Onsdag kväll på sal 28

Igår var det väldigt mycket som hände, så jag hann helt enkelt inte sitta vid datorn! På förmiddagen fick vi veta att under natten hade det gått bort ett barn på avdelningen. Då fick man sig en påminnelse om den bittra verkligheten här på Barn 3 (och i övriga livet också för all del!). Vi skulle få besök av vår reporter och blev då lite begränsad till vart vi kunde hålla till för fotografering, av respekt till familjen som förlorat sitt barn. Självklart pusslade vi iordning vart vi kunde vara och mest hamnade vi på rummet.

(Reporterns arbete kommer ni få veta mer om en annan gång!)

Vincents svamp var besvärlig och kvällen blev fruktansvärd. Han var så fruktansvärt ledsen i början av kvällen. Ilsket röd och blödde på det svampangripna området. Reportern lämnade oss vid 19-tiden och då var en sköterska på väg in med alvedon. Den dosen hade ingen som helst effekt på honom, han fortsatte gallskrika och vi skulle kalla på jouren för att se om vi kunde hjälpa honom med något mer smärtstillande. Jouren blev uppehållen på akuten där det var fler barn än rum, så sköterskan fick tillslut ge morfin utan att jouren tittade på honom. Den dosen fick honom att kunna koppla av och tillslut somna. Jag lämnade avdelningen för att sova på hotellet vid halv 10, och då var sköterskan på väg med morfinet.

Vincent bajsar väldigt löst nu och det fräter på den redan skadade huden under blöjan. Mest bajsar han på kvällskvisten så ibland kan vi få byta blöja upp till 3-4 gånger på en timme! Det är inte så konstigt att han får så fruktansvärt ont! Innan han fick morfinet lyckades jag lugna ner honom, men när sköterskan kom in och skulle ge morfinet och vi satte honom upp, så kräktes han upp hela sista måltiden - över både sig själv och mig... Så ist för morfinet direkt så fick vi lov att plocka bort sonden (som följde med upp) och städa ur sängen och byta kläder. Eftersom han utsöndrar cytostatika så fick jag springa iväg och duscha och sköternskan och Johan fick börja tvätta av Vincent... Ja ni förstår att kvällen var lite rörig!

Nu idag så har det varit en mer normal dag. Normal i vissa avseenden så klart. Jag och Johan firar 2 år. 2 ÅR! Förstå hur fort tiden går! Och hur mycket som får plats inom ramen av 2 år! Hur som helst så var reportern med fram till 12.20 idag. Jag gick på massage då och sitt uppdrag i Umeå avslutade hon med att fota lite av massagen. Efter det gjorde vi ett litet besök hos kuratorn för att hon ville stämma av läget lite. Vincent har fortsatt bajsat löst, och blivit jätteledsen för minsta lilla i blöjan. Det gör garanterat jätteont, det är nästan så man får ont bara av att se hur det ser ut! Jag ska aldrig klaga på om Vincent är lite småröd framöver! Detta är verkligen inte att leka med!

Även i kväll slutade det med morfin. Stackarn! Men han lyckas iaf somna gott och det är ju helt klart viktigt eftersom det är en ny dag i morgon och den ska också orkas med! Men att det skulle gå så långt med svampen att vi ska behöva ge morfin två dagar i rad för att han ens ska komma till ro för att sova är ju inte riktigt vad vi trodde! I morgon kommer en hudläkare upp och ska kika på honom så får vi se om den läkaren har något bättre förslag på behandling. Det är så skönt när avdelningarna samarbetar! Barntandvården var runt idag på förmiddagen. Också betryggande att dom kikar i Skruttens mun! För ett tag sedan trillade Vincent och slog munnen mot en broms på sjukhussängens hjul. Det föreslog hon att vi ska anmäla till försäkringsbolaget för att det ska finnas med om det blir något med tänderna i framtiden.

Nu sover iaf Skrutten gott, han har fått en ny påse med vätskedroppet av nattsköterskorna som precis var förbi, "ätit" sista målet mat för dagen och jag ska byta blöjan snart. Det börjar helt enkelt bli dax för nattning av mig själv också! Ny uppdatering kommer när utrymme för det ges! I morgon ska jag lämna sjukhuset en stund för att göra stan lite osäker! :)

God natt med er!

Kommentarer
Postat av: Paula

åh vad ledsen jag blir när jag läser det här. om ändå östersunds sjukhus skulle kunnat haft lite vett i skallen och kollat upp det, då kanske det inte hade behövt gå såhär långt. men, ni är världens starkaste allihopa!!! hoppas ni fick mysa litegrann iallafall, du och johan! grattis på tvåårsdagen, hoppas vi hörs snart! puss och kram!

2009-10-14 @ 22:17:09
URL: http://ingridpaula.blogg.se/
Postat av: NADJA

Ni är så starka o duktiga alla 3 och din inställning är fantastiskt Cathrin. Forsätt kämpa på!! och vi hoppas svampen ger med sig snart! Grattis på 2årsdagen, hoppas ni fick en bra dag trots allt! //Nadja o Eva..o Ted ;)

2009-10-15 @ 16:54:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0