troligen så kommer han somna efter nästa amning, det brukar vara så när han är så här trött och ändå gråter... Men vi vill inte ge honom mat bara för att han gråter, utan han (och vi) får härda ut till iaf 2 timmar mellan att jag sätter mig med honom...

Nu ska jag iaf börja göra klart för att amma, om 10 minuter är det 2 timmar sedan förra gången jag satt med honom...

Komplettering

Fick nyss en "aha-upplevelse" angående Vincents längd och vikt...

Han vägde 3170 gram när han föddes, 3000 gram när vi åkte hem från BB. Det betyder att han gått upp 2280 gram sedan födseln eller 2450 gram sedan vi åkte hem!

Han var 51 cm lång när han föddes och nu är han 60,5 cm. Det är en skillnad på 9,5 cm! Han har växt nästan en decimeter sedan han föddes! Han är ju inte ens 2 månader! (Blir det på onsdag...) Jisses så fort det går!

Här är de uppdaterade längd- och viktkurvorna
    


Bakslag

I går kväll hade Vincent albsolut ingen lust att sova i sin säng. Vi la ner honom och han skrek, nappen låg fint i munnen men han vägrade suga på den... Efter ett tags skrikande så fick han komma upp en stund och vips så somnade han i famnen när jag stog och vaggade honom men iomed att jag la ner honom började han skrika igen. Eftersom vi skulle upp tidigt och inte riktigt hade ork att övertala honom så la vi över hans bädd i våran säng och jag hinner knappt lägga mig bredvid honom så sover han... Fan att man skulle få ett bakslag på sovplatsen, nu är det bara att avvakta kvällen och se om han behagar att sova i egen säng i natt. Uppenbarligen var det närhet han var ute efter igår...

Vi var på läkarbesök idag. Grabben är utan anmärkning även den här gången, så skönt så! Han låg och pratade med både BVC-sköterskan och med läkaren... Social bebis! Vi gjorde även rutinundersökningen av längd och vikt. Nu är Vincent stor! Han är 60,5 cm lång och väger inte fullt 5,5 kg!!! Växer helt galet just nu! Fortsätter han så här så har han ju växt ur 56 kläderna om någon vecka!

Nu blir det lite mys i soffan, jag behöver få upp värmen igen! Nu åker snart vinterjackan fram... Jag hade min svarta jacka och västen över och frös som attans! Sen är jeans inte de varmaste byxorna på planeten! Så nu åker täck-kjolen fram! Fortsätter det med 3-4 graders värme så kommer jag frysa ihjäl om jag inte börjar få på mig kläder! Jag tackar iaf min lyckliga stjärna för mina stickade tumvantar med fleecefoder som jag plockat fram och tagit med mig idag!

Dagens andra inlägg

Jag vet att jag redan gjort ett inlägg idag, men jag hittade något roligt på nätet nyss! Detta är främst för hästmänniskor, men alla andra som läser kan ju se det i relation till mig... =P

Murphys hästlagar.

1. Om du kollar släpet ordentligt, så kommer bilen att få nåt fel.

2. Det finns inget sånt som en steril stallkatt.

3. Ingen märker nånsin hur du rider, förrän du faller av.

4. Den häst som gör minst nytta och är minst användbar i ditt stall äter mest, behöver nya skor var fjärde vecka och veterinär åtminstone en gång i månaden.

5. En hästs olydighet står i direkt proportion till antalet personer som ser på.

6. Sadlar du hatar blir aldrig förstörda, täcken du hatar kan inte förstöras, hästar du hatar blir aldrig sålda och lever längre än du själv.

7. Klippmaskinsbett blir slut enbart då när hästen är halvklippt. Klippmaskinsmotorer ger upp enbart då när du enbart har hästens huvud kvar att klippa.

8. Om du funderar om du glömde att stänga av vattenkranen i stallet så gjorde du det. Om du undrar om du band fast grinden till hagen, så gjorde du det inte. Men åker du och kollar, ja då gjorde du det.

