Blev inte riktigt som vi tänkt!

Nej, det blev inte riktigt som vi tänkt idag!

Vincent inledde dagen med att kräkas och så har det fortsatt... Han har mått kasst stora delar av dagen, men vi packade ihop ändå för vi hade ju som tänkt att vi skulle åka hem vid 4 när han kopplades loss från droppet! Han skulle få lite kortison för att lindra illamåendet, så vi var ju redo att åka.

Någon gång mellan 1 och 2 började Vincent kräkas kraftigt och började gallskrika hyteriskt, som att det gjorde ont! Vi kallade på läkare som fick titta på honom. Läkaren tyckte inte att det var så lämpligt att åka iväg när Vincent mådde så dåligt, och det tyckte ju inte vi heller... Det beslutades att han skulle få en ny dos med morfin och efter det kvicknade kisen till! När han dessutom blev losskopplad från droppet så blev det en jäkla fart! Han traskade ut ur rummet och försvann - utan varken mig eller Johan i släptåg. Han har blivit rejält självständig!

Sonden som skulle ha suttit fast-tejpad på kinden åkte ut (japp, pressades tillbaka ut genom näsan!) när han kräktes... Vi tyckte att vi skulle liga lite lågt med en ny sond, så han fick stilla sig lite. Han åt lite gröt och lite mat på eftermiddagen. Vid 7-tiden i kväll satte vi en ny sond och hittills sitter den där den ska! Han fick en liten skvätt mat nu i kväll, men vi tar det lite lugnt nu igen... Vill ju att han ska börja behålla maten!

Det har nog blivit lite mycket för Skrotis den här veckan... Vi la till en ny matsort och gick in ganska hårt med den på en gång (på inrådan av dietisten!), dessutom var det en fiber-rik sondmat... Han fick sin Svinflunsavaccinering, och den precis som alla andra vaccinationer kan ju ge lite feber och ont i sticket. Han är ju tålig, men vissa saker känner ju han också av ett tag! Han har visserligen ingen feber och har inte heller reagerat på sticket genom att bli svullen eller så, men jag har inte vaccinerat mig än, så jag vet ju faktiskt inte hur det känns! (Det blir min och Johans tur på måndag om vi är hemma då!) Och dessutom har han fått sin ordinarie behandling.

Nog för att han ofta är i sin Superman-pyjamas, men han är ingen stålis på sånt sätt... Han står ut med mycket, men det är bra att även hans kropp säger stopp ibland!

Nu i kväll var han svår att lägga... Det kröp ganska bra i den lilla kroppen! Han var riktigt orolig och kunde inte alls lägga sig tillbaka och somna! Efter lite zofran och morfin så fick jag lov att lägg ahonom i vagnen och knäppa fast honom för att han skulle komma till ro! Nu sover han iaf gott i vagnen, så snart ska jag fösöka lägga över honom i sängen ist, så sköterskorna kan göra ett blöjbyte i natt!

Vi gör ett nytt försök att åka hem i morgon! Har ingen aning om när dom rondar men vi måste iaf vänta till då, så läkarna skriver ut oss! Nu är det dax att göra kväll! Over and out...

Kommentarer
Postat av: Erika och Leon

Vilken liten kämpe Vincent är! Jag tycker det låter så hemskt med all morfin, även om det är bra för att han inte ska ha ont. Stor kram till Er!

2009-10-18 @ 17:45:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0