Ytterligare en babyblogg

Många inlägg blev det på inte alltför lång tid... men vad gör det? Ni som läser har väl ändå inget för er, så ni kan ju läsa 3 inlägg om dagen... Eller hur!? Hur som helst, här är veckans babyblogg! (som jag vet iaf några som är intresserad av...)

Inleder som vanligt med veckans statistik...
Du har gått 22 fullgångna veckor och 0 dagar.
Men du är i 23:e veckan.
Du har klarat av 55% av graviditeten
Du är i 6:e lunarmånaden av 10.
Du är i 5:e graviditetsmånaden av 9.
Du har gått 154 dagar av 280.
Och har ca 126 dagar kvar till förlossningsdagen.

Graviditets info;
Nu börjar det hända saker kan jag lova!

Jag
Livmodern når nu några tvärfingrar över naveln.
Vissa blivande mammor kan vara sjuka ofta och graviditeten blir en prövning, inte minst eftersom det finns förväntningar på att man ska stråla av lycka och välmående. Att man blir sjuk ofta beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg. (Igår när jag vägde mig stannade vågen på 65,0 kg, dvs en uppgång på 4 kg sedan innan graviditeten. Måttet kring magen är 96 cm.) Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det. För de flesta kommer dom inte förrän senare i graviditeten, runt vecka 30 och för en del kommer dom aldrig. Igen, inget är rätt eller fel.

Bebisen
Barnet är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 500g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden. Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Barnet kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.

Sen är det ju obligatoriskt med bild på magen... =)
Idag är skillnaden inte jättestor från förra veckan... Det som syns lite är att magen är lite högre, detta beror nog bara på att livmodern och Grodan växt...
 (magen i v.22+0)

Kommentarer
Postat av: Morsan

Hurra, bättre 10 inlägg än inget. Längtar redan till nästa.
Fin mage !!

2008-04-19 @ 16:04:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0