9. En häst är inte tillräckligt, två är för många.

10. Om du rör dig 50 meter från stallet i dina finkläder så blir du smutsig.

11. Om en häst säljs för 5 000 €, då är det egentliga värdet inte mer än 3 000 €.

12. En okomplicerad häst kan förstöras med tillräckligt mycket skolning.

13. Man kan inte driva ett stall utan balband.

14. Hovkratsar emigrerar.

15. Vindstyrkan står i direkt proportion till hur bra din mössa är.

16. Det finns inget sånt som "den rätta fodergivan".

17. Om du ramlar av, så kommer du att falla precis på din senaste skada.

Måste jag påminna om att jag inom några veckor ska påbörja ridningen igen!? ;)


Lååångpromenad

Idag klädde jag och Vincent på oss (eller jag klädde oss båda egentligen, men men...) och sen tog vi vagnen och vandrade in till stan. Efter ett litet nyinköp på klädfronten till den lille (han har nog mer kläder än mig nu!) så gick vi vidare till ÖoB för ett införskaffande av klorin och våtservetter. Det blev en riktigt lång promenad, och jag orkade inte gå hem sen utan utnyttjade gratissystemet med buss...

John, vilken bra idé! Grejen är bara att det snart är större risk att jag tar lite sprit för att sova gott... =P Men jag ska ha ditt förslag som ett ess i ärmen... Har du några bra förslag för att få honom att sluta kräkas också? Jag är inte så säker på att spriten biter på det problemet! ;)

Barnfri natt??

Mamma gav ett erbjudande som känns riktigt lockande... Vi ska åka till IKEA på lördag (jag, Johan, mamma och Vincent) och mamma erbjöd att hon kunde ha Vincent natten till söndag.... Allt som krävs av mig är ju att det finns mat till skrutten, så fixar mamma det hela. Shit, en hel natts sömn! Det känns riktigt lockande! Blir bara lite fundersam, kommer jag behöva kliva upp ändå för att pumpa ur eller klarar det sig till på söndag förmiddag??

Ska se om lilla gubben väljer att inte vara så galet upprörd... I 3 dagar nu har Vincent gråtit mest hela dagarna, inget tycks fungera för att lugna honom! På föriddagarna har han en liten stund som är bra då han är riktigt glad... Men sen går det utför och han blir totalt otröstlig! Han får mat, är nöjden liten stund, rapar och kräks, är nöjd en liten stund, skiter och sedan gråter han hejdlöst! Inte ens med mat i magen, torr blöja och en massa närhet tröstar den lille! Det är nästan så man börjar fundera på om han har ont någonstans! Får se om det fortsätter så här hela veckan, då känns det inte så bra att lämna bort honom (även om det är då man verkligen skulle behöva det!). Vi ska på läkarbesök på torsdag morgon, jag får ta upp problemet då så får vi se vad läkaren säger...

Hur som helst känns det lockande att få vara barnledig en kväll, natt och morgon... Får se om det går igenom! Mamma ska ju vara frisk först...

Huvudvärk - igen

Hm, jag blir galen! Ytterligare en morgon med huvudvärk! Det gör det inte så lätt att vara lugn och harmonisk med en gnällig Vincent... Undrar verkligen vad det beror på! Jag blir lite, inte orolig, men fundersam... Jag har ju aldrig ont i huvudet i normala fall, och nu har jag det jätteofta!

Nu har Vincent vaknat till och är ytterst gnällig och har hittat på dom där höga tonerna son skär i öronen! =S

Promenad eller fönsterputsning?

Vincent har haft en morgon då han gråtit mer eller mindre i 4 timmar... Johan beslutade sig för att ta en promenad med honom runt frösöberget och frågade om jag ville följa med. Hm, ska jag gå med på promenaden runt berget eller ska jag utnyttja tiden till att putsa fönstrena...?? Promenaden var ju helt klart mer lockande! Vem fan (ursäkta mina svordomar)orkar stå och putsa fönster!? Det är ju inte ens lite roligt!

