Barn och cancer...

Pratade med familjen vi känner, som också har en cancersjuk son, som precis kommit hem från Umeå och Barn 3. Det har hänt lite sedan vi åkte. Det är till stor del samma personer som är inneliggande nu, men med helt andra förutsättningar.

Tänker en hel del på Nina som har legat inne sedan i november och fortfarande inte får åka hem. Det är en grymt tapper tjej må jag säga! Keep up the good work girl!

Sen tänker jag en hel del på Gustav och hans familj som "bara" varit dagvårdspatienter ett tag, men som nu fått det gryma beskedet att det inte går att göra mer... Att ha gått igenom en lång operation och ändå får det beskedet, det går inte att begripa! Fina Gustav som ritade glada smileysar på Vincents rumsskylt när vi låg inne samtidigt!

Pyttelilla Hannah som legat inne sedan vi åkte därifrån sista gången, i oktober. Hennes tumör på halsen som var godartad när hon föddes, togs bort men kom tillbaka tokaggressiv. Nu har tumören legat och tryckt så det resulterat i att hon fått epilepsianfall till på köpet.

Vart är rättvisan i det hela!? Varför ska barn och unga drabbas av dessa sjukdomar som ställer till med så mycket elände! När man hör om de andras fasansfulla öde så blir jag ännu gladare att Vincent klarat sig så bra! Men när det är personer och familjer som man faktiskt träffat så blir det extra påtagligt... Det är omöjligt att inte känna för dessa familjer! All denna osäkerhet i vad som kommer med framtiden, det är inget man ens skulle önska sin värsta fiende. Unga människor SKA inte bli sjuka och dö. Det finns ingen rättvisa i det. Någon berättade för mig om en gammal tant som sa att hon önskade att dom gamla skulle bli sjuka på sånt sätt istället för barn, dom hade ju levt ett helt liv medan barnen har hela sitt framför sig. Det är en underbar tanke, men som på sätt o vis inte är rättvis den heller... Inget är nog rättvist när det kommer till kritan...

Allt jag önskar för dessa barn och deras familjer är att det blir så bra som det bara går, att det händer mirakel att alla frisknar till. Den där fjärde familjen som dom pratar om i Barncancerfondens reklam, vi känner till ilte för många fjärdefamiljer nu!

Har ni pengar över nu efter att ha betalat räkningar. Tänk på Barncancerfonden och deras jobb för att hitta botemedel till cancer! Vill ni sätta in lite till dom så gör det på;
PG: 90 20 90-0
eller
BG: 902-0900

Ni kan också skänka 50 kr direkt genom SMS
SMS:a FORSKA till 72900

Känner ni er extra givmilda eller går väldigt bra ekonomiskt så får ni gärna tänka på

Bassefonden
PG 90 10 36 - 4

och

Barncancerföreningen Norra 
PG: 90 30 80-0
BG: 903-0800

också. Det är två instanser som gör mycket för sjuka barn. Basse arbetar mycket för barnavdelningen i Östersund. Medlen går dels till så viktiga detaljer som frukost och kvällsfika! Men mest till att kunna bemöta de sjuka barnen så att deras behov tillgodoses så långt det är möjligt!
Barncancerföreningen Norra gör otroligt mycket för patienter och deras familjer på Norrlands Universitetssjukhus. Dom har betytt massor för oss när vi bodde på Barn 3 i Umeå! Det finns en utförlig förteckning vad deras pengar bland anant går till på deras hemsida, men här är den för enkelhetens skull!

Pengarna som vi i föreningen samlar in går till bland annat:

  • lägenheter i närheten av universitetssjukhuset för familjer och anhöriga som har lång resväg
  • clowner som besöker avdelningen varje vecka
  • bildarbete varje vecka på avdelningen
  • stöd och aktiviteter för medföljande syskon
  • massage för trötta och stressade föräldrar
  • trivselaktiviteter på sjukhuset
  • att göra livet lättare på avdelningen med leksaker, spel, TV och video
  • miljöombyte och rekreation för de drabbade familjerna
  • fjällstugan "Tomtebo" i Hemavan
  • utflykter, bio, teater och cirkus
  • träffar för barn, ungdomar, syskon och föräldrar
  • träffar för föräldrar och anhöriga som mist ett barn i cancer
  • ungdomsgruppen som vänder sig till dig som har eller haft cancer
  • syskongruppen som vänder sig till dig som har eller haft ett syskon som är eller varit cancersjukt

 


Kommentarer
Postat av: Magda

Jag blev nästan alldeles tårögd när jag läste det här. Herregud. Att veta att det kunde ha vart er familj som blev drabbad i värsta fall. Jag är gränslöst glad över att han klarat sig.

Och jag är om möjligt ännu gladare över att ha ett friskt barn.

Jag HATAR den där barncancer-reklamen på TV. Kan dom inte ha en annan reklam för det istället. Den är så grym, men det är väl mångas verklighet, visst, men ändå.

Man hoppas såklart på det bästa för alla dessa sjuka barn....hoppas och ber. På en bra framtid.

2010-01-31 @ 09:37:50
URL: http://maggiebrown.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0