Mediciner för amande?

Sitter precis och luskar i vad jag kan ta för tabletter för hostan, och ev till o med för att få ordning på slemmet som börjat samlas. Det visade sig att vara ganska difust vad jag får ta och inte...

Bafucin
Amning
Okänt om Bafucin/Bafucin mint går över i modersmjölken.


Strepsils
Amning
Okänt om Strepsils Honung & Citron går över i modersmjölk.

Muccoangin
Amning
Läkemedlet utsöndras i bröstmjölk, men även om barnet troligen inte påverkas vid normala doser, rekommenderas inte Mucoangin under amning.


Zyx
Amning
Rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du tar något läkemedel.
Zyx sugtabletter ska inte användas under amning, eftersom erfarenhet från ammande kvinnor saknas.
Var särskilt försiktig om du har eller har haft astma, eftersom Zyx sugtabletter då kan ge upphov till kramper i luftrören.

Noskapin
Amning
Går över i modersmjölk men påverkar troligen inte barn som ammas. Rådgör dock med läkare vid mer än tillfälligt bruk av Noskapin ACO under amning.

Resyl S
Amning
Okänt om Resyl S överförs i modersmjölk. Rådgör därför med läkare före regelbunden användning under amning.

Bisolvon
Amning
Går över i modersmjölk men påverkar troligen inte barn som ammas. Rådgör därför med läkare vid mer än tillfälligt bruk av Bisolvon under amning.

Bromhexin
Amning
Går över i modersmjölk men påverkar troligen inte barn som ammas. Rådgör dock med läkare vid mer än tillfälligt bruk av Bromhexin ACO under amning.


Beslutade mig för att ta en omgång Bisolvon, eftersom det bara är tillfälligt. I morgon tänker jag ringa HC och se om jag kan få en konkret rådgivning! Pratar man med apotekets personal eller med sjukvårts rådgivningen får man lika svävande svar som innehållsförteckningarna i medicinförpackningarna... Hur kommer det sig att ingen kommit på mediciner som man kan ta när man ammar!? Det måste väl vara ganska stor del kvinnor som blir sjuka under den tid de ammar, eller!?

Ok, mycket kan man nog ta med en nypa salt, allt man stoppar i sig går ju över i modersmjölken... Men mediciner känns som att man har lite dålig koll på hur det kan påverka barnet. Äter man mat som bebisen reagerar på så är det oftast genom dåliga magar och en massa skrik...

Hur som helst så är jag sjukt less nu... (fyndigt va!? ;P)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0