Nu sitter jag vid datorn i pausen av fönsterputsandet... Har tagit två fönster, köket och ett i vardagsrummet. Köket hade en ful och totalt opraktisk plastbård längst ner, den har jag rivit av och nu ser det ritkigt trevligt ut att sitta vid bordet! Snart ska jag ge mig i kast med de två stora fönstrena i vardagsrummet, men det är lite jobbigt med alla möbler man måste rädda från smutsigt dropp när man putsar utsidan (fönstrena öppnas inåt i rummet...)

Att jag putsar fönstren är inte för att jag är pedantisk (det är ganska praktiskt när solen skiner och man slipper att det skiner i tvn, skiten dämpar ljuset... ;P ) utan för att mäklaren kommer och fotograferar på torsdag och sen är det visning om bara 2 veckor! Jag har ju lite mer jag vill hinna med! Jag ska börja ta hand om Ted 3-4 dagar i veckan, och då blir INTE fönstrena så lockande att fixa... Så det är ett taktiskt drag! Dessutom så räknar jag med att det snart börja snöa och blir kallt och då vill jag inte stå i drag! (Mjölkstockning är det ända jag är livrädd för i mitt föräldraskap!)

Nä, fylla på med vätska (får se om det blir cola eller vatten... inte fönsterputs iaf!) sen återgå till mina kära fönster!

Hästhelg

I helgen har jag häst, eller inte i morgon men i går och idag. Igår hade jag Cornelia. Jag såg till att det var mockat och fixade käk sen borstade jag lite på henne och såg till att hon var hel o ren... =)

Idag har jag också haft Cornelia, men även Ted. Cornelia fick förutom gårdagens rutin även gå på en liten promenad... Pigg var hon kan jag lova! Det var ingen lugn och skön promenad, men det var ganska skoj iaf! =)

Ted fick vara ute en stund extra, förutom ordinarie hag-tid. Han passade på att njuta av att rulla sig ltie gott, så han var en äkta lortis! En rejäl borstning senare så var han nöjd och glad. Han var lite gosig också, när jag borstade kom mulen under min arm och han puffade lite... =) Mysproppen! =)

När jag var klar med honom också så åkte jag hem och gav min lilla son mat... Sen har jag och Johan turats om att vyssja sonen... Nu har vi iaf lagt Vincent för natten i sin säng, nu ska han bara gilla läget och somna... Gråter lite, men med ett trött gnäll och inte det gälla! Sen blir det en soft TV-kväll för mig och Johan! =) Chips, godis och cola står och väntar på att Vincent ska blunda och somna... =)

Vincent badar!

Blev lite laddad för det där med att lägga ut filmer nu när jag lärt mig hur man gör! Jag vet ju att det finns dom som gärna vill se Vincent men inte har möjlighet just nu, så därmed känns det roligt att nu kunna dela med oss av vår lilla underbara skruttunge!

Här har ni vårat vatten(o)djur! =)
 

Vincent! <3

Här har ni Vincent! Jag och Vincent låg och pratade en kväll och här har ni Vincent in action!



Tack Nathalie för hjälpen. Det är inte så lätt att veta när man inte har så stor koll på bloggens funktioner! =P

Aldrig en lugn stund?

Idag började rutschen redan i morse... Vi gick upp vid halv 9 (skulle gå upp 8, men jag orkade helt inte...) åt frukost, gjorde klar städningen och la Vincent för att sova ute på balkongen i vagnen. När han väl sov tänkte jag styra upp lite vikning av Vincents tvätt, men hann bara med två plagg innan det ringde på dörren. Det var mäklaren som kom för vårt första samtal. Vi kikade runt i lägenheten och satte oss sedan med pappersarbetet och gjorde en tidsplan. Det kändes jättebra och det ska bli spännande att samarbeta med den här kvinnan! Hon känns både supertrevlig och proffesionell.

När hon sedan gick var det bara att ta upp Vincent, som vaknade, ge honom mat och sedan dra oss iväg bort mot Hälsocentralen... 13.00 skulle vi vara på föräldraträff på BVC. Det var skoj att träffa alla igen, och se bebisarna! Nu saknades visserligen en familj, men det var ju iaf en liten skara på 4 bebisar! :) Alla bebisarna var så fina! Trodde att våran lilla klump skulle vara störst, men Wilma (som föddes samma dag som Vincent) var nästan lika stor!

