Vattkoppor

Igår och idag är jag hemma och "vabbar". Vincent har åkt på vattkoppor. Det är hittills ganska lindrigt, få prickar, knappt någon feber och inget kliande. Å andra sidan så är det ju bara början än, de första prickarna upptäckte jag i onsdags kväll och de första blåsorna uppenbarade sig igår.

Hade han fått vattkopporna för ett år sedan skulle vi bli inlagd på sjukan för att han var för låg i blodvärdena och infektionen skulle bli så kraftig att han skulle behöva antikroppar. Det känns ganska fantastiskt att inte behöva göra något särkilt nu, han får bli sjuk - som alla andra friska barn!

Skruttens matlust har fått sig en liten törn, han vill inte just äta något (vem vill det när man är sjuk egentligen...) och idag på morgonen drack han juice och hostade till och kräktes upp den. Vet inte om det var någon tillfällighet eller om det blir ett faktum nu. Får undersöka det under dagen. Han drack lite mjölk lite senare och det gick helbra. Vi får väl pröva lite glass, det brukar ju vara en hit när man är sjuk! :) Tror att Vincent skulle vägra att kräkas om han får glass, det är för gott för att göra sig av med..... ;)

Han vandrar runt lite här hemma, verkar lite rastlös. Nu tog han på sig mössan och tog jackan som låg i soffan efter gårdagens sovvila i vagnen, sen vandrar han ut i hallen och tar på sig mina gympaskor och vinkar och säger "hej hej, mamma", ja hej då skrutten.... ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0