Matsvårigheter

Vi har ett litet problem med Vincent för stunden. Det är som sagt ett ganska litet problem, men ack så frustrerande!

Nu när Vincent är färdigbehandlad är det tänkt att vi ska avveckla sonden. Det går inte alltid så bra som vi hade velat. Just nu äter han bara gröt, Joggolino (yougurt), och välling, förutom det han tigger åt sig av oss. Burkmat, eller vår mat går inte alls. Han stoppar i sig lite annat också, typ kex, lite macka, majskrokar osv, men det är ju inget som ger något i längden.

Grejen är bara att de kilokalorierna vi sondat i honom kommer vi inte just upp i när han bara äter dessa saker. För att få i honom en hel lunch, motsvarande sondningen, så måste han äta 2 Joggolino eller en full potion gröt med fruktpuré - vilket inte uppnås alla gånger...

Tänk om vi bara kunde få honom så där matglad som han var innan han blev sjuk... Han åt ju i princip allt! Det hade gjort hans vikt gott... Nu har vi ingen aning om hur den här veckans mat har påverkat vikten, men jag känner på mig att han gått ner. Han är ju så aktiv på dagarna!

Idag behöver vi iaf bara sonda upp 100 ml senare i kväll. Så idag har maten gått bra utifrån kcal, men han har nästan bara ätit gröt! Det var gröt frukost, lunch och middag... Funderar på om vi kanske måste börja med maten som när han var precis i startgroparna, dvs potionera upp burkmaten i iskubslådor för att göra smakpotioner igen... Vi får se hur det går i morgon!


Kommentarer
Postat av: Jenni, Eltons mamma

Hej!

Har nu läst en hel del på din blogg, mycket man känner igen...

Vi tänker så på er och er lille prins!

Ni har varit starka och klarat det så här långt, med kärlek och värme till varandra och till ert barn fixar ni också resten!

Många kramar!

2009-11-16 @ 10:22:01
URL: http://jenni80.bloggsida.se
Postat av: Maria

Åh vad jobbigt för er! Har ni testat nån "plockmat" med mycket kalorier i? Typ nån fet korv och oststavar. Jag kan ju inte sånt där, men det kanske är värt att prova? Nu har jag inte koll på kalorier i olika varor heller, men kanske det finns "vuxenyoghurt" med fler kalorier än den han äter nu? Gillar han ägg? Äggulan är ju fet (den tycker Arthur om).



Hoppas matlusten snart vänder!



Vad vill ni hitta på då vi ska träffas? Ska vi ta djungelhuset? Passar torsdag fm bra?



Kram!!!

2009-11-17 @ 13:25:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0