När vi kom därifrån var det hem, ge Vincent mat och sedan fixa mat själv för att Johan skulle iväg på handbollsmöte... Vid 18-tiden i kväll satte jag mig dock i soffan, gav Vincent mat och sen kom Zandra och Nettan och sällskapade med oss till ungefär halv 9... Vincent ligger just nu och sover här bredvid mig i soffan, så jag passar på att plita ner lite här i bloggen. Det blir på något sätt att summera dagen och lägga den till handlingarna.

Måste bara nämna lite om lägenhetsförsäljningen. Mäklaren verkade nöjd med våran lägenhet och det kändes som att hon hade bra förväntningar på försäljningen. Nästa vecka ska det fotograferas inför annonsen på hemnet och i tidningen, men innan det kan ske måste vi fixa lite småjox här hemma... Dels ska vi plocka undan lite mer saker, sen ska det putsas fönster och fnissas till lite... På sätt och vis känns det lite tight, jag har ju som sagt lite mer än bara lägenheten att fokusera på, men jag får se till att söva Vincent så han sover ute på balkongen. När han sover ute sover han lite längre än närhan ligger inne, så då kan jag förhoppningsvis hinna med lite på dagarna. sen får Johan hjälpa till på kvällen!

I morgon ska vi åka upp till Cornelia en sväng. Jag är hästvakt fredag och lördag, så i morgon ska jag upp och mocka, fixa mat och pyssla om damen lite. Kvällen får tillägnas ett bad med Vincent. Det är ju inga 5-minutersbad längre... Han är ju ett litet vattendjur som gillar att bada, så han får ligga i badet en stund och plaska! :) Ska bli skoj med babysim efter nyår! :)


Over and out for today!


1 år

Jösses! Det har gått ett helt år sedan jag och Johan blev tillsammans! Tänk vad det här året har innehållit... Lägenhetsköp, positit grav.test, ultraljudet, bilköp, förlossning och vår underbara son... Många stora saker i livet hände under ett och samma år... Trots att det innehålit så mycket så har det gått galet snabbt!

I kväll ska jag och Johan försöka fira vår årsdag genom att gå ut och äta lite. Vincent ska få vara hos sin mormor och morfar. Det ska bli spännade att se hur det fungerar, jag tror och hoppas att det ska gå bra. Skönt om man kan börja ha lite barnvakt så man kan hitta på något någon gång ibland! Vi börjar med mina päron, så får vi bygga på barnvaktsnätet framöver sen! Ska iaf bli skönt att få gå ut och äta, sätta sig vid ett bord och bli serverad mat och sen få äta i lugn och ro utan att ett litet barn kräver en fot på babysittern under hela måltiden...

Det här året varit underbart och har innehållit massor av saker. Hoppas att kommande år får vara lika fantastiskt, men int ebehöver innehålla fullt så mycket som de gångna...

All kärlek till min sambo och till min son!

Ap-trött!

Fan det är tungt nu! jag kan bara inte beskriva hur trött jag är! I morse kunde jag inte ens förmå mig att öppna ögonen och kolla vad Vincent ville när han grät! Johan fick lov att kliva upp och kolla... Det är inga större problem att gå upp och fixa honom på natten, möjligen att ögonen går i kors när jag ammar, men jag vaknar och upplever inga större problem med det, men efter 4-tiden så är jag hur trött som helst!

Idag är iofs vädret lite uttröttande också... Grått o trist... Men men, jag och Maria ska försöka ta med oss sönerna ut på en liten promenad på eftermiddagen, då kanske man piggnar till!

Så lite förståelse

Den lilla filuren som varit inneboene hos mig har ingen direkt förståelse för att det blev sent för sin fd bostadsvärd i går kväll, utan halv 8 bestämde sig den lille mannen att nu var det faktiskt morgon!

Johan gick igår till en kompis för att ta någon öl och kika på fotboll, det hade resulterat i en utekväll på krogen... =P Han kom hem vid kvart över två halv tre någon gång och var inte ärskilt nykter. Jag hade inte kunnat somna innan och det tog en stund efter att han kommit hem innan jag lyckades somna till... Vincent vaknade vid halv 5 och ville ha mat och sedan sov vi till nu halv 8... Därmed är jag riktigt trött och Johan kommer att vara bakis mest hela dagen.. Får se hur det kommer att gå med städningen idag....

Ska ligga och titta färdigt på Inte utan min dotter och snart ge Vincent mat....

Gräsänka

Ikväll är jag gräsänka. Har egentligen ingen aning om vad jag ska göra, skulle vilja städa lite, vika tvätt, tvätta kläder osv... Men jag tror inte att orken kommer att infinna sig under kvällen. Det lutar mest åt att jag och Vincent lägger oss i soffan tillsammans och tittar på film!

Städa kan jag och Johan hjälpas åt med i morgon. Då kan vi göra pauser för att mysa med Vincent och matpauser. För även om det måste städas så känns det jäkligt att bara lägga Vincent i spjälsängen och säga "kommer när du ska käka annars ses vi när vi är klara!" Det finns inte riktigt på kartan!

Aja, soffläge och film var det! Eller sonens bilddagbok kanske kan styras upp först! =) vincentzl.bilddagboken.se Adressen ni inte får slarva bort! ;P

Erkännande...

Jag ska börja min erkännande blogg med att redogöra för gårdagkvällen... Ja, Vincent sov hur bra som helst på kvällen. Jag antar att mina sovmornar får vänta till helgerna då Johan kan kliva upp med Vincent...

Hur som helst - Över till det erkännanade då... Som de flesta läsande vet så köpte jag och Johan en lägenhet på Frösön i December förra året. Nu har vi fattat det kanske ganska oväntade beslutet att sälja lägenheten och flytta till en hyresrätt i några år.

Jag förstår att beslutet kan verka märkligt, eftersom vi inte ens bott ett helt år! Vi flyttade ju in i slutet av Januari och vi hade ju precis tapetserat om nästan hela lägenheten då... Men beslutet ligger inte i att vi inte trivs eller något sånt, utan i att vår ekonomi inte kommer överens med oss... Vi har helt enkelt för lite pengar för att klara en bostadsrätt just nu, så vi bestämde oss för att sälja innan vi börjar låna pengar av folk och drar på oss onödiga skulder... Sen vill vi inte heller råka ut för att lägenheten går ner för mycket i värde. Bostadspriserna har gått ner i till exempel Åre och storstäderna. Hittills märks ingen större skillnad här i Östersund, men väntar vi 1 eller 2 år så kanske värdet på lägenheten har gått ner så pass mycket att vi inte får tillbaka det vi gav för den.

Vi har dessutom börjat prata om att köpa hus om några år, så att skaffa en hyresrätt kan underlätta at kunna spara undan lite pengar för ett framtida husköp. (Detta är en förhoppning, inget löfte!) Kanske vi kan börja spara undan lite pengar till Vincent också! Vi öppnade ett konto till honom i torsdags, så nu ska vi ju bara kunna sätta in pengar där också!

Hur som helst så söker vi nu en hyreslägenhet, vi får se hur det går framöver! Mäklaren kommer hit och kikar på lägenheten på torsdag. Så nu vet vi också vad jag ska göra i helgen och i veckan... Japp - STÄDA!!! Ska mäklaren fotografera så måste det ju se snyggt ut också! (Man tittar ju på folks möbler och sånt när man kikar på bilderna på hemnet - eller jag gör det iaf!) Vincent somnade precis, så jag kanske ska passa på att börja nu... Sandra och Martin kommer troligen förbi senare och då kan man ju se till att det är liiite städat/ihop plockat iaf!

Bye for now!

Lyckat försök?

Jaha, nu sitter vi här jag och Johan. Jag la precis Vincent i sin säng och hittills är han faktiskt tyst... Kan det vara så att den "tidiga" morgonen lönade sig? Ska bli spännande att följa kvällens utveckling, se om han fortsätter vara lugn eller om det tar hus i helvete om en stund... Håll tummarna om att han har en lugn kväll - både för hans skull (det är ju jobbigt för honom att vara så upprörd som han varit två kvällar!) och för hans föräldrars skull!

Det blir väl en uppdatering om det i morgon!

Vill ha!

Vincent har varit grinig sent på kvällen i två kvällar nu, det har varit de två kvällarna efter att jag fått sova till fram mot 10... Beslutade igår att jag ska testa att gå upp med Vincent tidigare igen för att se om kvällarna blir bättre. Nog för att jag uppskattar sovmornar, men inte så mycket så att jag har ett gråtande barn till fram mot 1 på natten! Då har jag hellre honom sovandes vid 11 och så går jag upp vid 8-tiden...

Sitter precis och tittar på Montel show. Karl är så skränig så jag vet inte vart jag ska ta vägen, men programmet heter Why didn't I come up with that? och innehåller människor som gjort lite udda uppfinningar... Jag hittade en produkt som jag skulle kunna tänka mig att ha!

http://www.simplynecessary.com/simply_necessary_Products.htm

Sen var det en kvinna som hade med sig en vante, vill inte ha den men den var lite smart faktiskt!

http://www.gottagomitts.com/product.html

Så totalt onödig, men behovet måste ju finnas om man ens kommer på det! =P Amerikaner... *skakar på huvudet*

Sonen är just nu lite halvmissnöjd... Han ligger och försöker prata med sin Ior som han fick av farbror Andreas, men Ior svarar inte så Vincent låter nu som ett får "bäää, bäää, bäää" Antar att mamma får trösta! =)

Vincents kurvor

Jag har gjort i ordning så jag ska dokumentera Vincents längd- och viktkurvor. Jag antar att ni som är lite engagerade i Vincent har svårt att skapa en bild av hans utveckling när ni bara får siffrorna... Så här är resultaten hittills!


    

Gråt och tandagnisslan

Det har funderat så bra med 3-4 timmar mellan matningarna för Vincent under natten och dagen, men så i kväll så blir det tvärnit! Efter 1½ timme ville han ha mat igen, ett tag funderade nappen sen blev det gråt och tandagnisslan igen. Jag är inte så sugen på att kliva tillbaka i tid igen, så nu försöker vi få honom att sova en stund innan det blir dax för mat på riktigt... Vi får vara nöjda om det går 2½ timme den här gången, isåfall blir det mat om ungefär 10-15 minuter... Han ligger för stunden tyst i sovrummet nu, förhoppningsvis somnade han och sover en stund nu! *håller tummarna*

Huvudvärk

För tredje eller fjärde morgonen i rad vaknar jag med huvudvärk, att Vincent då ligger och skriket för att upplysa mig om att mat-o-sov-klockan står på mat gör inte saken så mycket lättare. Jag som aldrig i normala fall har huvudvärk blir fundersam på varför den nu är så ihärdig på mornarna...

En teori är vätskebrist. Kroppen behöver mer vatten när man ammar. Men å andra sidan dricker jag ju oftast en halvliter vatten varje natt...

En annan teori är att jag har för upphackad sömn, att jag behöver ihållande sömn. Är så fallet så får jag nog leva ed min morgonhuvudvärk ett tag till... Nog för att Vincent har haft 3-4 timmar mellan matningarna de senaste 2 nätterna, men det är fortfarande avbruten sömn... Om två månader kanske jag kan få näst intill en hel natts sömn i ett svep! *håller tummarna*

Vet inte om jag håller på att falla in i en liten down-period. Det känns tyngre att motivera dagarna just nu. Det är mysigt med Vincent, men helst skulle jag bara vilja dra kudden över huvudet och täppa till öronen när han skriker. Jag hoppas att stallet ska hjälpa till att lyfta upp mig igen snart. Jag ska upp till Ted idag, så fort jag bara ätit frukost och klätt på mig. (Jag har inte sovit till nyss, men Vincent går i första rum och det är svårt att sätta sig med frukosten när han är jätteledsen). Sen ska jag ha Cornelia nästa helg, fredag och lördag. Det kan nog göra mig gott! Pratade dessutom med min barnmorska när vi var på väg ut från BVC. Hon gav mig tillåtelse att börja träna magen nu, så jag snart kan börja rida! Kändes också hur skönt som helst att höra! Så nu blir det 5 situps och rumplyft några gånger om dagen till att börja med, så är jag kanske uppe på hästryggen i början av November! =)

Dessutom börjar vi med föräldraträffar igen nästa vecka. Kanske det går att starta upp att vi mammor träffas och promenerar eller går o fikar någon gång ibland. Det skulle också kännas lite mer motiverande. Jag tror att jag behöver börja få ett rikare socialt liv. Jag har svårt att bara vara med Vincent. Det börjar bli ganska trist att sticka in till stan ensamma varje dag...

Nä, nu sover Vincent så jag ska passa på att fixa frukosten! Efter nästa amning ska vi upp till Ted! Ska kika när bussen går upp, så får vi anpassa amningen efter den! På återläsande...

Irriterad...

Fan vad irriterad jag kan bli på folk som lägger i system på att vara sen... Att det dessutom ska drabba tredje person gör INTE saken bättre... Ikväll blev nu min tv-kväll förstörd (känns ju föga skoj att knäppa igång ett tv-program efter 40 minuter) då jag istället för att ligga i soffan med Vincent har suttit i bilen i typ 1 timme och väntat. Sorry Östersunds miljötänk, skyll min tomgångskörning på Färdtjänsten!!!! *GRR*

Tussig

Vincent låter rossligare i näsan idag, trist... Jag däremot känner mig lite bättre igen. Kan kanske ha att göra med att sömnen i natt har varit lite mer ihållande... Jag ammade Vincent vid 3 i natt och började då fundera på när han åt innan det... Kunde inte komma på exakt när det var, men jag tror att jag la honom id 10-tiden i går kväll och har inga minnen av att jag gett honom käk något mellan då och 3! Sen åt han vid 6 igen. Får se om det håller i sig även när han frisknar till, eller om den här sömnen är sjukdom... Han har iaf varit glad och skrattat och pratat nu på förmiddagen, så helt matt är han inte!

Idag ska han och jag ta oss in till stan en sväng. Vi måste på apoteket och införskaffa en ny flaska Minifom. Eftersom han ska ha 10 droppar innan varje måltid så går det lite på ett dygn... Bara han börjar klara sig lite fler timmar så går det ju lite mindre av det, men tills dess så måste det gå det som går - han mår ju mycket bättre när han får det!

Just för stunden sover prinsen (under filt faktistk!) i soffan. Ska passa på att göra mig klar och göra iodning vagnen, så går vi efter nästa matning. Han har klarat sig på 3timmarsintervaller sedan 3 i morse, så jag ska hålla på maten till 12-tiden. Har inte heller bestämt mig om jag ska gå eller åka buss... Det är fint väder men det är lite kallt... Man fryser ju om benen! Vincent har det ju bra i vagnen, men jag måste ju även tänka på mig själv... Vi får se hur det känns när vi är på väg. Jag kan ju bedömma om jag klarar mig till stan när jag går upp med blöjpåsen till soprummet. Ska jag gå så är det bara att vända ner igen och tycker jag at det är kallt så ligger busshållplatsen alldeles kring hörnet. ;) Nu ska jag till badrummet och snygga till mig! =)

Förkylda

Både jag och Vincent ligger här hemma i soffan och är snoriga... Allmäntillståndet är helt ok, men det är lite slitsamt att inte vara helt ok... Skrutten ligger just för stunden och sover, funderar på om jag ska passa på att ta en liten dusch innan han vaknar och vill ha käk igen!

Senare i eftermiddag är det dax för BVC-besök igen. Nu är det 2 veckor sedan sist, så nu ska det bli skoj att se hur mycket han växt och gått upp i vikt! =) Återkommer väl med den uppdateringen!

Sen kan jag meddela att ni som är lite nyfiken på Vincents nyaste kunskap ska hålla koll på bilddagboken (vincentzl.bilddagboken.se) under kvällen... Det finns ju bildbevis på i princip allt i den här mannens liv! ;)

Måste lägga upp en bild också...

Det räckte faktiskt inte med ett inlägg idag... Familjens underbara charmtroll måste få sin del i rampljuset också!


Stan, flaskmat och stallet

Nepp, det blev ingen fika med någon kompis, det var ingen (som befinner sig i Östersund) som nappade på idén och hörde av sig, så det fick vara... Jag och Johan tog med oss Vincent och gick in till stan en sväng. Johan behövde en tröja och Vincent behövde en ny napphållare, då det är smidigt att ha snöre på nappen när han sitter i babysittern.

Vi testade att flaskmata Vincent idag. Det tog en liten stund innan han förstod sig på den nya metoden, men sen smaskade han i sig maten i godan ro! Bra att han kan äta ur flaska om det skulle behövas om jag behöver få sova, så Johan kan ge mat. Johan började med flaskan idag, men jag tror Vincent blev förvirrad av att pappa gav mat... ;)

Jag och Vincent har varit i stallet också. Jag skulle pyssla om Ted en sväng idag! Lortgrisen hade myst i haen idag och jag fick ta tvål o vatten på benen för att se till att undvika mugg... Men snäll som han är så gick det hur bra som helst! =) Det var skönt att åka upp och borsta och klia på en häst igen... Vincent sov snällt i vagnen helatiden medan jag var där (nästan 2 timmar) Just nu är han nyäten, nybajsad och lite grinig... Jag antar att jag ska gå och byta blöjan, sen parkerar jag nog i soffan med sonen tills Johan kommer hem från bion!

På återläsande! =)

Fika?

Någon som är sugen att träffas på stan en stund för en fika i morgon på dagen?? Har en stund på dagen att slå ihjäl, skulle vara skoj att träffa någon över en fika... Call me if you find it interesting...


Min lilla älskling

Mycket händer kring Vincent nu. I måndags kväll höll vi på att bli galna på honom, han skrek hysteriskt i flera timmar och vi försökte med allt för att han skulle lugna ner sig - utan resultat... Till slut lyckades han somna vid 11-tiden på kvällen... Jag hade en svag misstanke om kolikkänningar, eftersom han skikit så i 5 av 6 kvällar... Så jag började ge honom Minifom på kvällen och i går kväll var det inte ett skrik från honom förutom när han talade om att han var hungrig! Fortsätter med Minifom nu, så får vi se om det lugna håller i sig!

Sen har vi börjat med AD-droppar. Både Minifom och AD-droppar får han med sked och han är så duktig att gapa och svälja! Lätt att ge honom den medicin han behöver när han är så här praktisk! Men jag antaatt det inte håller i sig när dom börjar uppleva att medicin inte smakar så gott...

Vincent har också, som jag skrev sist, börjat växa ur stl 50. Vi har nu börjat slussa över på 56 och framför allt dom få plagg vi har som är stl 50/56. Mycket av 56 plaggen är fortfarande stora, men det var ju 50 när vi var på BB också! Ger man det 2-3 veckor så sitter nog dom också alldeles perfekt! Vi har bytt storlek på blöjor också. Igår köpte jag nya blöjor för att dom höll på att ta slut. Istället för att köpa minsta storleken, 2-3 kg tror jag det är, så köpte jag nästa storlek, 3-6 kg. Han väger ju någonstans mellan 4 och 5 kg, så det kändes ju inte helt fel... Nu är dom nya blöjorna lika stora på honom som babyblöjorna var från början! Det tar väl ett litet tag innan han fyller ut dom helt och hållet. Men vi har inte, hittills, haft något problem med läckage - som vi hade med babyblöjorna flera gånger om dagen...

Nu håller skrutten på att somna, så jag ska passa på att äta lite frukost! Jag har börjat få lite magkatarr, troligen av att jag inte sover så bra som jag kanske skulle behöva... Så jag måste tänka på att jag inte slarvar med att äta, och då också äter regelbundet (vilket innebär att jag inte kan vänta 3-4 timmar med frukost efter att ha klivit upp...)

Självlart ska ni få lite bilder på prinsen! Dessa är från morgonen idag. Han låg i soffan och var på helt lysande humör! Dock inte helt lätt att fota när han hela tiden tittade från sida till sida.... men men, han är söt trots lite suddiga bilder! ;)


              

RSS 2.0